Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Το πρωτάθλημα της… λιτότητας!!

Το πρωτάθλημα της… λιτότητας
Οι χαρακτηρισμοί που αποδόθηκαν στο φετινό πρωτάθλημα της Ιταλίας, που αρχίζει το Σάββατο, δεν είναι και οι πιο κολακευτικοί. «Το πρωτάθλημα της λιτότητας», «η διοργάνωση των περικοπών» και ο «φτωχότερος μαραθώνιος των τελευταίων χρόνων», είναι μόνο μερικοί από τους τίτλους των εφημερίδων της γειτονικής χώρας.

Ακόμα και έτσι, όμως, το Καμπιονάτο διατηρεί τη γοητεία του και ξεκινάει με την προσδοκία όλων μας να είναι θεαματικό, «καθαρό» και να κρατήσει ζωντανό το ενδιαφέρον των φιλάθλων μέχρι την τελευταία του αγωνιστική.

Το sport-fm.gr παρουσιάζει την εικόνα των 20 μονομάχων, λίγες ώρες πριν την πρώτη σέντρα.

Οι 20 ομάδες της Serie A βρίσκονται στους… βατήρες της εκκίνησης, με διαφορετικούς στόχους και προσδοκίες. Οι γνώμες των ειδικών συμφωνούν πως το φαβορί της φετινής διοργάνωσης είναι η Γιουβέντους, με τις ομάδες του Μιλάνου να αποτελούν τα μεγάλα ερωτηματικά, τη Νάπολι να φαντάζει ως το απόλυτο αουτσάιντερ και τη Ρόμα να είναι έτοιμη για το μεγάλο άλμα προς την κορυφή.

Η κάτοχος του τίτλου Γιουβέντους ξεκινάει ως το απόλυτο φαβορί της φετινής κούρσας. Η ομάδα που κατέκτησε αήττητη το περσινό πρωτάθλημα, θέλει να επαναλάβει το θρίαμβό της στηριζόμενη στην ομοιογένειά της και στην ανεβασμένη της ψυχολογία. Η «Μεγάλη Κυρία» μπορεί να έχασε τον ηγέτη της, Άλεξ Ντελ Πιέρο, του οποίου το συμβόλαιο δεν ανανεώθηκε, έκανε ωστόσο μελετημένες μεταγραφικές κινήσεις και δείχνει ενισχυμένη. Πήρε τον Ασαμόα και τον Ίσλα από την Ουντινέζε, πρόσθεσε εμπειρία με τον Λούσιο και ενθουσιασμό με τον Τζοβίνκο, ενώ οι οπαδοί της περιμένουν την έλευση ενός φορ υψηλού επιπέδου για να ολοκληρωθεί ένα, ήδη, δυνατό ρόστερ. Στα αρνητικά της χρονιάς η 10μηνη τιμωρία του Αντόνιο Κόντε και η κόντρα των «μπιανκονέρι» με την ηγεσία του ιταλικού ποδοσφαίρου.

Η Νάπολι θα προσπαθήσει να κάνει την έκπληξη. Η ομάδα του νότου μπορεί να έχασε τους Λαβέτσι και Γκαργκάνο, κράτησε όμως τον Καβάνι και πρόσθεσε στην περσινή ομάδα ταλέντο με τον Ινσίνιε και τον Μπεχράμι. Η ομοιογένεια και οι προπονητικές ικανότητες του Βάλτερ Ματζάρι αποτελούν εγγύηση για μια καλή χρονιά, που ξεκινάει με τον ενθουσιασμό της κατάκτησης του περσινού κυπέλλου.

Η Ρόμα μοιάζει ικανή για το καλύτερο. Η παρουσία του Ζντένεκ Ζέμαν στον πάγκο της εγγυάται θέαμα, όχι όμως, απαραίτητα και καλά αποτελέσματα. Οι προσθήκες του Μπαλτζαρέτι, του Ντέστρο και του δικού μας Ταχτσίδη, γεμίζουν με ταλέντο μια ομάδα που ήταν ήδη δυνατή. Με ηγέτες τον Τότι και τον Ντε Ρόσι, οι πρωτευουσιάνοι αισιοδοξούν πως θα κάνουν το μεγάλο άλμα προς τον τίτλο.

Η Ίντερ επιχείρησε τη μεγάλη ανανέωση. Η παρουσία του νεαρού Αντρέα Στραματσόνι αποτελεί το μεγάλο στοίχημα του Μάσιμο Μοράτι. Πολλοί παίκτες αποχώρησαν, με τους Κασάνο, Γκαργκάνο και Χαντάνοβιτς να αποτελούν τις σημαντικότερες προσθήκες. Πρόβλημά της η επιθετική γραμμή, που μοιάζει να στηρίζεται αποκλειστικά στον Ντιέγκο Μιλίτο. Η διοίκηση προσπαθεί να ενισχύσει περεταίρω την ομάδα, αλλά ως τώρα οι «νερατζούρι» δεν μοιάζουν να μπορούν να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα.

Η συμπολίτισσα της Ίντερ, Μίλαν, δείχνει να βρίσκεται στην πιο δύσκολη χρονιά της. Η πώληση του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς και του Τιάγκο Σίλβα στην Παρί Σεν Ζερμέν, αλλά και οι αποχωρήσει των μεγάλων παικτών των προηγούμενων χρόνων, Ιντζάγκι, Ζέεντορφ, Γκατούζο, Νέστα, Φαν Μπόμελ, σε συνδυασμό με τα προβλήματα τραυματισμών του Πάτο, έριξαν σε κατάθλιψη τους οπαδούς των «ροσονέρι». Η διοίκηση προσπαθεί να ενισχύσει την ομάδα, αλλά δεν είναι διατεθειμένη να ξοδέψει σημαντικά ποσά. Το όνειρο της επιστροφής του Κακά ακόμα δεν έχει σβήσει, αλλά δεν μοιάζει και ικανό να ανατρέψει τα προγνωστικά, που θέλουν την ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι να αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα τη χρονιά που έρχεται.

Από τους υπόλοιπους, η Ουντινέζε θα παλέψει για να επαναλάβει τα θαύματα των τελευταίων χρόνων, η Φιορεντίνα ξεκινάει με ενθουσιασμό αλλά στηρίζεται υπερβολικά στις διαθέσεις του Στέβαν Γιόβετιτς, η Λάτσιο μπορεί να αποτελέσει την έκπληξη αν αντέξει στην πίεση του Καμπιονάτο ο νέος της προπονητής Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς. Τορίνο, Σαμπντόρια, Κίεβο, Σιένα, Πεσκάρα, Πάρμα, Παλέρμο, Τζένοα, Κατάνια, Μπολόνια, Κάλιαρι και Αταλάντα συμπληρώνουν τους 20 μονομάχους.

Η πρώτη αγωνιστική θα διεξαχθεί το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26Αυγούστου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:


Σάββατο, 25/09
Φιορεντίνα - Ουντινέζε 19.00
Γιουβέντους - Πάρμα 21.45

Κυριακή, 26/09 (21.45)
Μίλαν - Σαμπντόρια 19.00
Αταλάντα - Λάτσιο
Κίεβο - Μπολόνια
Τζένοα - Κάλιαρι
Παλέρμο - Νάπολι
Πεσκάρα - Ίντερ
Ρόμα - Κατάνια
Σιένα - Τορίνο

Η δεύτερη αγωνιστική θα γίνει τις δύο πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου και περιλαμβάνει τις εξής αναμετρήσεις:

Τορίνο - Πεσκάρα
Μπολόνια - Μίλαν
Ουντινέζε - Γιουβέντους
Κάλιαρι - Αταλάντα
Κατάνια - Τζένοα
Ίντερ - Ρόμα
Λάτσιο - Παλέρμο
Νάπολι - Φιορεντίνα
Πάρμα - Κιέβο
Σαμπντόρια - Σιένα


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: