Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Μια νύχτα όλο νοήματα για τον ΠΑΟΚ!!

Ο Κώστας Πετρωτός γράφει για τη δύσκολη όσο και διδακτική βραδιά στην Τούμπα. Η διάθεση του Σαββίδη να γίνει και δυσάρεστος και οι "αλήθειες" που βγήκαν για τον ΠΑΟΚ από το 2-1 με τη Ραπίντ.
Μια νύχτα όλο νοήματα για τον ΠΑΟΚ
Δεν πρόκειται να ξεχαστεί για καιρό το χθεσινοβραδινό ματς του ΠΑΟΚ με τη Ραπίντ Βιέννης. Τα όσα έζησαν για περίπου δέκα λεπτά όσοι βρέθηκαν στις κερκίδες της Τούμπας είναι αδύνατο να μη μείνουν χαραγμένα στο μυαλό τους.
Το σκηνικό που εκτυλίχθηκε με πρωταίτιους τους Αυστριακούς που προχώρησαν σε μία άνευ προηγουμένου ρίψη με "φονικά" στυλό κροτίδων και οδήγησαν στο ντου οπαδών του ΠΑΟΚ στον αγωνιστικό χώρο, θα απασχολεί για αρκετές μέρες την επικαιρότητα. Μπορεί, όμως, να γίνει και πολύ διδακτικό, αν υπάρχει καθαρό μυαλό στους υπεύθυνους της ΠΑΕ, γιατί δίνει την ευκαιρία να καταγραφούν λάθη που δεν πρέπει με τίποτα να επαναληφθούν.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα, τα όσα προηγήθηκαν της εισόδου των Αυστριακών οπαδών στο γήπεδο. Η ΠΑΕ σωστά είχε πάρει ως μέτρο την επίδειξη διαβατηρίου για να αποτρέψει την είσοδο Ελλήνων-αδερφοποιημένων μ' αυτούς της Ραπίντ-οπαδών του Παναθηναϊκού στη θύρα 8 που τελικά δεν υπήρχαν με εξαίρεση έναν, αλλά αποφάσισε λάθος στο θέμα του σωματικού ελέγχου τους. Δέχθηκε να γίνει αυτός μόνο από την Αστυνομία, στο Λευκό Πύργο, πριν ξεκινήσουν τα πούλμαν για την Τούμπα και να μην υπάρχει δεύτερος κατά την είσοδο στη θύρα 8.
Δεν σκέφτηκαν οι άνθρωποι της ΠΑΕ ότι, αν γινόταν οτιδήποτε, η UEFA θα τιμωρούσε το σύλλογο και όχι την Αστυνομία που, μη γελιόμαστε, η αποκλειστική ευθύνη της εξαντλείται στην ασφαλή μετακίνηση των οπαδών εντός πόλης και μέχρι να μπουν στο γήπεδο. Από 'κει και πέρα ευθύνεται... μερικώς και το βάρος όλο καλείται να το σηκώσει η ΠΑΕ. Φαντάζομαι την επόμενη φορά, οι άνθρωποι του συλλόγου θα πάνε στο μοντέλο των αυστηρών ελέγχων που εφαρμόζονταν τα προηγούμενα χρόνια, προκειμένου να εκμηδενίσουν την πιθανότητα να ακούσουν από τα χείλη κάποιου υπευθύνου της Αστυνομίας "εμείς τον έλεγχο τον ολοκληρώσαμε.
Μπορεί τα στυλό να ήταν κρυμμένα στα λεωφορείο. Τι μπορούσαμε να κάνουμε;"  Σκεπτόμενοι όλα όσα περιέγραψα πιο πάνω, καλά κάνει η διοίκηση της ΠΑΕ και προχωρά την έρευνά της για να καταγράψει όλα τα λάθη στο σχεδιασμό των μέτρων ασφαλείας και την υλοποίησή τους, προκειμένου να μη επαναληφθούν. Υπάρχει, όμως και κάτι πιο βασικό. Αυτό που κάνει ο Ιβάν Σαββίδης με τη δήλωσή του. Υπογραμμίζει και τα λάθη του ίδιου του ΠΑΟΚ, για την ακρίβεια του κόσμου του, που, παρά τις προκλήσεις, δεν έπρεπε να αντιδράσει με "ντου" στον αγωνιστικό χώρο και ανταλλαγή πυρών. Η αποστροφή της δήλωσής του "Θα ήθελα, όμως, να σημειώσω ότι τα επεισόδια που προηγήθηκαν της έναρξης του αγώνα δεν αρμόζουν στην μεγάλη ιστορία του ΠΑΟΚ.
Ελπίζω από εδώ και πέρα οι φίλαθλοι μας να αφοσιωθούν αποκλειστικά στην στήριξη και στην συμπαράσταση της ομάδας" ήταν κάτι που πραγματικά περίμενα καιρό να το δω στον ΠΑΟΚ. Να βρεθεί ένας άνθρωπος που δεν θα ψάξει δικαιολογίες και ελαφρυντικά, αλλά θα γίνει και δυσάρεστος αν χρειαστεί για το καλό του συλλόγου. Με απλά λόγια, θα διοικήσει με όλη τη σημασία της λέξης.
Θέλω να πιστεύω ότι τα λόγια του θα συνοδευτούν και από τις ανάλογες πράξεις, έτσι ώστε και ο ΠΑΟΚ να πάψει να γίνεται έρμαιο των λίγων θερμόαιμων που μπορεί χθες να αντέδρασαν επειδή προκλήθηκαν-μέχρι ενός σημείου δικαιολογημένα αλλά μετά ξέφυγαν-αλλά αρκετές φορές στο παρελθόν εξέθεσαν οι ίδιοι τον σύλλογο. Και αν σκεφτούμε και διαφορετικά, οι χιλιάδες που βρίσκονταν στις κερκίδες και απλά αποδοκίμαζαν, αλλά δεν έφυγαν από τις θέσεις τους δεν ήταν εκνευρισμένοι από τις ενέργειες των Αυστριακών; Αυτοί γιατί δεν προχώρησαν σε αντίποινα; Τα ερωτήματα δεν χρειάζονται απάντηση νομίζω.
Αλλος ΠΑΟΚ με προσθήκες στις γερές βάσεις
Πάμε και στο αγωνιστικό. Έχω την αίσθηση ότι ο ΠΑΟΚ περισσότερο προβληματίστηκε από τη δική του ανετοιμότητα (κυρίως στα πρόσωπα που έλειψαν και στο ρυθμό που τώρα αποκτάται), παρά από τη Ραπίντ. Μπορεί ο Γιώργος Δώνης να προσπάθησε να καλύψει και τον Κατσικά (για τη φάση του 0-1) και τον Λάζαρ (για την αποβολή), ως όφειλε ως "πατέρας" των αποδυτηρίων, ωστόσο αν δεν υπήρχαν αυτά τα λάθη, το "μηδέν παθητικό" θα είχε επιτευχθεί μάλλον εύκολα.
Επιπλέον, αν ο Λόρενς (μεταγραφή που φαίνεται ότι από την πρώτη μέρα θα βγάλει τα λεφτά της και πιθανό και περισσότερα), ο Σαλπιγγίδης και ο Φωτάκης ήταν περισσότερο έτοιμοι-όπως θα συμβεί στην Αυστρία-και επιθετικά, το κοντέρ θα είχε γράψει περισσότερα.
Το σημαντικό είναι ότι οι προαναφερθέντες παίκτες συν τον Βιβιάν, θα ενσωματωθούν σε μία ομάδα που έχει αρχή, μέση και τέλος. Μία ομάδα με δουλεμένο πλάνο, με συγκεκριμένους ρόλους των παικτών της και "καθαρή" εικόνα μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Κι αυτό είναι έργο του Δώνη και των συνεργατών του. Έχω την βεβαιότητα ότι αυτό θα φανεί πιο έντονα στην έδρα της Ραπίντ που πλέον οι επιλογές σε ετοιμοπόλεμους παίκτες θα είναι περισσότερες.
Υ.Γ. Ο αριστερός μπακ της Ραπίντ, Μάρκους Κάτζερ ξεχώρισε ως πιο επικίνδυνο παίκτη του ΠΑΟΚ τον Στέφανο Αθανασιάδη, τον οποίο χαρακτήρισε πολύ ικανό κεφαλοσφαιρστή. Τον Κλάους που μέχρι πέρσι οι... άσπονδοι φίλοι του αναρωτιόνταν αν σκοράρει μόνο με τα πόδια. Τώρα που το σκέφτομαι, ίσως να αναγκάστηκε να μάθει και το παιχνίδι στα ψηλά για να πείσει επιτέλους τον Σάντος να του δώσει θέση βασικού στην Εθνική και να μην είναι απλά στο μπες-βγες στην αποστολή.
Πηγή: sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: