Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Κρέμεται απ' αυτόν που δεν ...είδε!!

Για τον ΠΑΟΚ ήταν ένα δύσκολο βράδυ. Κι ακόμη πιο δύσκολες είναι οι μέρες, που έρχονται. Τα όσα έγιναν πριν το παιχνίδι με τη Ραπίντ, προκαλούν μεγάλο προβληματισμό, αλλά και μεγάλη ανησυχία.
Κρέμεται απ' αυτόν που δεν ...είδε
Αμέσως το τέλος του αγώνα, η ηγεσία του ΠΑΟΚ έμεινε στην Τούμπα και προσπαθούσε να …οργανωθεί για να αντιμετωπίσει την κατάσταση, που διαμορφώθηκε.
Κατ΄ αρχάς, ο ΠΑΟΚ κινδυνεύει με τα όσα έγιναν στο παιχνίδι με τη Ραπίντ Βιέννης. Για την ΟΥΕΦΑ συνήθως δεν έχει σημασία ποιος ξεκίνησε τι, αλλά τι πραγματικά έγινε.
Το με τι ακριβώς κινδυνεύει δεν είναι απόλυτα σαφές. Σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν, πάντως, η ΟΥΕΦΑ επέβαλε τιμωρίες που ξεκινούσαν από βαριά πρόστιμα κι έφταναν στη διεξαγωγή αγώνα ή αγώνων κεκλεισμένων των θυρών.
Αυτή η αναφορά είναι ενδεικτική, είναι ακόμη πρώιμο να πει προβλέψει κανείς αποφάσεις ή ενδεχόμενη απαγόρευση μετακίνησης οπαδών του ΠΑΟΚ στη Βιέννη, όπως ακούστηκε, και στη συγκεκριμένη περίπτωση, πρέπει να συνυπολογιστεί το γεγονός ότι ο παρατηρητής της ΟΥΕΦΑ δεν είδε τίποτα απ΄ όσα έγιναν.
Την ώρα των επεισοδίων, ο Σλοβένος Ντέιβιντ Μακντάουελ, που ήταν παρατηρητής αγώνα για λογαριασμό της ΟΥΕΦΑ, ήταν στους διαδρόμους των αποδυτηρίων, ως όφειλε βάσει των οδηγιών της διοργανώτριας. Ο Μακντάουελ δεν είδε με τα μάτια του τι έγινε και οφείλει να καταγράψει στην έκθεσή του, κάτι που δεν είδε.
Παρενθετικά, στις διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ δεν υπάρχει το περίφημο "φύλλο αγώνα" γι΄ αυτά τα θέματα. Δεν είναι αρμοδιότητα του διαιτητή, να σημειώσει γεγονότα, που διαδραματίζονται εκτός του αγωνιστικού χώρου. Υπεύθυνος είναι ο παραρητητής της ΟΥΕΦΑ (UEFA Delegate), που την επομένη του αγώνα, συμπληρώνει ένα ερωτηματολόγιο με τις παρατηρήσεις του.
Στον ΠΑΟΚ ξεκίνησε ένας αγώνας δρόμου από την ώρα του αγώνα, να βρεθούν στοιχεία, που θα παρουσιαστούν στον Ντέιβιντ Μακντάουελ. Αυτά είναι φωτογραφίες, αλλά και βίντεο, υλικό που μαρτυρά ότι όλα ξεκίνησαν από την συμπεριφορά των φιλοξενούμενων οπαδών, με την ελπίδα ότι εφόσον υποδειχτεί αυτός που ξεκίνησε τα επεισόδια, δηλαδή οι οπαδοί της Ραπίντ, θα ελαφρύνει η θέση του ΠΑΟΚ. Είναι απλώς ελπίδα.
Στα χέρια του ΠΑΟΚ υπάρχει φωτογραφικό υλικό, που δείχνει οπαδούς από τη Θύρα 8 να στοχεύουν με στυλό, που εκτοξεύει φωτοβολίδες στην κερκίδας, όπου κάθονταν οπαδοί του ΠΑΟΚ, ενώ υπάρχει και βίντεο της κρατικής τηλεόρασης της Αυστρίας (που έκανε και δική της παραγωγή), που δείχνει ότι οι οπαδοί της Ραπίντ ξεκίνησαν τα επεισόδια.
Πηγή: paok24.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: