Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Κι έτσι, θα προκριθεί!!

Ο Κώστας Βασιλόπουλος γράφει για τη μεγαλειώδη εμφάνιση του ΠΑΟΚ κόντρα στη Ραπίντ και τη μεγάλη ευκαιρία που έχασε να "τελειώσει" τους Αυστριακούς.
Κι έτσι, θα προκριθεί!
Την ευκαιρία να σφραγίσει από το βράδυ της Πέμπτης το εισιτήριο του για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ έχασε ο ΠΑΟΚ κόντρα στην Ραπίντ Βιέννης. Ο Δικέφαλος με δεδομένη την απόδοση του στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα μπορούσε να μετατρέψει τον επαναληπτικό της Βιέννης σε αγώνα τυπικής διαδικασίας.
Ο μοντέρνος ΠΑΟΚ που παρουσίασε στην Τούμπα ο Γιώργος Δώνης ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του αγώνα με τους Αυστριακούς, και αδικείται από το τελικό 2-1. Οι γηπεδούχοι από το ξεκίνημα του παιχνιδιού έμοιαζαν με καταιγίδα που δεν μπορούσε να ξεσπάσει! Επιτέθηκαν με όλους τους τρόπους προς την αντίπαλη εστία αλλά η μπάλα δεν τους έκανε το κέφι.
Όσο οι παίκτες του ΠΑΟΚ σφυροκοπούσαν την εστία του Κένιγκσχοφερ οι συμπαίκτες του περιορίστηκαν στο ρόλο του κομπάρσου που τους υποχρέωσε η ανωτερότητα του ΠΑΟΚ. Κι ενώ όλα έδειχναν ότι κάποια στιγμή η παρέα του Αθανασιάδη θα έβρισκε τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα μια στιγμή αδυναμίας στην ασπρόμαυρη άμυνα έδωσε το προβάδισμα στους Αυστριακούς.
Αυτό είναι το ποδόσφαιρο! Ο ΠΑΟΚ έπαιζε την Ραπίντ όπως η γάτα παίζει με το ποντίκι αλλά το… ποντίκι σκόραρε! Μια λάθος εκτίμηση του Κατσικά σε μια από τις σπάνιες επισκέψεις των Αυστριακών στην εστία του Γλύκου ήταν αρκετή για να βάλουν το χέρι στην τσέπη και να ψάξουν τα υπογλώσσια οι σχεδόν 23.000 φίλαθλοι του Δικεφάλου που βρέθηκαν στην Τούμπα.
Το γκολ φρέναρε μόνο παροδικά τον ενθουσιασμό των παικτών του ΠΑΟΚ και το πάθος της κερκίδας. Ο Δικέφαλος παρά τις δυο αλλαγές που επιχείρησε ο Γιώργος Δώνης (Σαλπιγγίδη και Λόρενς στις θέσεις των Γιάννου και Ρομπέρ) ξεκίνησε μουδιασμένα το β΄ ημίχρονο. Χρειάστηκε χρόνο για να ξαναβρεί ρυθμό (μάλλον ο ρόμβος δεν ταιριάζει στην ομάδα) χωρίς ωστόσο να απειληθεί από τους αντιπάλους του. Πριν από τα μισά της επανάληψης οι γηπεδούχοι είχαν κυριαρχήσει και πάλι στον αγωνιστικό χώρο δείχνοντας αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν σε μια ομάδα υποδεέστερη τους να φύγει νικήτρια από την Τούμπα.
Και τα κατάφεραν! Η καλοζυγισμένη σέντρα του Λόρενς στην αντίπαλη περιοχή και η κεφαλιά του Αθανασιάδη (χρειάστηκε να χτυπήσει η π… η μπάλα και στα δυο δοκάρια πριν καταλήξει στα δίχτυα λες και ήθελε να τρελάνει εντελώς τον κόσμο που δεν πίστευε στα μάτια του με όσα έβλεπε) έβαλαν τον ΠΑΟΚ στο παιχνίδι.
Οι παίκτες του Δικεφάλου είχαν πλέον την ψυχολογία με το μέρος τους και το χρόνο να πετύχουν την ανατροπή. Η αψυχολόγητη ενέργεια του Λάζαρ λίγο έλειψε να γκρεμίσει το όνειρο της ανατροπής. Ο Ρουμάνος παρά την εμπειρία που διαθέτει υπέπεσε σε μεγάλο λάθος
Κι αυτό το γεγονός όμως δεν ήταν αρκετό για να στερήσει τη νίκη από τον ΠΑΟΚ. Με 10 παίκτες αλλά πίστη στη νίκη οι γηπεδούχοι συνέχισαν να δείχνουν ότι είναι ανώτερη ομάδα και καλύτερα στημένη στον αγωνιστικό χώρο από την Ραπίντ, λίγο πριν από την εκπνοή που κατόρθωσε (και πάλι από ενέργεια του Λόρενς) να πετύχει και 2ο γκολ με το ξερό σουτ του Κατσικά που εξιλεώθηκε για το λάθος του στο γκολ του Αλαρ.
Τεχνική ηγεσία και παίκτες έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται υπερήφανοι γι αυτό που πέτυχαν και παράλληλα την υποχρέωση να κερδίσουν την Ραπίντ και στην Βιέννη ώστε να προκριθούν πανηγυρικά όπως πέρσι και πρόπερσι στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.
Υ. Γ. 1 Καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του επαναληπτικού θα παίξει η παρουσία του Πάμπλο Γκαρσία στην 11αδα του ΠΑΟΚ. Με δεδομένη και την απουσία του Λάζαρ ο Ουρουγουάνος με την ηγετική του παρουσία θα είναι ο παίκτης που θα οδηγήσει την ομάδα στην επίτευξη του στόχου.


πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: