Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Οι αριθμοί είπαν την αλήθεια!!

Οι γεμάτες εξέδρες και γενικότερα η ατμόσφαιρα που επικράτησε στο Περιστέρι δημιούργησαν ένα πολύ όμορφο σκηνικό άξιο αναφοράς. Του Χρήστου Σωτηρακόπουλου.
Οι αριθμοί είπαν την αλήθεια
Στο αμιγώς αγωνιστικό κομμάτι, η ελληνική ομάδα πίστεψε ότι θα μπορούσε να πάρει την πρώτη της ευρωπαϊκή νίκη όταν άνοιξε το σκορ ο Επστάιν, ο οποίος ήταν γενικότερα ο κορυφαίος παίκτης των γηπεδούχων καθ' όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Η βολίδα του Τέιλορ, όμως, χάλασε τα σχέδια του Ατρομήτου και του έκοψε τα φτερά.

Κορυφαίος παίκτης των φιλοξενουμένων ήταν μακράν ο Ανίτα, ο οποίος προέρχεται από τη μεγάλη του Αγιαξ σχολή. Στο Αμστερνταμ μάλιστα επί ημερών Γιολ έπαιξε μεταξύ άλλων σε θέση αριστερού μπακ! Στη Νιούκαστλ, όμως, χρησιμοποιείται πλέον στη φυσική του θέση, αυτή του αμυντικού χαφ, και διαπρέπει. Δεν προκαλεί βέβαια εντύπωση το γεγονός ότι ένα παιδί που έχει θητεύσει στον Αγιαξ έχει αξιόλογη εξέλιξη στην καριέρα του. Όποιος περνάει το κατώφλι του «Αίαντα» είναι μαθηματικά βέβαιο ότι έχει αυξημένες πιθανότητες να προοδεύσει στην καριέρα του, καθώς εκεί -στον μεγάλο αυτόν ολλανδικό σύλλογο- είναι γνωστό ότι γίνεται φοβερή δουλειά ποδοσφαιρικής διαπαιδαγώγησης και αξιοποίησης των νεαρών ταλαντούχων παικτών.

Δύο είναι τα συμπεράσματα από τη συνολική εικόνα του ματς: Α) Αμφότερες οι ομάδες θα μπορούσαν να έχουν πάρει τη νίκη, βάσει ευκαιριών. Όπως η Νιούκαστλ θα μπορούσε να έχει πετύχει ακόμη ένα γκολ, το ίδιο θα μπορούσε να έχει κάνει και ο Ατρόμητος, ιδιαίτερα στις φάσεις του Γιαννούλη και του Σουμπίνιο. Β) Η στατιστική αυτή τη φορά λέει την αλήθεια για το ματς. Και φανερώνει -εν μέσω αριθμών- ότι ήταν ένα παιχνίδι ισορροπημένο. Στο τέλος της ημέρας λοιπόν μπορεί κανείς να συμπεράνει ότι με αυτή την ισορροπία το τελικό αποτέλεσμα κρίνεται μάλλον φυσιολογικό.

Καταληκτικά, επειδή στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν αποκλείστηκε κάποιος από την κλήρωση ούτε από τη διεξαγωγή του πρώτου αγώνα, ο Ατρόμητος θα προσπαθήσει στη ρεβάνς επί αγγλικού εδάφους να κάνει κάτι που αν δεν χαρακτηρίζεται απόλυτα ως θαύμα, τότε σαφέστατα είναι πολύ δύσκολο. Η Νιούκαστλ βέβαια ήταν το μεγάλο φαβορί από την πρώτη στιγμή και -έχοντας αυτό ως δεδομένο- ο Ατρόμητος σαφώς και στάθηκε καλά απέναντι στην αγγλική ομάδα σε αυτή την πρώτη αναμέτρηση.
Πηγή: sportday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: