Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Δεν πληρώνει τα δύο που έφαγε, αλλά το ένα που δεν έβαλε!

Hταν απολύτως αναμενόμενο ότι ο Παναθηναϊκός θα δεχόταν γκολ. Δύο γκολ στην έδρα μιας ομάδας που παίζει άλλης ταχύτητας ποδόσφαιρο από το ελληνικό είναι μέσα στο πρόγραμμα. Γράφει ο Βασίλης Σαμπράκος.
Δεν πληρώνει τα δύο που έφαγε, αλλά το ένα που δεν έβαλε
Αν αποκλειστεί, ο Παναθηναϊκός θα το πάθει επειδή θα πληρώσει περισσότερο την αστοχία του στις τρεις κλασικές ευκαιρίες που έφτιαξε. Αν επέστρεφε με το 2-1 στην Αθήνα, ο Παναθηναϊκός θα είχε την ευκαιρία στο ΟΑΚΑ. Κι είναι κρίμα, διότι ο Πελεγκρίνι του έκανε τη χάρη να τον υποτιμήσει και να του αφήσει το τερέν ελεύθερο κατά τη διάρκεια του β' ημιχρόνου, μαζί και την μπάλα για να κάνει παιχνίδι. Κι ο Παναθηναϊκός το έκανε, έφτιαξε τρεις κλασικές ευκαιρίες κι είδε τον Μαυρία, τον Φορναρόλι και τον Τοτσέ να τις χάνουν.

Οχι, ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να τα βάλει με τον εαυτό του επειδή έφαγε δύο γκολ. Εχασε τη συγκέντρωσή του σε δύο στιγμές και τιμωρήθηκε από μια ομάδα με ποδοσφαιριστές σημερινής αξίας που ξεπερνά τα 10 εκατ. ευρώ. Αν κάποιον μπορεί να «κατηγορήσει» γι' αυτό, είναι μόνο τον προπονητή του, για την επιλογή που έκανε να μη δώσει φιλικά παιχνίδια με ομάδες υψηλής ταχύτητας, μολονότι ήξερε ότι μία τέτοια θα έβρισκε μπροστά του στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Μία ομάδα τόσο «άψητη» όσο ο χθεσινός Παναθηναϊκός ήταν πολύ λογικό να πληρώσει λάθη απέναντι σε μία ομάδα τόσο ποιοτική όσο παραμένει η σημερινή Μάλαγα.

Ο ΠΑΟ, όμως, πρέπει να τα βάλει με τον εαυτό του για την αναποτελεσματικότητά του. Αν αποκλειστεί, θα είναι επειδή δεν πέτυχε έστω ένα γκολ, όχι επειδή δέχτηκε δύο. Το 2-1 θα του επέτρεπε μία ρεβάνς ελεγχόμενου ρίσκου, δηλαδή ένα είδος παιχνιδιού που ταιριάζει στα σημερινά χαρακτηριστικά του. Τώρα πρέπει να πάρει τα ρίσκα από νωρίς, ειδικά αν δεν σταθεί τυχερός σε μια στιγμή της αρχής του παιχνιδιού για να πανηγυρίσει γκολ.
Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος από εκείνον της Μάδεργουελ. Οχι, όμως, αρκετός. Πλήρωσε ακριβά την απώλεια της συγκέντρωσής του στις στιγμές που δέχτηκε και δεν έβαλε γκολ. Πλήρωσε ακριβά το ότι δεν είχε μπει στον εξομοιωτή παιχνιδιού τέτοιας ταχύτητας. Και τώρα η πρόκριση μοιάζει με ορισμό της υπέρβασης των σημερινών δυνατοτήτων του, απέναντι σε έναν αντίπαλο που έχει την ποιότητα να τον «σκοτώσει» σε μια κόντρα επίθεση.
ΠΗΓΗ: Sportday

Δεν υπάρχουν σχόλια: