Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Που ‘ναι η μπάλα;

Που ‘ναι η μπάλα;
Αν αυτό ήταν ορεκτικό, φέτος θα… σκάσουμε από μπάλα!

Στο πρώτο «clasico» της χρονιάς, Μπαρτσελόνα και Ρεάλ έκρυψαν την μπάλα και με το χορταστικό 3-2 άφησαν ορθάνοιχτους λογαριασμούς για το ισπανικό Σούπερ Καπ.

Το νέο «calma» του Ρονάλντο όταν έδωσε το προβάδισμα εξαγρίωσε τους «μπλαουγκράνα», αλλά το έγκλημα του Βαλντές στο τέλος κράτησε ζωντανή τη «βασίλισσα» και δημιούργησε προσδοκίες για νέα ματσάρα στη ρεβάνς!

Πώς έπαιξαν

Επιφυλακτικοί στη χρήση των… όπλων που είχαν στα χέρια τους παρουσιάστηκαν οι τεχνικοί των δυο ομάδων. Λιγότερο ο Ζοσέ Μουρίνιο και κυρίως ο Τίτο Βιλανόβα επεφύλαξαν εκπλήξεις στις ενδεκάδες τους -με τον Πορτογάλο να κρατά εκτός τον Ιγκουαΐν και τον Ισπανό να μην ξεκινά τους Πουγιόλ, Φάμπρεγας και Βίγια.

Κάπως έτσι, το 4-3-3 της Μπαρτσελόνα διαμορφώθηκε ως εξής: Κάτω από τα δοκάρια ο Βαλντές και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Αντριάνο, Μαστσεράνο, Πικέ και Άλβες. Σε ρόλο «σκούπας» στα χαφ ήταν ο Μπουσκέτς, μπροστά του οι Τσάβι-Ινιέστα και στην επίθεση οι Πέδρο, Μέσι και Σάντσες.

Το 4-2-3-1 της Ρεάλ, από την άλλη, παρατάχθηκε ως εξής: Τερματοφύλακας ο Κασίγιας και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Κοεντράο, Ράμος, Αλμπιόλ και Αρμπελόα. Στα χαφ βρέθηκαν οι Αλόνσο-Κεντίρα, στην τριάδα μπροστά τους οι Ρονάλντο (αριστερά), Εζίλ (επιτελικός), Καγιεχόν (δεξιά) και προωθημένος ο Μπενζεμά.



Με την ίδια αίσθηση που οι εργαζόμενοι επιστρέφουν από άδεια μπήκαν στο «Καμπ Νου» οι ομάδες. Μέχρι να εγκλιματιστούν λοιπόν και να συνειδητοποιήσουν πως παίζουν για… κανονικό κυπελλάκι και όχι παγωτό, το μισό ημίχρονο του «clasico» είχε κυλήσει σε ρυθμούς μπιτς σόκερ. Και κάπου εκεί η Μπαρτσελόνα προσπάθησε (ως γηπεδούχος) να ανεβάσει στροφές…

Έτσι, οι κούρσες του Ντάνι Άλβες από δεξιά άρχισαν να παίρνουν τη γνώριμή τους ταχύτητα. Δυστυχώς ωστόσο για τους «μπλαουγκράνα» τα τελειώματα του Μέσι (στις δυο καλύτερες ευκαιρίες τους) δεν είχαν αποκτήσει ακόμα τη γνώριμη αποτελεσματικότητά τους. Δεν ήταν περίεργο, λοιπόν, που η φανερά αμυντικογενής Ρεάλ (πρώτο σουτ στο ημίωρο) κατάφερνε να κρατά χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα τη βολική ισοπαλία.

Όσες δυνατότητες για… παράλληλες δραστηριότητες σου άφηνε το πρώτο μέρος το ματς, άλλο τόσο δεν σε άφηνε να πας ούτε «προς νερού» σου το δεύτερο! Και υπεύθυνος γι’ αυτό ήταν ο Ρονάλντο: Που πήρε αμπάριζα την άμυνα της Μπαρτσελόνα, άνοιξε το σκορ (με άπιαστη κεφαλιά) κι έσπευσε να συστήσει εκ νέου «calma» στους Καταλανούς. Με αποτέλεσμα -όχι μόνο να μην ηρεμήσουν, αλλά να… εξαγριωθούν.

Τόσο πολύ που -σε είκοσι λεπτά- να έχουν κάνει εφιάλτη το όνειρο της Ρεάλ. Με τον Πέδρο να απαντά αμέσως (από θέση οφσάιντ). Τον Μέσι να εξαργυρώνει το πέναλτι που κέρδισε ο Ινιέστα. Κι εκείνον να περνάει… ό,τι μαδριλένικο βρήκε μπροστά του πριν σερβίρει το 3-1 στον Τσάβι. Το «clasico» όμως δεν είχε τελειώσει. Διότι ενώ ο Κασίγιας υπενθύμιζε γιατί αποκαλείται «Saint Iker» (μεγάλη απόκρουση σε σουτ του Μέσι) ο Βαλντές υπενθύμιζε ποια είναι η «αχίλλειος πτέρνα» της Μπαρτσελόνα και κερνώντας το γκολ στον Ντι Μαρία έκανε θρίλερ τη ρεβάνς.




ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Τίτο Βιλανόβα) Βαλντές, Αντριάνο, Μαστσεράνο, Πικέ, Άλβες, Μπουσκέτς, Τσάβι (83’ Φάμπρεγας), Ινιέστα, Πέδρο (87' Άλμπα), Μέσι, Σάντσες (72’ Σάντσες)

Στον πάγκο: Πίντο, Πουγιόλ, Βίγια, Σέρχι Ρομπέρτο

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ζοσέ Μουρίνιο): Κασίγιας, Κοεντράο, Ράμος, Αλμπιόλ, Αρμπελόα, Αλόνσο, Κεντίρα, Ρονάλντο, Εζίλ (82’ Μαρσέλο), Καγιεχόν (66' Ντι Μαρία), Μπενζεμά (61’ Ιγκουαΐν)

Στον πάγκο: Αντάν, Γκρανέρο, Ντιαρά, Βαράν

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κάρλος Κλος Γκόμεθ
ΒΟΗΘΟΙ: «Καμπ Νου»







Barcelona 0-1 Real Madrid από simaotvgolo12



Barcelona 1-1 Real Madrid από simaotvgolo12



Barcelona 2-1 Real Madrid από simaotvgolo12


Barcelona 3-1 Real Madrid από simaotvgolo12


Barcelona 3-2 Real Madrid από simaotvgolo12






πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: