Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Δεν νίκησε, αλλά βγήκε κερδισμένος!!

Δεν νίκησε, αλλά βγήκε κερδισμένος
Ήταν μια καλή βραδιά για τον Ατρόμητο, μια καλή στιγμή για το άλμπουμ των ευρωπαϊκών αναμνήσεών του, το οποίο ακόμη βρίσκεται στις πρώτες του σελίδες.

Γι’ αυτό όμως ήταν και κρίμα που δεν κατάφερε να βγει νικητής από το τερέν του Περιστερίου, για να αγχώσει την πασίγνωστη και ακριβότερη αντίπαλό του ενόψει της ρεβάνς.

Όχι, ο Ατρόμητος δεν θα πάει στην Αγγλία για τουρισμό.

Του Βασίλη Σαμπράκου

Του το δείχνει άλλωστε και η ιστορία των τελευταίων ετών ότι στο Europa League απέναντι σε αγγλική ομάδα δεν πρέπει να θεωρείς εαυτόν χαμένο. Όμως στη ρεβάνς ο Αλαν Πάρντιου δεν θα του κάνει την ίδια χάρη να βάλει την δευτερότριτη ομάδα στο τερέν. Διότι μπορεί να παραμένει πιεστικό το πρόγραμμα της Premier League, αλλά η Νιούκαστλ δεν θα έχει αναγκαστεί να περάσει μια εμπειρία σαν αυτή της Πέμπτης και ένα μακρινό ταξίδι. Θα έχει την ευχέρεια να χρησιμοποιήσει πολύ περισσότερους βασικούς.

Στάθηκε πολύ άτυχος ο Ατρόμητος πάνω στη λήξη του ημιχρόνου. Όχι μόνο επειδή δέχθηκε γκολ χωρίς να δεχθεί φάση, αλλά και επειδή το έφαγε σε μια από τις χειρότερες στιγμές ενός αγώνα. Όπως όμως σχολίασε εκ των υστέρων ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο Ατρόμητος είχε καλές αλλά και κακές στιγμές. Και δεν βρήκε το κουράγιο να επιμείνει στην αναζήτηση του δεύτερου γκολ, που θα του έδινε πιθανότητες για μια μεγάλη έκπληξη.

Αν το ζητούμενο ήταν η πρόκριση, ο Ατρόμητος δεν τα κατάφερε. Επειδή όμως ρεαλιστικά ουδείς μπορούσε να φορτώσει στην πλάτη της ομάδας αυτή την απαίτηση, κι επειδή το ζητούμενο ήταν και είναι να ευχαριστηθεί ο Ατρόμητος την εμπειρία, να διδαχθεί από αυτή και να ωριμάσει, να ψηθεί δοκιμάζοντας τις δυνάμεις του απέναντι σε μια ομάδα του ανώτερου επιπέδου, η ομάδα του Περιστερίου δεν βγήκε χαμένη από την πρώτη μάχη με τη Νιούκαστλ.

Κέρδισε αρκετά. Και κυρίως το πρώτο τεκμήριο περί των φετινών δυνατοτήτων της. Ο Ατρόμητος μπορεί από το βράδυ της Πέμπτης να νιώθει πιο σίγουρος ότι δεν έχει χάσει τον δρόμο του.


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: