Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

«Νεκροί - πεθαμένοι 1-0»

«Νεκροί - πεθαμένοι 1-0»
Βαρύς ο τίτλος, μακάβριος, αλλά τέτοιο χάλι δεν υποφέρεται. Παναθηναϊκός νίκησε. Αλήθεια. Η εικόνα του όμως ήταν αποκαρδιωτική. Τα είχε όλα υπέρ του. Επαιζε με τη χειρότερη ομάδα του πρωταθλήματος και στο φινάλε είχε τον Καρνέζη ήρωα ώστε να κρατήσει το τρίποντο. Ολοι πίσω στο δεύτερο μέρος λες και είχε απέναντί του τη Μπαρτσελόνα (σόρι ΑΕΚ, αλλά...).

Γράφει ο Γιώργος Μαζιάς

Θλίψη και απογοήτευση. Ναι, είναι νίκη και δεν πρέπει να την υποτιμούμε. Ο ΠΑΟ όμως πάει από το κακό στο χειρότερο έστω κι αν στο πρώτο ημίχρονο ο ήταν καλύτερος. Για την ακρίβεια καλύτερος από άλλα παιχνίδια. Δεν έπαιξε μπαλάρα. Δεν του είναι πια και τόσο εύκολο. Είχε πάντως ορθολογική ανάπτυξη και πάτησε καλύτερα στο γήπεδο. Γκολ για χαϊλαϊτ από τον Τοτσέ μετά την άψογη πάσα του Χριστοδουλόπουλου και το ντέρμπι τελείωσε. Ετσι φάνηκε.

Ενα κλικ ήθελε και θα έβαζε κι άλλα γκολ σε ένα αγώνα δίχως τη λάμψη άλλων ετών. Φυσιολογικό επόμενο της λιτότητας και της κατρακύλας σε όλα τα επίπεδα για τις δυο (και όχι μόνο αυτές) ομάδες. Ο ΠΑΟ πέτυχε την πρώτη του νίκη στο ΟΑΚΑ. Ως τα τελευταία λεπτά, δεν απειλήθηκε ποτέ και αν δεν ήταν τόσο συντηρητικός θα είχε καλύτερο σκορ από το πενιχρό 1-0. Αυτό αν θέλουμε να δούμε κάτι θετικό. Αυτό το έξτρα δεν το κυνήγησε ποτέ. Το άκρως αντίθετο. Μαζική άμυνα και ο Θεός να βάλει το χέρι του μη μας βρει κανένα κακό και εμφανισθεί νέος... Γιαννιώτας όπως με τον Αρη. Η γιούχα από τον κόσμο ήρθε φυσιολογικά. Δεν αντέχει να βλέπει αυτό το χάλι.

Οσο κι αν δεν έχει το ρόστερ άλλων ετών, δεν είναι για πέταμα και για να παίζει κατενάτσιο απέναντι σε μια άτεχνη και προβληματική ομάδα. Αυτό αν θέλουμε να δούμε και να πούμε την αλήθεια. Αν όχι, τότε ο Παναθηναϊκός νίκησε στο αθηναϊκό ντέρμπι και ανεβαίνει. Οπότε, μπράβο. Ετσι ξερά. Ο ΠΑΟ νίκησε, αλλά ουσιαστικά έχασε με τα όσα έβγαλε στα γήπεδο (έβγαλε και τα συκώτια των οπαδών του...).

Από την ΑΕΚ περιμέναμε περισσότερα πράγματα. Για την ακρίβεια θέλαμε να περιμένουμε ώστε να δούμε κάτι καλύτερο. Αλλο το τι θες, άλλο το τι γίνεται. Αυτή η ΑΕΚ μέχρι εκεί πάει. Ο Λίνεν την έχει οργανώσει, την έδωσε πλάνο στο παιχνίδι της, αλλά δεν μπορεί να μάθει μπάλα υψηλού επιπέδου στους παίκτες του. Αυτό το έχεις ή δεν το έχεις. Κακά τα ψέμματα. Η νίκη επί του Πλατανιά θόλωσε τα νερά. Εδωσε ελπίδες, αλλά η «Ενωση» δεν είναι για πολλά παραπάνω. Αμυνα και έχει ο Μεγαλοδύναμος αν δεν φάμε γκολ. Δεν είναι ότι δεν θέλει, απλά δεν μπορεί.

Οσο και να μην θέλει κανείς να το ακούει θα παλέψει για τη σωτηρία. Αν δεν προσαρμοσθεί άμεσα σε αυτή την πραγματικότητα τότε θα τρέχει και δεν θα φτάνει. Για μια ακόμη αγωνιστική παραμένει κολλημένη στην τελευταία θέση και δυστυχώς η εικόνα της δεν πείθει για κάτι παραπάνω. Γκρινιάζει για την τύχη της στα τελευταία λεπτά με τις αποκρούσεις του Καρνέζη, αλλά όπου φτωχός και η μοίρα του. Η ΑΕΚ όμως είναι πολύ μεγάλη για να υπόκειται σε τέτοια βασανιστήρια...



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: