Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Η επιστροφή Χοσέ και Ορέστη!!

Ο Παναθηναϊκός έκανε για φέτος... σεφτέ στο ΟΑΚΑ με την νίκη επί της ΑΕΚ και ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει στο blog του στο gazzetta για τους «πρωταγωνιστές της Κυριακής»!
Τελικά …..έσπασε το ρόδι και ο Παναθηναϊκός έκανε την πρώτη του νίκη εντός έδρας στο πρωτάθλημα απέναντι στην  χειρότερη ΑΕΚ της ιστορίας της με ένα υπέροχο γκολ του Τοτσέ και άγιο Ορέστη κάτω από τα δοκάρια να τον σώνει στο τέλος από ισοφάριση και μεγαλύτερη γκρίνια από τον κόσμο.
Το φαβορί τελικά κέρδισε, ο Παναθηναϊκός πήρε το τρίποντο και το οφείλει σε δύο παίκτες που σε διαφορετικούς καιρούς είχαν ακούσει πολλά από τους ίδιους οπαδούς της ομάδας τους.
Ο Τοτσέ σίγουρα δεν είναι ο ιδανικός σέντερ-φορ για επίπεδο Παναθηναϊκού, αλλά επίσης σίγουρα όταν μία ομάδα έχει αρχή, μέση, τέλος και ορθολογικό σύστημα ανάπτυξης σε αυτό το πρωτάθλημα μπορεί να βάλει 15-20 γκολ.
Σίγουρα είναι αργός, σίγουρα, όμως έχει και την κίνηση φορ. Θυμηθείτε το γκολ που έβαλε με την Τότεναμ και θα δείτε ομοιότητες με το γκολ κόντρα στην ΑΕΚ. Εκεί την πάσα στην πλάτη της άμυνας την έκανε ο Σειταρίδης, ο Τοτσέ πετάχτηκε και σκόραρε, κόντρα στην ΑΕΚ την πάσα την έκανε ο Χριστοδουλόπουλος ήταν πιο ψηλή από την αριστερή πλευρά, αλλά και πάλι ο Τοτσέ πετάχτηκε και σκόραρε με εντυπωσιακό τρόπο. Σίγουρα έχει χάσει γκολ και θα χάσει και άλλα γκολ.
Αν ήταν όμως και γρήγορος και είχε ποσοστό ευστοχίας 90% θα έπαιζε στην Πριμέρα με 2,5 εκ. ευρώ ετήσιο συμβόλαιο και δεν θα ερχόταν στην Ελλάδα με 450.000 ευρώ. Απλά πράγματα. Σίγουρα, όμως, στην διάρκεια φαίνεται ότι ο Τοτσέ είναι η πιο αξιόπιστη επιθετική λύση του φετινού Παναθηναϊκού.
Ο Καρνέζης πριν από δύο, δυόμισι χρόνια στο ίδιο γήπεδο -στην άλλη εστία σε σχέση με αυτό το ματς με την ΑΕΚ- είχε δεχθεί ένα γκολ από 40 μέτρα από τον Μίτσελ στις καθυστερήσεις. Ο Παναθηναϊκός αποκλείστηκε από την ΑΕΚ από το κύπελλο και όλοι πιστέψαμε, ότι η καριέρα του Καρνέζη θα είχε άσχημο τέλος.
Πιστέψαμε ότι το γκολ αυτό θα «κάψει» τον Ορέστη. Αυτός δούλεψε, έδειξε ότι έχει …άντερα και σήμερα είναι ο κορυφαίος Ελληνας τερματοφύλακας. Στο ίδιο γήπεδο αυτή την φορά ο Καρνέζης κράτησε πάλι στις καθυστερήσεις τη νίκη για την ομάδα του με την καταπληκτική απόκρουση στο σουτ του Κουτρουμπή.
Ο Παναθηναϊκός νίκησε με 1-0 και πάλι με την ψυχή στο στόμα. Και πάλι με ένα συμπαθητικό –από πλευράς απόδοσης-πρώτο ημίχρονο-αλλά με τραγικό δεύτερο ημίχρονο. Απέναντι σε αυτή την ΑΕΚ ο Παναθηναϊκός έπαιξε στο δεύτερο ημίχρονο άμυνα στο μισό γήπεδο και με αντεπιθέσεις πίστεψε ότι θα βάλει ένα δεύτερο γκολ.
Δεν το έβαλε ποτέ και παραλίγο στο τέλος να γίνει ότι και με τον Αρη και να ισοφαριστεί για άλλη μία φορά. Κρατάμε μόνο τη νίκη , το γκολ του Τοτσέ και την απόκρουση του Καρνέζη στο τέλος(είχε δύο άλλες εξαιρετικές). Περιμένουμε ακόμα πότε θα δούμε τον Παναθηναϊκό να παίζει καλά, να φεύγει ο κόσμος του χαρούμενος από το γήπεδο για αυτό, που είδε και όχι βρίζοντας για τα λεφτά που έδωσε.
Η ομάδα η θα παίρνει νίκες με το στανιό με τον …άγιο Ορέστη στο τέρμα, όπως με την ΑΕΚ, αλλά και με την Ξάνθη και με τον Λεβαδειακό, η θα φέρνει ισοπαλίες η θα χάνει. Και το κυριότερο από την στιγμή, που φανερά δεν υπάρχει πλάνο και σχέδιο ότι γίνεται θα γίνεται από κάποιες καλές στιγμές κάποιων παικτών. Για πόσο θα συνεχιστεί αυτό δεν ξέρω, αλλά εγώ πλέον δεν περιμένω να δω κάτι διαφορετικό από ότι βλέπω μέχρι τώρα από την ομάδα του Φερέιρα.



πηγή: gazzetta.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: