Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Το 50% του Ζαρντίμ!!

Το 50% του Ζαρντίμ
Ο Αντώνης Σαούλης γράφει στο sday.gr για τη δουλειά του Ζαρντίμ στον Ολυμπιακό και τη δυναμική της ομάδας στις στημένες φάσεις.

Εν τέλει τι ισχύει; Το «ευτυχώς υπάρχουν και τα στημένα και βλέπουμε κανά γκολ;» ή το «έχει δουλέψει πολύ σε αυτό το κομμάτι ο Ζαρντίμ και βγαίνει αυτό στο γήπεδο;». Είναι από τις περιπτώσεις που ισχύουν και τα δύο. Γιατί πλέον ο Ολυμπιακός σκοράρει ΜΟΝΟ με στημένες φάσεις. Στο πρωτάθλημα έχει βάλει τα εννιά από τα τελευταία δέκα του γκολ! Συνολικά 14 στα 26 φέτος και με το Τσάμπιονς Λιγκ μέσα. Πάνω από 50% το ποσοστό του Ζαρντίμ.

Ναι ο Ολυμπιακός είχε καλύτερο ρυθμό σε σχέση με άλλα παιχνίδια κόντρα στον ΟΦΗ. Και έτρεξε περισσότερο και κυρίως πιο σωστά στο γήπεδο και κυκλοφόρησε σχετικά καλύτερα την μπάλα. Σε αυτό βοήθησε -κυρίως- ο Φέισα ο οποίος από τους παίκτες στο υπάρχον ρόστερ του Ολυμπιακού το κάνει καλύτερα στην θέση του αμυντικού χαφ, αλλά και ο Γκρέκο. Σε συνδυασμό με τους σούπερ Αμπντούν και Χολέμπας οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν μια καλύτερη εικόνα (ειδικά στο πρώτο ημίχρονο) σε σχέση με άλλα ματς.

Το αποτέλεσμα; Για ακόμα ένα παιχνίδι ο Ολυμπιακός δεν έκανε φάσεις! Για να σκοράρει η ομάδα έπρεπε πάλι να κερδίσει φάουλ η ομάδα και να σκοράρει από στημένο. Που αυτή την φορά ήταν και κομπίνα γιατί υπάρχουν και τα στημένα που απλά φέρνουν την μπάλα στην περιοχή (π.χ. το γκολ στο Μονπελιέ) ή κατά τύχη καταλήγουν γκολ (π.χ. Σιόβας με Λεβαδειακό).

Ο Ζαρντίμ είναι αλήθεια δουλεύει πολύ στις στημένες φάσεις αλλά ο Πορτογάλος πρέπει να βάλει κι άλλα πράγματα στο παιχνίδι της ομάδας. Ναι μπορεί να έχει δικαιολογίες οι οποίες αναγνωρίζονται. Κυρίως, στο ότι φτιάχνει μια νέα ομάδα. με πολλές αλλαγές στο ρόστερ. Του χαλάει την δικαιολογία ο φετινός Πανιώνιος και ο Ολυμπιακός πριν από δύο καλοκαίρια. Γιατί ο Ελευθερόπουλος στον πρώτο και ο Βαλβέρδε στον δεύτερο με νέο ρόστερ έφτιαξαν ομάδες που παράγουν ποδόσφαιρο. Με πλάνο, σχέδιο και ωραία μπάλα.

Το αποτέλεσμα είναι σημαντικό. Για άλλες ομάδες. Για τον Ολυμπιακό απαιτείται το αποτέλεσμα να συνδυάζεται και με καλό ποδόσφαιρο.


πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: