Τελικά, έγινε… ντέρμπι! Ο Παναθηναϊκός λίγο έλλειψε να πληρώσει τον… ξενοδόχο της ΑΕΚ, ενώ αν συνεχίσει έτσι, τα χρέη θα αυξηθούν, αφού κάποια χρήματα από τα λιγοστά έσοδα, θα πηγαίνουν σε… λαμπάδες!
Οι περισσότερες φέτος είναι στο μπόι του Ορέστη Καρνέζη, ενώ στα τελευταία παιχνίδια, έχει προσθέσει άλλη μία στο ύψος του Χοσέ Τοτσέ, που όχι μόνο τιμάει τα χρήματα που παίρνει, τη φανέλα που φοράει, αλλά αναδεικνύεται σε αδικημένη προσωπικότητα.
     Τον Παναθηναϊκό τον πνίγουν τα χρέη, όπως και την ΑΕΚ, αλλά δεν περίμενα ότι θα… πνιγόταν και σε μία κουταλιά νερό. Οι πιτσιρικάδες της ΑΕΚ, καθοδηγούμενοι από τον έμπειρο Λίνεν, έβγαλαν τα συκώτια στους παίκτες του Παναθηναϊκού.
Ειδικά, ο Λάζαρος, στο δεύτερο ημίχρονο, δεν μπορούσε να περάσει τον προσωπικό του αντίπαλο (Κοντοέ) και αρκετές φορές εμφανίστηκε να βάζει τα χέρια στη μέση… Ο κόσμος δεν τον αποδοκίμασε τυχαία και το μόνο που απομένει, είναι, όπως ο Φερέιρα έκανε ότι δεν άκουσε τις γιούχες, έτσι να βγει να πει και αυτός ότι, «ίσως σε κάποιους να μην άρεσε (ξανά) το μαλλί μου»…
     Φυσικά, δεν πρόκειται να το κάνει αυτό, ειδικά, αν κάνει αυτοκριτική και καταλάβει ότι ο κόσμος του Παναθηναϊκού, είναι μαθημένος αλλιώς και δεν κρύβει τα σκουπίδια κάτω από το χαλί μίας ασίστ…
      Ο Παναθηναϊκός θύμισε την παρομία «άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς». Νίκησε, αλλά δεν άλλαξε, δείχνοντας ξανά τα ίδια συμπτώματα ηττοπάθειας. Περίμενε, αυτή την ΑΕΚ, να κάνει παιχνίδι και ταμπουρώθηκε στα καρέ του, παίζοντας άσχημα και το παιχνίδι των αντεπιθέσεων.
        Η ΑΕΚ με Φουρτάδο δεν πάει πουθενά. Καλύτερα, έναν γρήγορο πιτσιρικά μπροστά. Ο Κορδέρο εκπληκτικός, ενώ ξεχώρισα ιδιαίτερα του Φούντα, Βλάχο και τον Κατίδη, όσο έπαιξε. Ο Λαγός και ο Κουτρουμπής, έβγαλαν πάθος, πίστεψαν στην ισοφάριση. Το θετικό είναι ότι είναι ομάδα, που αν προσθέσουν ένα δύο ποιοτικούς παίκτες, θα ανέβει μαζεμένα σκαλοπάτια…
           Από όλους τους νεαρούς όμως αυτός που θα αφήσει εποχή (και να το θυμηθείτε) δεν είναι της ΑΕΚ, αλλά του Παναθηναϊκού. Ο Διαμαντής Χουχούμης. Ψηλό παλικάρι, τρέχει αδιάκοπα, αριστερό πόδι ξυράφι, παίζει μπακ και χαφ. Το παιδί «φυσάει» και η τεχνική του είναι υψηλού επιπέδου. Δεν θα αργήσει η καθιέρωσή του, όπως και η κλήση στην Εθνική ομάδα. Μου θυμίζει τον Γιούρκα στα νιάτα του από την αριστερή πλευρά όμως! Ο Φουρλάνος κρατάει καλύτερα τη θέση του στο γήπεδο και έχει τεχνική, πρέπει όμως να τρέχει περισσότερο.
       Ο Παναθηναϊκός, πήρε βαθμολογική ανάσα- κάτι πολύ σημαντικό, αλλά  έτσι δεν πάει πουθενά. Θέλει πάρα μα πάρα πολύ χρόνο για να βελτιωθεί, ο Φερέιρα προσθέτει νέα κομμάτια στο παζλ, αλλά χάνει άλλα (που είναι ο περσινός Κουίνσι, ο Μπουμσόνγκ;), ενώ ο Σειταρίδης συνεχίζει τα λάθη του στην άμυνα. Αν εξαιρέσεις κάποια διαστήματα στο πρώτο ημίχρονο που υπήρξε ομοιογένεια και μπορούσε να είχε πετύχει και 2ο γκολ, στα υπόλοιπα λεπτά του αγώνα, το μείγμα έμοιαζε με αποτέλεσμα πρωτάρη… σεφ!
Για αυτό οι οπαδοί του ΠΑΟ αντί να φύγουν χορτάτοι από το 1-0 έφυγαν νηστικοί και επιβεβαιώθηκε το «νηστικό αρκούδι δεν χορεύει». Ειδικά, όταν έχει συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια, να βλέπει καλύτερη μπάλα (όχι απαραίτητα τίτλους) και όχι μία φλύαρη υπεροχή, που στην πρώτη αντίδραση του αντιπάλου, μετατρέπεται σε άτακτη οπισθοχώρηση! Οι αντιδράσεις του Φερέιρα, που το παλεύει, δείχνουν άνθρωπο που θέλει να αλλάξει κάτι, αλλά προφανώς, η ομάδα του (ή και ο ίδιος) δεν μπορούν!
Δεν μπορεί να γίνει από τη μία μέρα στην άλλη ταχεία, αλλά ακόμη και ο καρβουνιάρης αγκομαχάει καίγοντας μαζί με κάρβουνα… σαβούρα!



πηγή: gazzetta.gr