Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Επιτέλους έδειξε χαρακτήρα!!

Ο ΠΑΟΚ έδειξε χαρακτήρα κι ο Κώστας Βασιλόπουλος μέσω του blog του στο gazzetta.gr γράφει για το «διπλό» στη Νέα Σμύρνη.
Ομάδα με χαρακτήρα -επιτέλους- έδειξε ο ΠΑΟΚ στη Νέα Σμύρνη και κατάφερε να πετύχει μια σημαντική νίκη που τον επανέφερε στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Το ζητούμενο για τον Δικεφάλο μετά την αποτυχία στο παιχνίδι με την Κέρκυρα ήταν να επιστρέψει στις νίκες κόντρα στον Πανιώνιο και το πέτυχε.
Η ομάδα του Γιώργου Δώνη έδειξε ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι πρωταθλήματος. Οι παίκτες του Δικεφάλου έδειξαν αποφασιστικότητα, σοβαρότητα, συγκέντρωση, στοιχεία που σχεδόν τα είχαν εξαφανιστεί στα προηγούμενα παιχνίδια. Παράλληλα σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα και στην κατάκτηση της νίκης έπαιξε το γεγονός ότι ο αντίπαλος του προσπάθησε να παίξει ποδόσφαιρο και όχι να διαφυλάξει το «μηδέν» της εστία του.
Ο -δικαίως- φιλόδοξος Πανιώνιος από το ξεκίνημα του αγώνα έδειξε ότι στόχος του ήταν να κερδίσει τον ΠΑΟΚ και όχι να περιορίσει τα βασικά ατού του Δικεφάλου και να αρκεστεί στο βαθμό της ισοπαλίας. Ίσως η ομάδα της Νέας Σμύρνης να είναι η καλύτερη από τις ομάδες που αντιμετώπισε ο ΠΑΟΚ από το ξεκίνημα του φετινού πρωταθλήματος.
Στην αλλαγή προσώπου που έδειξε ο ΠΑΟΚ βοήθησαν και οι αλλαγές που επιχείρησε ο Γιώργος Δώνης. Οι Φωτάκης, Λαζάρ, Κάτσε και Γκαρσία σε σχηματισμό ρόμβου. Η αλήθεια είναι ότι στο ξεκίνημα του αγώνα οι φιλοξενούμενοι δυσκολεύτηκαν να προσαρμοστούν στα δεδομένα της επιλογής του προπονητή αλλά μετά το πρώτο δύσκολο 20λεπτο πήραν τον έλεγχο του αγώνα επιβάλλοντας το ρυθμό τους.
Τα δυο γκολ του Αθανασιάδη προσέφεραν στον ΠΑΟΚ την ψυχολογία που επίσης έλειπε από το παιχνίδι με την Κέρκυρα και αποδείχθηκαν αρκετά για να χαρίσουν στην ομάδα μια νίκη ουσίας.
Μελανό σημείο του αγώνα η αποβολή του Λάζαρ. Η απερισκεψία -για να μην πω τίποτε περισσότερο- του Ρουμάνου άφησε τον Δικέφαλο με 10 παίκτες για ένα ολόκληρο ημίχρονο. Σ΄ αυτό το β΄ ημίχρονο ο ΠΑΟΚ έδειξε χαρακτήρα και αποφασιστικότητα. Ο Δώνης προσπάθησε να διατηρήσει το σχηματισμό στο γήπεδο γυρίζοντας τον Σαλπιγγίδη στη μεσαία γραμμή αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις τα συστήματα πάνε περίπατο κι αυτό που μετράει είναι η ψυχή.
Οι παίκτες του Δικεφάλου είχαν την απαιτούμενα ψυχικά αποθέματα και φυσικά το πείσμα για να φύγουν νικητές από την Αθήνα. Κατάφεραν να αναχαιτίσουν τις επιθετικές προσπάθειες των γηπεδούχων που προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την αριθμητική τους υπεροχή. Ο Πανιώνιος μείωσε το σκορ αλλά δεν μπόρεσε να πετύχει τίποτα περισσότερο αν και σε δυο-τρεις περιπτώσεις στον ΠΑΟΚ καρδιοχτύπησαν κυρίως από λάθη του Ετο που έζησε το παιχνίδι από το δικό του κόσμο.
Ο συμπαθής κατά τα άλλα. Βραζιλιάνος ήταν πηγή κινδύνων για την ίδια του την ομάδα και σε πολλές περιπτώσεις ο Κουμάλο και άλλοι συμπαίκτες του έτρεχαν για να διορθώσουν τα λάθη του.
Τελειώνοντας θα επισημάνω ότι τα νεύρα του Λάζαρ από το ξεκίνημα της φετινής περιόδου, καθώς επίσης και η αφέλεια του Ετο σε πολλά παιχνίδια είναι ζητήματα προς διερεύνηση από την τεχνική ηγεσία αλλά και τη διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
Η μάστιγα με τις κόκκινες κάρτες έχει καταντήσει κουραστική, εννοείται και επιζήμια για την ομάδα. Μπορεί στη Νέα Σμύρνη η απερισκεψία του Λάζαρ (αποβλήθηκε και στο παιχνίδι με την Παπίντ Βιέννης στην Τούμπα). Από το ξεκίνημα της περιόδου σε 13 παιχνίδια ο Δικέφαλος μετρά 6 αποβολές. Αυτό σημαίνει στατιστικά ότι σε κάθε δυο παιχνίδια παίκτης του ΠΑΟΚ αντικρίζει την κόκκινη κάρτα.
Δεν δικαιολογείται αυτή η νευρικότητα σε μια ομάδα που έχει λύσει το οικονομικό της πρόβλημα. Δεν αναφέρομαι μόνο στο Λάζαρ αλλά στο σύνολο των παικτών.



πηγή: gazzetta.gr
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: