Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Θα συνεχίσει πολύ να πληρώνει τις ανόητες αποβολές ο ΠΑΟΚ;

Θα συνεχίσει πολύ να πληρώνει τις ανόητες αποβολές ο ΠΑΟΚ;
Αυτό το παιχνίδι με τον Πανιώνιο, ήταν πολύ διαφορετικό από τα περισσότερα προηγούμενα των δύο ομάδων, στη Νέα Σμύρνη.

Με τον Πανιώνιο να προηγείται με ένα βαθμό, να βρίσκεται στη δεύτερη θέση κι ο ΠΑΟΚ να ακολουθεί, ο χαρακτήρας της αναμέτρησης ήταν ιδιαίτερος και όλοι αντιλήφθηκαν ότι μάλλον παίζονται πολλά και κυρίως η αγωνιστική αξιοπρέπεια των δύο ομάδων.

Η μία προσπαθεί να αποδείξει ότι δεν είναι τυχαία η θέση της στα ψηλά της βαθμολογίας κι ο ΠΑΟΚ είναι υποχρεωμένος να διατηρεί αποστάσεις από ομάδες σαν τον Πανιώνιο, ακόμη και στα καλύτερά του, όσο εξακολουθεί να είναι το απόλυτο φαβορί για τη δεύτερη θέση.

Του Γιώργου Ζαχαριάδη
Ο ΠΑΟΚ πήρε το προβάδισμα 0-2. Δεν ίδρωσε το αυτί κανενός με τις απειλές του Πανιωνίου που… κάτι είδε εκεί πίσω, στην άμυνα του ΠΑΟΚ και λίγο πιο μπροστά, στο κέντρο που δεν ήταν φόρτε του, τουλάχιστο στον ανασταλτικό τομέα.
Κατά συνέπεια, υπήρχαν οι προϋποθέσεις για να φτάσει στην εστία του Χακόμπο και εκεί όλα είναι πιθανά.

Ο ΠΑΟΚ με τον Γκαρσία να έχει το ρόλο που όλοι μας γνωρίζουμε και να συμμετέχει όπως παλιά στο παιχνίδι της ομάδας του, με αξιόλογα στημένα και σωστή διαχείριση, είχε αρκετές δυνάμεις για να είναι αποτελεσματικός κι αυτό αποτυπώθηκε στο προβάδισμά των δύο γκολ.

Αν δεν είχαν διαταραχθεί οι ισορροπίες με την ανοησία και την αποβολή του Λαζάρ, είναι βέβαιο ότι θα κάναμε πολύ διαφορετική συζήτηση και ίσως θα αφήναμε πίσω μια εμφατική επικράτηση του ΠΑΟΚ. Ο Ρουμάνος έρχεται να προστεθεί στο… άλμπουμ με τις βλακείες, που πληρώνει η ομάδα του από καιρό. Μάλιστα, οι παίκτες του ΠΑΟΚ φροντίζουν να αποβάλλονται όταν η αποβολή τους είναι απόλυτα ηλίθια και δεν χρειάζεται να το εξηγούμε παραπάνω…

Ο ΠΑΟΚ πέρασε δύσκολες στιγμές στο δεύτερο μέρος παίζοντας με παίκτη λιγότερο και ο Δώνης αντέδρασε με ανασχηματισμό είτε πριν, είτε μετά το γκολ που έβαλε στο παιχνίδι τον αντίπαλο (1-2). Ο Χακόμπο ήταν παρών σε κρίσιμα σημεία και η συμμετοχή του στην επικράτηση του ΠΑΟΚ ήταν καθοριστική.

Συμπερασματικά, μετρώντας όσα συνέβησαν στη Νέα Σμύρνη, ο ΠΑΟΚ μπορεί να φέρει τον τίτλο του ποιοτικότερου έναντι του αντιπάλου του, αλλά, τα ισχυρά του στοιχεία δεν φάνηκαν, πέρα από τις δύο φάσεις που του έδωσαν τη νίκη. Εκτέθηκε από τον Πανιώνιο του δευτέρου μέρους, δεν πέρασε το κέντρο για να ισορροπήσει το παιχνίδι και υποχρεώθηκε σε ρόλο κομπάρσου.

Δεν το πλήρωσε ακριβά. Ο Πανιώνιος έφτασε μέχρι το 1-2, ωστόσο, απείχε πολύ από την ανατροπή. Δικαιολόγησε τη φετινή του εντυπωσιακή παρουσία, τόσο στο 11 εναντίον 11 και πολύ περισσότερο στη συνέχεια, όταν απείλησε τον Χακόμπο, που σημειωτέων έχει μεγάλη συμβολή στη νίκη του ΠΑΟΚ.



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: