Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

«Πάση θυσία νίκη με Μονπελιέ»

«Πάση θυσία νίκη με Μονπελιέ»
Την ανάγκη να πάρει ο Ολυμπιακός την νίκη απέναντι στην Μονπελιέ στο Καραϊσκάκη ώστε να αυξήσει τις πιθανότητες πρόκρισής του στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, υπογράμμισε ο Ρόι Κάρολ. Με δηλώσεις του ο γκολκίπερ των «ερυθρολεύκων» επισήμανε ότι η ομάδα του πρέπει να παίξει πολύ πιο επιθετικά σε σχέση με το ματς της Γαλλίας.

Μιλώντας στην κάμερα της NOVA, ο Κάρολ, αναφέρθηκε επίσης στον τρόπο με τον οποίο συνεργάζεται με τους αμυντικούς που βρίσκονται κοντά του στο γήπεδο αλλά και στην συμπεριφορά που έχει προς τους νέους, στην προσπάθειά του να τους μεταφέρει τις γνώσεις του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κάρολ:

Η νίκη σας στο «Μοσόν» άλλαξε τις ισορροπίες στον όμιλό σας. Ποιος είναι ο πρώτος σας στόχος στη διοργάνωση. Ή αν προτιμάς, ποιος μπορεί να είναι ο ρεαλιστικός στόχος του Ολυμπιακού, η πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ ή η μετάταξη στους «32» του Europa League;

«Θα προσπαθήσουμε να πάμε όσο πιο μακριά γίνεται. Βεβαίως, όλοι στην ομάδα θέλουμε να προκριθούμε στην νοκ άουτ φάση, γιατί αυτό είναι ότι πιο σπουδαίο μπορείς να καταφέρεις. Θυμάμαι τότε που έπαιζα με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όλος ο κόσμος παρακολουθούσε εκείνα τα ματς. Επομένως θα είναι σπουδαίο επίτευγμα για τον Ολυμπιακό, εάν καταφέρει και περάσει απ' τη φάση των ομίλων. Η πρόσφατη εκτός έδρας νίκη, μας έδωσε αυτοπεποίθηση. Πετύχαμε δύο πολύ ωραίο γκολ. Πήραμε τη νίκη. Βεβαίως χρειαζόμαστε και «βοήθειες» απ' τα άλλα αποτελέσματα. Δηλαδή η Άρσεναλ να χάσει απ' την Σάλκε, γιατί η αγγλική ομάδα έχει έξι πόντους και εμείς τρεις. Εμείς, βεβαίως πρέπει να κοιτάξουμε το δικό μας παιχνίδι, να πάρουμε τη νίκη πάσει θυσία. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Βεβαίως, αν δεν ηττηθούμε θα είναι κάτι καλό και για μία θέση στο Europa League. Προσωπικά όμως θα ήθελα να πάμε όσο πιο μακριά γίνεται στο Champions League».

Τι θα ήθελες στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, ανάμεσα στην Σάλκε και την Άρσεναλ;

«Αυτή τη στιγμή στη βαθμολογία πάνω από εμάς είναι η Αρσεναλ την οποία υποδεχόμαστε στο τελευταίο ματς και προτελευταίο ματς στην έδρα της Σάλκε. Αν ηττηθεί η Άρσεναλ στην Γερμανία, εμείς την έχουμε εντός έδρας. Και αν νικήσουμε την Τρίτη τη γαλλική ομάδα και υπάρξει μία ισοπαλία με την Σάλκε, δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί την τελευταία αγωνιστική εντός έδρας. Θα είναι ωραίο να υποδεχόμαστε στην τελευταία αγωνιστική την Άρσεναλ με στόχο τη νίκη. Βεβαίως, ο δρόμος είναι μακρύς ακόμη. Απομένουν τρία ματς. Πρέπει να επικεντρωθούμε στο ματς της Τρίτης. Όλοι μας γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε. Σε σχέση με τον αγώνα της Γαλλίας, θα πρέπει να είμαστε πιο επιθετικοί. Στη Γαλλία στο πρώτο ημίχρονο αμυνθήκαμε, μείναμε πίσω. Μόλις δεχθήκαμε το γκολ αρχίσαμε να παίζουμε μπάλα. Ασκήσαμε πίεση. Ήμασταν επιθετικοί. Αυτό πρέπει να το κάνουμε απ' το πρώτο λεπτό, με το που θα ακουστεί το πρώτο σφύριγμα. Και να συνεχίσουμε σε αυτό το ρυθμό, προϊόντος του χρόνου».

Τι δείχνει η ανατροπή του σκορ στο ματς με την Μονπελιέ για τη νοοτροπία του Ολυμπιακού;

«Νομίζω είναι καλό για τους νεαρούς ποδοσφαιριστές, το γεγονός πως επιστρέψαμε στο παιχνίδι, ενώ βρεθήκαμε πίσω στο σκορ. Κάνει καλό στην αυτοπεποίθησή τους, απέναντι σε ομάδες οι οποίες είναι ποιοτικές και με τις οποίες αν κάνεις λάθος θα το πληρώσεις. Νομίζω πως αυτή η νίκη στη Γαλλία, εκτόξευσε την αυτοπεποίθηση των παικτών, ενόψει και του εντός έδρας ματς. Σε αυτού του είδους τα παιχνίδια, πρέπει να είσαι προσηλωμένος και στα 90 λεπτά. Θα είναι όμως ένα εντελώς διαφορετικό ματς. Η Μονπελιέ θα έρθει για να νικήσει. Και εμείς το ίδιο θέλουμε. Επομένως θα είναι μία μάχη ανάμεσα σε δύο ομάδες που θα παλέψουν για τους τρεις βαθμούς. Επομένως, νομίζω πως θα έχει πολύ ενδιαφέρον αυτό το παιχνίδι».

Πόσο διαφορετική περιμένεις την Μονπελιέ στο Καραϊσκάκη;

«Ο αντίπαλος θα είναι πιο επιθετικός. Στο παιχνίδι στη Γαλλία είχε περισσότερη κατοχή. Εμείς, όμως, είχαμε τον τρόπο να αντιδράσουμε. Τώρα, ο αντίπαλος θα είναι πολύ πιο επιθετικός. Θα μας πιέσει στο δικό μας μέρος του γηπέδου. Θα επιχειρήσει περισσότερες προσπάθειες. Έχουμε, όμως, το πλεονέκτημα ότι παίζουμε στην έδρα μας. Βεβαίως, έχουμε την πίεση απ' τον κόσμο να πάρουμε αποτέλεσμα. Αλλά με τις φωνές, τις κραυγές, τις ιαχές των φιλάθλων μας οι οποίοι όλοι γνωρίζουμε τι ατμόσφαιρα δημιουργούν στις βραδιές του Champions League, θα δημιουργηθεί ένα δύσκολο σκηνικό για τη γαλλική ομάδα. Όπως προείπα, όμως, πρέπει να ξεκινήσουμε καλά, να επιβάλουμε το ρυθμό μας και να πάρουμε τον έλεγχο».

Είδες απ' τον πάγκο τα δύο πρώτα ευρωπαϊκά ματς. Έπαιξες στη Γαλλία. Πόσο δύσκολο είναι να μένεις στον πάγκο, ενώ είσαι βασικός στο πρωτάθλημα;

«Όποια σημασία και αν έχει το παιχνίδι, πάντα θέλεις να παίζεις. Πόσο μάλλον εγώ που έμεινα εκτός ποδοσφαίρου για οκτώ μήνες. Άρα εγώ θέλω να παίζω όσο το δυνατόν περισσότερο. Να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό για το σύλλογο, το τεχνικό επιτελείο, τους φιλάθλους. Ήταν δύσκολο για εμένα που έχασα τα δύο πρώτα ματς. Ο προπονητής κάνεις τις επιλογές. Τον σέβομαι. Αυτός αποφασίζει. Πρέπει πάντα να σέβεσαι το τεχνικό επιτελείο. Είμαι επαγγελματίας και αυτό κάνω. Πάντα πρέπει να προσπαθείς σκληρά στην προπόνηση. Και όταν έρθει η στιγμή πρέπει να είσαι έτοιμος να μπεις και να παίξεις. Αυτό έχω κάνει. Και ελπίζω να κρατήσω τη θέση μου και για τα επόμενα παιχνίδια».

Λόγω της εμπειρίας σου, αισθάνεσαι και λίγο ως δάσκαλος για τους νεότερους ποδοσφαιριστές, ώστε στη διάρκεια του αγώνα να δώσεις οδηγίες; Στους αγώνες σε βλέπουμε να μιλάς αρκετά στους συμπαίκτες σου.

«Προσπαθώ να μεταδώσω τις γνώσεις μου στους νεαρούς ποδοσφαιριστές. Έχουμε μία νεαρή ομάδα. Πάντα δίνω τον καλύτερό μου εαυτό για όλους. Θυμάμαι όταν εγώ ήμουν νέος σε ηλικία και άκουγα τους έμπειρους, τον Ρόι Κιν, τον Ράιαν Γκιγκς. Σίγουρα ξεχωρίζω τον Ρόι Κιν που μου φώναζε πολύ. Αυτό είναι το στιλ μου. Πάντα μιλάω στην τετράδα των αμυντικών μου. Ενίοτε δεν με καταλαβαίνουν γιατί ουρλιάζω. Αλλά έτσι κάνω. Και όλοι οι ποδοσφαιριστές έτσι πρέπει να κάνουν, γιατί όταν μιλάς στην αμυντική τετράδα, οι αμυντικοί μιλούν στους μέσους και οι μέσοι στους επιθετικούς. Έτσι επικοινωνεί η ομάδα εντός αγωνιστικού χώρου. Όλοι οι νεαροί παίκτες που έρχονται από διάφορα μέρη του κόσμου αντιλαμβάνονται πόσο μεγάλος σύλλογος είναι ο Ολυμπιακός. Πρέπει να ωριμάσουν. Και γι' αυτό προσπαθώ να τους μεταδώσω τις γνώσεις μου».

Κάνεις συχνά αναφορές στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όπου είχες αγωνιστεί κατά το παρελθόν. Θα είχε ενδιαφέρον για εσένα να διασταυρωθεί ο Ολυμπιακός με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε μία απ' τις επόμενες φάσεις της διοργάνωσης;

«Ήλπιζα να κοντραριστούμε στη φάση των ομίλων, αλλά δε συνέβη αυτό. Ποτέ δεν ξέρεις, αν περάσουμε στη νοκ άουτ φάση. Πρέπει να αντιμετωπίζεις το κάθε ματς ξεχωριστά. Είναι το μόνο που απομένει να κάνουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: