Η ΑΕΚ ηττήθηκε από τον Παναθηναϊκό και ο Γιώργος Τσακίρης γράφει στο blog του για τα λάθη που έφεραν την ήττα, τον σούπερ Καρνέζη και το «έγκλημα» με τον Φουρτάδο.
Τελικά το ματσάκι ήταν όπως ακριβώς το περιμέναμε… Επαιζε ο «τυφλός» με τον… μονόφθαλμο και κέρδισε ο τελευταίος επειδή είχε σε εξαιρετική μέρα τον Καρνέζη που τα πήγε σούπερ. Και εξηγούμαι γιατί αναφέρομαι στον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού, διότι πολύ απλά ήταν αμέτοχος στο παιχνίδι, «κρύος» όπως συνηθίζουμε να λέμε, και όμως κατάφερε να βγάλει το φάουλ του Λαγού και το σουτ του Κουτρουμπή που ήταν για γκολ!

Ο Παναθηναϊκός χωρίς τον Καρνέζη πολύ απλά θα πάθαινε ότι και με τον Αρη και με τον Ατρόμητο και τον ΟΦΗ. Θα έχανε κοινώς μία ακόμη νίκη. Κι αυτό το καταλαβαίνει ο κόσμος του Παναθηναϊκού και γι’ αυτό αποδοκίμασε στο τέλος του αγώνα. Διότι σ’ όλο το δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι περίμεναν απλά το τελευταίο σφύριγμα του Κάκου.

Η ΑΕΚ το φοβήθηκε πολύ το ντέρμπι… Το φοβήθηκε και το ‘χασε! Τόσο απλά είναι τα πράγματα στο ποδόσφαιρο. Δεν είναι επιστήμη. Αν οι παίκτες και ο Λίνεν δεν το φοβόντουσαν τόσο πολύ προφανώς και θα είχαν αποσπάσει έστω τον έναν βαθμό. Σίγουρα δεν θα γνώριζαν την ήττα.

Θεωρώ πως είναι κουτό να γράψουμε πολλά λόγια για το συγκεκριμένο ματς. Από την ΑΕΚ ξεχώρισε ο Κορδέρο (σαν τη μύγα μες’ το γάλα) και από κει και έπειτα όλοι ήταν μέτριοι. Κανείς δεν έφτασε στο… χάλι του Φουρτάδο, αν και ο Λαγός προσπάθησε να τον… πλησιάσει, όμως έστω και με ένα φάουλ πήγε να πάρει το βαθμό! Κακός ήταν (και) ο Φούντας, πολύ κακός…

 Καλά πήγε και ο Κατίδης που κατάφερε με την είσοδό του να αλλάξει την εικόνα της ομάδας και να την κάνει επιθετική, περισσότερο δημιουργική, γιατί πολύ απλά πήρε προσωπικές πρωτοβουλίες και πήγε να κάνει το κάτι παραπάνω που φοβόντουσαν όλοι οι υπόλοιποι να κάνουν.

Είναι πραγματικά να απορεί κανείς πλέον με τον Φουρτάδο και την επιλογή (και) του Εβαλντ Λίνεν όχι μόνο να τον ξεκινάει στην ενδεκάδα αλλά να τον διατηρεί στον αγωνιστικό χώρο και στα 93΄ λεπτά της αναμέτρησης! Τουλάχιστον αδικαιολόγητο… Οι αλλαγές και η επιλογή του Γερμανού κόουτς να βάλει τους Ρίκκα και Παπαδημητρίου. Ειλικρινά δεν δικαιολογούνται αυτές οι επιλογές.

Η ΑΕΚ έχει ανάγκη από βαθμούς, από αποτελέσματα και δυστυχώς πρέπει να τα βρει (και) στα δύσκολα ματς. Κάτι που δεν έγινε ούτε στην Τούμπα χωρίς ο ΠΑΟΚ να την… πνίξει, ούτε στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό που επίσης δεν… αιχμαλώτισε αγωνιστικά την ΑΕΚ. Ακολουθεί το ματς με τον Ολυμπιακό και η Ενωση όλοι ξέρουμε πως δεν μπορεί να χαρακτηριστεί φαβορί σε καμία περίπτωση.

Ισχύει το ακριβώς αντίθετο… Επειτα έρχεται το ματς στην Βέροια, το οποίο επίσης είναι πολύ, πολύ δύσκολο. Χρειάζεται στα δυο αυτά ματς τουλάχιστον 3 βαθμούς.  Και είναι δύσκολο να επιτευχθεί αυτός ο στόχος δυστυχώς. Τουλάχιστον με τον Λίνεν δείχνει να σε πείθει πως ματς όπως με τον Πλατανιά, την Κέρκυρα, τον ΟΦΗ, τον Πανθρακικό, τον Λεβαδειακό και άλλες…

Για την ΑΕΚ το γνώριζα, το είχα διαπιστώσει ότι είναι κακή και με τον Γερμανό κόουτς θα προσπαθήσει να φτάσει στο μέτρια… Αλλά για τον Παναθηναϊκό δεν περίμενα ότι είναι τόσο χάλια, τόσο κακός αν και με κανονικό ρόστερ, συγκριτικά πάντα με τις δυο ομάδες.

Υγ: Πολύ ήσυχο το ντέρμπι πάντως και ατμόσφαιρα που θύμιζε πρωτάθλημα Νορβηγίας, τουλάχιστον στην εξέδρα…

Υγ2: Προσπαθώ να εξηγήσω τι λέει και τι ακριβώς κάνει ο κ. Φερέιρα… Αδυνατώ ακόμη και τώρα να προσπαθήσω να καταλάβω τι εννοεί όταν λέει όσα λέει στη συνέντευξη Τύπου. Προφανώς εκείνος κρίνει ότι πρέπει να ξέρει τι λέει και ας μην καταλαβαίνουν οι υπόλοιποι. Αν όμως θεωρεί ότι είμαστε… βλάκες κακό του κεφαλιού του. Αυτό που παρουσιάζει είναι τραγικό, απογοητευτικό και κάκιστο.


πηγή: gazzetta.gr