Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Πράσινο το ντέρμπι «μνημονίου»

Πράσινο το ντέρμπι «μνημονίου»
Ο Παναθηναϊκός κέρδισε δίκαια, μια ΑΕΚ που φοβήθηκε να μπει όπως έπρεπε στο ματς. Γνωρίζω πως δεν μπορείς να ζητάς, τρελά πράγματα από αυτή την ομάδα, αλλά περίμενα σαφέστατα περισσότερο πάθος.

Κι όταν, όπως τις περισσότερες φορές φέτος, η «Ένωση» δέχεται πρώτη το γκολ, τότε το αποτέλεσμα, δύσκολα μπορεί ν’ αλλάξει σημείο. Έστω και αν σήμερα ο Καρνέζης, ρέφαρε κατά κάποιο τρόπο, απέναντι στον κακό του δαίμονα, την «Ένωση» με δύο-τρεις σημαντικές επεμβάσεις και την τελευταία να είναι για σήμα αθλητικής εκπομπής.

Του Κώστα Μιαούλη

Σε αυτό το ντέρμπι του μνημονίου, τα πάντα ήταν φτωχά. Από τον Παναθηναϊκό, ή μάλλον από τον Φερέιρα έχεις την απαίτηση τουλάχιστον ν’ αφήσεις την ομάδα του, κάποια στιγμή να παίξει μπάλα, να κάνει μια νίκη βρε αδερφέ, που θα δώσει χαρά στους οπαδούς του και θα έχουν μια νίκη να θυμούνται ακόμα και απέναντι σε αυτή την ΑΕΚ. Ωστόσο ο Πορτογάλος διάλεξε να πιάσει και να βάλει πίσω τους «πράσινους» από το 30ο λεπτό. Άβυσσος η σκέψη του Φερέιρα, που ναι μεν, σκέφτηκε πως θα βρει περισσότερους χώρους, αφού προηγήθηκε, αλλά ποτέ στα υπόλοιπα λεπτά του αγώνα, από το γκολ του Παναθηναϊκού και μετά, δεν είδαμε μια αντεπίθεση της προκοπής.

Πιστεύω πως αυτό το ντέρμπι θα μείνει στη μνήμη μας για το γκολ του Τοτσέ και την επέμβαση του Καρνέζη. Πέρα απ’ αυτό για το αύριο των δύο αντιπάλων, πιστεύω πως θα παίξει μικρό ρόλο. Για τη μεν ΑΕΚ, αποτέλεσε ένα πρώτο μάθημα, για το τι πρέπει να κάνεις και τι να μην κάνεις σε ένα ντέρμπι ως ομάδα. Για παράδειγμα, όση έλλειψη ποιότητας και αν έχεις, τουλάχιστον το παλεύεις. Οι ποδοσφαιριστές της «Ένωσης», εκτός των Γιάγκο και Κορδέρο, μάλλον νόμιζαν πως παρακολουθούσαν μια ομάδα που τους αρέσει πολύ να βλέπουν. Αυτό βέβαια που ανέφερε και ο Λίνεν, δεν σημαίνει πως απαλλάσσεται των όποιων ευθυνών έχει, μιας και οι διορθωτικές κινήσεις έπρεπε να έχουν γίνει από το πρώτο μέρος.

Άσχετα με το αν ο Παναθηναϊκός χάρη στον Καρνέζη, κράτησε στο τέλος το μηδέν, οι πιθανότητες να γίνεται γκέλα, όσο θα προσεγγίζει έτσι τα ματς, ειδικά αν προηγείται ο Παναθηναϊκός, ο Φερέιρα, θα είναι πάντοτε μεγάλες. Για παράδειγμα με τον Άρη, την «κηδεία» στο τέλος δεν την απέφυγε. Θα μπορούσε άνετα να γίνει το ίδιο σήμερα με το γκολ του Κουτρουμπή. Γι’ αυτό θα πρέπει ν’ αλλάξει προσέγγιση στα ματς όταν προηγείται η ομάδα του. Όσο για τον Τοτσέ, νομίζω πως έχει δώσει πολλές απαντήσεις. Για εκείνους που αναζητάνε και ταχύτητα, θα τους θυμίσω πως ο Ισπανός αν ήταν και ταχύς, δεν θα ερχόταν ποτέ στα μέρη μας και θα κόστιζε 1,5-2 εκ ευρώ, αντί για 400.000.



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: