Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Φερέιρα: «Δεν είδα κάποιον να αποδοκιμάζει»

Φερέιρα: «Δεν είδα κάποιον να αποδοκιμάζει»
Καμία αποδοκιμασία δεν άκουσε ο Ζεσουάλντο Φερέιρα, σύμφωνα με όσα δήλωσε μετά το φινάλε του αγώνα και ανέφερε πως ανταπέδωσε το χειροκρότημα σε όσους φιλάθλους τον επιδοκίμαζαν.

Όσον αφορά τα αγωνιστικά, ο Πορτογάλος τεχνικός χαρακτήρισε δίκαιη την νίκη του «τριφυλλιού», επισημαίνοντας το κακό εντός έδρας σερί της ομάδας του, πλέον έληξε.

«Σήμερα μου άρεσαν οι φίλαθλοί μας. Στο τέλος απλά τους χειροκρότησα, γιατί οι συγκεκριμένοι είναι αυτοί που με χειροκροτούσαν σε κάθε παιχνίδι μετά το τέλος. Εγώ αυτό δεν το ξεχνάω. Για αυτό τους ανταπέδωσα το χειροκρότημα, έχω την ευγένεια και την παιδεία να το κάνω. Δεν γνωρίζω ελληνικά και δεν είδα κάποιον να αποδοκιμάζει» ανέφερε χαρακτηριστικά, για να συνεχίσει:

«Καταλαβαίνω πως είναι απογοητευμένοι, αλλά έχω ξαναπεί πως αυτό είναι το συναίσθημα που έχουν οι φίλαθλοι των μεγάλων ομάδων. Θέλουν πάντα να είναι πρώτη η ομάδα τους, έστω κι αν δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να γίνει κάτι τέτοιο. Αυτό είναι πολύ καλό γιατί με αυτό τον τρόπο κρατάνε τους παίκτες σε ένα επίπεδο ανταγωνιστικότητας, όπως πρέπει να είναι οι παίκτες των μεγάλων ομάδων. Το μόνο που θα ήθελα να πω ακόμα, είναι ότι συγχαίρω τους παίκτες μου. Δεν ήταν εύκολο να παίξουν με τόσο βεβαρημένο πρόγραμμα απόψε».

Για το παιχνίδι τόνισε:

«Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Ένα παιχνίδι που για όλους τους παίκτες του Παναθηναϊκού και για μένα τον ίδιο ήταν δύσκολο. Δεν είχαν περάσει ποτέ τόσοι πολλοί αγώνες χωρίς να κερδίσουμε στην έδρα μας. Ήταν λοιπόν δύσκολο παιχνίδι, απέναντι σε μια ομάδα που παραδοσιακά είναι ένας δύσκολος αντίπαλος για τον Παναθηναϊκό, πρόκειται για ένα ντέρμπι και στα ντέρμπι δεν μπορείς να κάνεις προβλέψεις και να τις ακολουθήσεις. Κάναμε ένα καλό πρώτο ημίχρονο αν λάβουμε υπόψη την περίοδο στην οποία βρισκόμαστε. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν καταφέραμε να κρατήσουμε τον έλεγχο του παιχνιδιού. Όλοι θα αναζητήσουν δικαιολογίες για το λόγο που έγινε αυτό, αλλά η αλήθεια είναι πως ο φόρτος των παιχνιδιών που έχουμε τους τελευταίους μήνες, με μικρό χρονικό διάστημα για ανασύνταξη δυνάμεων, συν τις απώλειες παικτών από την ομάδα, μας στέρησαν φρεσκάδα στο δεύτερο ημίχρονο. Οι παίκτες είχαν στο μυαλό τους να κρατήσουν το αποτέλεσμα, είναι φυσική αντίδραση σε όλες τις ομάδες του κόσμου να κάνουν το παν για να κρατήσουν τη νίκη. Δεν είναι αυτές οι οδηγίες που δίνεις στους παίκτες σου, το να κρατήσεις ένα τέτοιο αποτέλεσμα σε κάνει να αμύνεσαι και δίνει πλεονεκτήματα στον αντίπαλο».

Επίσης μίλησε για τα θετικά στοιχεία του αγώνα:

«Ένα από τα θετικά του σημερινού αγώνα είναι πως έπαιξαν ακόμα μια φορά τρεις νέοι παίκτες (σ.σ. Φουρλάνος, Χουχούμης, Τριανταφυλλόπουλος). Ένα άλλο είναι το καλό πρώτο ημίχρονο που κάναμε. Πάντα όμως λέω πως σημαντικό θέμα είναι η αυτοπεποίθηση που πρέπει να έχουν οι παίκτες. Δεν είμαι μόνο εγώ που πρέπει να τους δείχνω εμπιστοσύνη αλλά να πιστεύουν κι αυτοί τον εαυτό τους. Πρέπει να ξεχάσουμε τι έγινε στο δεύτερο ημίχρονο και ειδικά στο τέλος, γιατί πάνω από όλα αυτό που είναι σημαντικό είναι η νίκη».

Για την πρώτη εντός έδρας φετινή νίκη (στο πρωτάθλημα), τόνισε:

«Έσπασε λοιπόν αυτό το κακό σερί που είχαμε στην έδρα μας, είχαμε να νικήσουμε από τον αγώνα με τη Μάδεργουελ. Σε αντίθεση με ότι έγινε πέρυσι που από ότι θυμάμαι η πρώτη μας ήττα ήρθε σε αγώνα με τον ΠΑΟΚ τον Μάρτιο. Πιστεύω ότι μπορεί κάποιος που δεν είναι κακοπροαίρετος να δει τι ακριβώς κάνουμε και τι μπορούμε να κάνουμε στο μέλλον. Θα έλεγα πως είναι δίκαιη η νίκη μας σήμερα, δεν χάνεται η αξία μιας νίκης επειδή ο αντίπαλος είχε ένα-δυο λεπτά όπου μπορούσε να ισοφαρίσει τον αγώνα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: