Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Πρίφτης: «Βραδιά έκπληξης για όλους»

Πρίφτης: «Βραδιά έκπληξης για όλους»
Ο προπονητής του Ίκαρου Καλλιθέας, Δημήτρης Πρίφτης εξελίσσεται σε… εφιάλτη για τον Παναθηναϊκό, καθώς μετά την περυσινή νίκη, η ομάδα του νίκησε ακόμα μια φορά φέτος τους «πράσινους».

Ο Έλληνας τεχνικός τόνισε ότι είναι σίγουρα μια σπουδαία επιτυχία, ωστόσο οφείλουν όλοι να μείνουν προσγειωμένοι για να έχει και συνέχεια το αποτέλεσμα κόντρα στο «τριφύλλι».

«Είναι βραδιά έκπληξης για όλους. Το πιστέψαμε στη διάρκεια, βλέποντας ότι υπάρχει μια πιθανότητα για μας. Αυτή την στιγμή έχουμε τη χαρά της μιας βραδιάς, αλλά πρέπει να ξεφύγουμε από αυτή. Ο χειρότερος εχθρός του ανθρώπου είναι η έπαρση και κατ’ επέκταση ενός παίκτη και μιας ομάδας. Και πέρσι το είχα διαχειριστεί με την Καβάλα, καθώς μετά τη νίκη μας επί του ΠΑΟ ακολούθησε ένας μήνας καταστροφής. Θα προσπαθήσω λοιπόν να μείνω προσγειωμένος κι εγώ και οι παίκτες μου. Είχαμε την τύχη σε κάποιες φάσεις, είχαμε καλό αμυντικό ριμπάουντ και λειτουργία κι αυτό που έχει σημασία είναι οι δύο βαθμοί. Τα υπόλοιπα είναι συναισθήματα της μιας βραδιάς».

Ο κόουτς του Ικάρου ρωτήθηκε για την παρουσία του Ζόραν Βρκιτς, ο οποίος αγωνίσθηκε για πρώτη φορά στην Α1: «Έχει αλλάξει αισθητά την εικόνα της ομάδας, καθώς είναι καλός παίκτης. Ο Ίκαρος είναι μια ομάδα που ακολουθεί κατά γράμμα τους κανονισμούς και ήταν επιλογή του πρόεδρου και σε αυτή την περίπτωση να ακολουθήσουμε τους κανονισμούς και να μην τον χρησιμοποιήσουμε. Είναι ένα κομμάτι της ομάδας. Θα έλεγα ότι είναι μια εσωτερική μεταγραφή».

Από την μεριά των παικτών, ο Βασίλης Σίμτσακ τόνισε: «Προερχόμαστε από δύο δύσκολες εβδομάδες. Χρειαζόμαστε πάρα πολλή δουλειά, είμαστε καινούρια ομάδα, κάναμε ένα μικρό βήμα για να γίνουμε καλύτεροι. Αυτή η νίκη μας δίνει αυτοπεποίθηση και θα δουλέψουμε περισσότερο. Δεν ξεκινήσαμε καλά το ματς, αλλά σφίξαμε την άμυνα, μπήκανε κάποια τρίποντα που τα χρειαζόμαστε. Αφού πλησιάσαμε πιστέψαμε ακόμα περισσότερο ότι μπορούσαμε να πετύχουμε τη νίκη. Χρειάζεται υπομονή η ομάδα, καθώς μόνο ο Αγαδάκος έχει μείνει από πέρσι.

Την αφιερώνω τη νίκη στον πρόεδρο, τον κύριο Αγγελόπουλο. Είμαι δύο μήνες εδώ, είναι η τρίτη χρονιά του Ικάρου στην Α1 και είναι η πρώτη μεγάλη του νίκη. Ο πρόεδρος μοχθεί, μας δίνει αυτά που χρειαζόμαστε και πρέπει να τον ευχαριστήσουμε για αυτά που μας δίνει. Την αφιερώνω και στον προπονητή. Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για μας. Καθώς θα μας υπολογίζουν πολύ περισσότερο, το ξέρω αυτό από την Καβάλα. Πρέπει να σκύψουμε το κεφάλι.

Όσο για το γεγονός ότι έχει νικήσει τον Παναθηναϊκό, ως παίκτης της ΑΕΚ, του ΠΑΟΚ, της Καβάλας και τώρα του Ικάρου: «Είναι και λίγο τυχερό. Τυχαίνει να είμαι με καλούς συμπαίκτες και προπονητές. Είναι χαρά και τιμή όταν θα σταματήσω το μπάσκετ, θα έχω κάτι να λέω. Αυτή την στιγμή δεν μου δίνει τίποτα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: