Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Αναζητούν 45.000 συνταξιούχους-φαντάσματα

Στο… κυνήγι 45.000 συνταξιούχων που δεν προσήλθαν για να απογραφούν βρίσκεται ο ΟΑΕΕ (Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών).

Αναζητούν 45.000 συνταξιούχους-φαντάσματα
Χθες ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης σημείωσε χαρακτηριστικά πως «μέχρι σήμερα από τους 350.000 συνταξιούχους δεν έχουν απογραφεί περίπου 45.000. Δικαιολογίες πλέον δεν χωρούν καθώς δόθηκε επαρκέστατος χρόνος δύο ολόκληρων μηνών για την απογραφή των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ

Το νοικοκύρεμα που έχουμε ξεκινήσει, προϋποθέτει συνέπεια από όλους μας». Στον ΟΑΕΕ δόθηκε παράταση για την απογραφή μέχρι και αύριο (η προηγούμενη προθεσμία έληξε στις 31/12/2012).

Όπως ανακοινώθηκε από τον ΟΑΕΕ, η 4η Ιανουαρίου είναι καταληκτική ημερομηνία απογραφής και δεν θα δοθεί άλλη παράταση. Σε όσους δεν απογραφούν ο Οργανισμός θα προχωρήσει άμεσα σε αναστολή πληρωμής της σύνταξης του Φεβρουαρίου.

Εντυπωσιακά είναι μέχρι τώρα τα στοιχεία για τους συνταξιούχους «μαϊμού» από τα ασφαλιστικά ταμεία:

-Ασφαλισμένος του ΙΚΑ πέθανε τον Ιούλιο του 1989 και τη σύνταξή του εισέπρατταν η σύζυγός του και τα τέκνα του. Η γυναίκα παντρεύτηκε εκ νέου τον Αύγουστο του 1992, συνεχίζοντας ωστόσο να παίρνει κανονικά τη σύνταξη χηρείας. Η ζημιά για το ΙΚΑ υπολογίζεται σε 37.500 ευρώ.

- Ασφαλισμένη του Ταμείου πέθανε τον Απρίλιο του 2005 και τη σύνταξη εισέπραττε ο άντρας της, ο οποίος ωστόσο παντρεύτηκε εκ νέου τον Σεπτέμβριο του 2006. Και σε αυτή την περίπτωση δεν ενημερώθηκε το Ταμείο για τον νέο γάμο, με αποτέλεσμα η απώλεια να είναι 12.747 ευρώ.

Εκτιμάται ότι οι συνολικές απώλειες στα ασφαλιστικά ταμεία από τους συνταξιούχους-φαντάσματα την τελευταία δεκαετία αγγίζουν τα 5 δισ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: