Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Τσάβαλος: «Του χρόνου με κέρδος ο Πανιώνιος»

Με κέρδος –έστω και μικρό- θα κλείσει η νέα αγωνιστική σεζόν για την ΠΑΕ Πανιώνιος όπως τόνισε ο πρόεδρος της, Βασίλης Τσάβαλος στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6.

Τσάβαλος: «Του χρόνου με κέρδος ο Πανιώνιος»
Η εφετινή αγωνιστική σεζόν θα βγει δύσκολα, αλλά η νέα θα έχει κέρδος για την ΠΑΕ Πανιώνιος! Αυτό έκανε γνωστό ο πρόεδρος των κυανέρυθρων, Βασίλης Τσάβαλος ο οποίος έδωσε το «παρών» στο στούντιο του NovaΣΠΟΡ FM 94.6 με τους Μάνο Ζερβάκη και Τόλη Κοτζιά.

Ο κ.Τσάβαλος επεσήμανε ότι αγωνιστικός στόχος εξακολουθεί να είναι η παραμονή στην κατηγορία παρά τον εξαιρετικό πρώτο γύρο.

Οι σημαντικότερες δηλώσεις του προέδρου της ΠΑΕ Πανιώνιος, Βασίλη Τσάβαλου, στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 και τους Μάνο Ζερβάκη και Τόλη Κοτζιά:

-Για τον Πανιώνιο
«Όταν αναλάβαμε την ομάδα τα πράγματα δεν ήταν σε καλή κατάσταση. Τώρα είναι καλύτερα τα πράγματα. Δυστυχώς δεν μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα αλλά να προχωρήσεις ομαλά στην επόμενη ημέρα»

-Για το οικονομικό άνοιγμα:
«Υπολογίζουμε ότι το άνοιγμα στο τέλος της σεζόν θα φτάνει στα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ. Έχει φρενάρει την κατάσταση. Η επόμενη σεζόν πιστεύουμε ότι θα πρέπει να είναι μια σεζόν με μικρό κέρδος έτσι ώστε να φτάσουμε στα περασμένα…»

-Για τις οφειλές που υπάρχουν σε παίκτες:
«Είμαστε στη διαδικασία διακανονισμών. Φορολογική ενημερότητα έχουμε και έτσι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τους νέους παίκτες».

-Για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο:
«Το μοτίβο του επιχειρηματία που θα έρθει και να λύσει όλα τα οικονομικά προβλήματα πρέπει να το ξεχάσουμε. Για τις περισσότερες ομάδες αυτό θα είναι όνειρο. Με μια συλλογική προσπάθεια θα πρέπει να βγάλουμε τα κάστανα από την φωτιά. Εγώ θα έλεγα ότι πάμε να παλέψουμε για έναν βιώσιμο Πανιώνιο. Δηλαδή, κοιτάμε τα οικονομικά και αγωνιστικά στοχεύουμε τουλάχιστον στην παραμονή».

-Για τον στόχο της ομάδας:
«Μετά τον πρώτο γύρο πιστεύω ότι παραμένει στόχος μας η παραμονή στην κατηγορία. Εμείς θα παλεύουμε για να παραμείνει στην κατηγορία ο Πανιώνιος. Απλώς εγώ θα ήθελα να κρατήσω τους τόνους πιο χαμηλούς. Ο στόχος για έναν βιώσιμο Πανιώνιο είναι πιο δύσκολος από την παραμονή στην κατηγορία. Κάναμε την στροφή στα πιτσιρίκια πιο νωρίς σε σχέση με άλλες ομάδες. Αυτό θα αρχίζει να βγάζει αποτελέσματα σε βάθος χρόνου. Για να φύγεις από τα δύσκολα πρέπει να ρισκάρεις. Κι εμείς ρισκάραμε».

-Για την επιλογή του Ελευθερόπουλου:
«Ο Ελευθερόπουλος είναι δικαίωση. Η κατάσταση είναι καλή και έχει μέλλον. Η συνεργασία μας είναι σε καλά επίπεδα. Έχει πείρα και αντίληψη στο ποδόσφαιρο. Ήξερε την κατάσταση πως έχει και μπήκε στο καράβι για να το οδηγήσει. Για να… ταξιδέψει στο χρόνο ο Πανιώνιος θα πρέπει να έχει έναν κορμό και να προσθέτει νέους παίκτες».

-Για το ενδεχόμενο μεταγραφών:
«Θα κάνουμε το μινιμουμ από κινήσεις που πρέπει να γίνουν. Το ελάχιστο δυνατόν για να πάμε με τα μικρότερα έξοδα».

-Για τα έσοδα;
«Είναι δύσκολο να πούμε πως περιμένουμε έσοδα. Και δύσκολα θα έρθουν έξτρα έσοδα. Εμείς κοιτάμε να ελαφρύνουμε το μέλλον. Ο Πανιώνιος ήταν καθαρός και είναι άλλο»

-Για τον Σπυρόπουλο:
«Δεν ξέρω ποια θα είναι η κατάληξη με τον Σπυρόπουλο. Πιστεύω ότι παίκτες σαν κι αυτόν πρέπει να μείνουν στην ομάδα για να μπορούν να πάρουν κάτι από τον χαρακτήρα της ομάδας. Το συμβόλαιο του λήγει το καλοκαίρι. Στις κουβέντες που έχουν γίνει για την ανανέωση του συμβολαίου του είναι πως υπάρχει σημαντική διαφωνία στο οικονομικό. Εμείς απλώνουμε το χέρι μας μέχρι εκεί που μπορούμε. Αυτή την στιγμή οι ομάδες κάνουν ένα άνοιγμα στους Έλληνες και το ελληνικό το ποδόσφαιρο και αυτό όμως πρέπει να ωριμάσουν σε αυτές τις συνθήκες.

-για το ενδεχόμενο παραχώρησης του Σπυρόπουλου στον Παναθηναϊκό από τον Ιανουάριο:
«Μέχρι στιγμής έχουμε πάρει απλώς το έγγραφο. Θα το δούμε αν θα πάρουμε άλλη μια πρωτοβουλία. Τις επόμενες ημέρες θα αποφασίσουμε. Ο Πανιώνιος έχει διοίκηση. Θα συζητήσουμε και θα αποφασίσουμε τις επόμενες ημέρες».

-Για τον Σάμαρη:
«Ο Σάμαρης είναι δικός μας μέχρι το καλοκαίρι.

-Για τον Κολοβό:
«Ο Κολοβός ανανέωσε το συμβόλαιο. Δεν υπάρχει θέμα».

-Για την κατάσταση στον Ερασιτέχνη:
«Έχουν τη δυσκολία τους τα πράγματα. Δεν υπάρχουν επιχορηγήσεις κάτι που έκανε πιο δύσκολα τα πράγματα. Το μπάτζετ το κατεβάσαμε. Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός είναι ακόμη πιο δύσκολος πλέον. Για να πάμε στο μέτρο του δυνατού αλλά και στην παραγωγή. Ο Πανιωνίος πρέπει να βγάζει ταλέντα. Κάναμε μια προσπάθεια για να έρθουμε κοντά με άλλες διοικήσεις ερασιτεχνικών τμημάτων».

-Για την ανταπόκριση των οπαδών:
«Υπάρχουν οπαδοί που έχουν αποδεχθεί την κατάσταση. Έτσι χωρίζουμε τον κόσμο σε υγιή και μη υγιή. Η προσπάθεια που γίνεται είναι για να μεγαλώσει η ανταπόκριση».

-για το προπονητήριο.
«Φτάσαμε σε μια συμφωνία και πλέον πρέπει να διαμορφωθεί μια κατάσταση για να την αντέχει η ΠΑΕ. Το κόστος είναι αρκετό. Και πρέπει να κόψουμε κάποια πράγματα. Θα κάνουμε τα αναγκαία για να προπονείται η ομάδα και να είναι λειτουργικό»

-Για τους παράγοντες του παρελθόντος:
«Θα έπρεπε να δεθούν πιο πολύ με την ομάδα. Η κατεύθυνση που βαδίζουμε έχει στόχο να φτάσουμε με έναν βιώσιμο Πανιώνιο. Αυτό είναι κοντά και πρέπει να φτάσουμε στο σημείο να υπάρχει βοήθεια από κάποιους».

-Για το ενδεχόμενο βοήθειας από το εξωτερικό
«Κρούσεις υπήρχαν αλλά νομίζω ότι είναι κάτι το μη εφικτό. Είναι σίριαλ που παίζεται σε μακρό χρονικό διάστημα και δεν είναι καλό. Είναι δύσκολο να αναζητούμε επιχειρηματίες. Το ελληνικό ποδόσφαιρο πρέπει να αλλάξει κουλτούρα. Να γίνει συλλογικό και τότε θα έρθει επενδυτής.

-Για το γήπεδο:
«Όταν πας να φτιάξεις ένας γήπεδο θα πρέπει να είναι καμάρι για όλη την περιοχή. Ο Πανιώνιος με το γήπεδο θα καθόριζε τη ζωή του για τα επόμενα 50 χρόνια. Στο θέμα του γηπέδου ήθελα να θιχτεί αλλά να γίνει κάτι για περισσότερα χρόνια. Δεν είναι απλά να φτιάξω ένα γήπεδο που θα φιλοξενεί ένα παιχνίδι. Αλλά πρέπει να γίνει κάτι μεγαλύτερο που θα φιλοξενεί σε καθημερινή βάση γεγονότα».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: