Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Ο Πεπόνης καλεί τα ξαδέλφια του Παπακωνσταντίνου!

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των οικονομικών εισαγγελέων και ΣΔΟΕ των προσώπων που περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ.

Ο Πεπόνης καλεί τα ξαδέλφια του Παπακωνσταντίνου
Λίγα 24ωρα μετά την αποκάλυψη ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου είχε αφαιρέσει από την λίστα με τα ονόματα Ελλήνων καταθετών στην HSBC τα ονόματα συγγενικών του προσώπων, οι οικονομικοί εισαγγελείς που ερευνούν την υπόθεση, Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης, καλούν με την ιδιότητα του υπόπτου τρεις δικαιούχους των λογαριασμών, τα ονόματα των οποίων δεν υπήρχαν στην πρώτη λίστα Λαγκαρντ.

Πρόκειται για την Ελένη Παπακωνσταντινου, ξαδέλφη του Γ. Παπακωνσταντίνου, τον σύζυγό της Συμεών Σικιαρίδη και τον Ανδρέα Ρωσσώνη, που είναι σύζυγος της άλλης ξαδέλφης του κ. Παπακωνσταντίνου, Μαρίνας.

Την ίδια ώρα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως αρκετά από τα πρόσωπα που διατηρούν τραπεζικούς λογαριασμούς στην τράπεζα HSBC και το όνομά τους περιλαμβάνεται στη λίστα Λαγκάρντ δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τα ποσά που έχουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους από τις φορολογικές τους δηλώσεις.

Παρ’ όλα αυτά, τα συγκεκριμένα πρόσωπα έμμειναν επί περίπου δυο έτη στο …απυρόβλητο των ελέγχων χωρίς να κινηθεί σε βάρος τους καμία διαδικασία. Τώρα, μετά την ολοκλήρωση των ερευνών δεν αποκλείεται να κληθούν από τις αρμόδιες αρχές να δώσουν εξηγήσεις γύρω από τον τρόπο απόκτησης των συγκεκριμένων ποσών.

Κλήση σε Διώτη - Καπελέρη


Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως από το γραφείου των οικονομικών εισαγγελέων θα περάσουν εκ νέου οι πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γ. Καπελερης και Ι. Δι;vτης. Επίσης, για εξηγήσεις δεν αποκλείεται να κληθούν και συνεργάτες του γραφείου του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου.

Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: