Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Αυτοί που φεύγουν κι αυτοί που μένουν!!

Η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου ξεκίνησε και ο Δημοσθένης Καρμοίρης γράφει για το ποιοι παίκτες του Ολυμπιακού θα "ψηθούν", ποιοι θα "ξε-σκουριάσουν" αλλά και το ποιος θα κουνήσει μαντίλι... «Περιζήτητοι γαμπροί» στην Ελλάδα (κατά βάση), αλλά μερικοί από αυτούς και στο εξωτερικό, είναι αυτή την εποχή πολλοί ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, που δεν έπαιξαν ή αγωνίστηκαν ελάχιστα στο πρώτο μισό της σεζόν.
Θεωρείται δεδομένο ότι μέσα στον Ιανουάριο οι πρωταθλητές θα «ελαφρύνουν» το (υπερβολικό αριθμητικά) ρόστερ τους, στη λογική ότι η τεχνική ηγεσία έχει τώρα πια πλήρη, δοκιμασμένη και αποκρυσταλλωμένη άποψη για το που και σε ποιους ποντάρει, υπολογίζει και στηρίζεται.
Συνεπώς το ζητούμενο στο λιμάνι είναι το «ξε-σκούριασμα» ορισμένων, καθώς και το «ψήσιμο», η ωρίμανση κάποιων άλλων για τους οποίους πιστεύεται ότι υπάρχει «ερυθρόλευκο μέλλον».
Διευκρινίζεται ότι όταν και ο Βαγγέλης Μαρινάκης επιβεβαίωσε με τον τρόπο του, εκεί κοντά στις παραμονές των Χριστουγέννων ότι η ΠΑΕ θα συναινέσει σε κάποιες προτάσεις ολιγόμηνου δανεισμού παικτών της προς απόκτηση εμπειριών και «ωρών πτήσης», δεν εννοούσε ότι θα ανοίξουν οι πόρτες του Ρέντη για... μαζική φυγή!
Αλλοίμονο αν ο Ολυμπιακός ενέδιδε φουλ στη ζήτηση που υπάρχει για τους ποδοσφαιριστές του, γιατί στο τέλος θα έχανε κι ο πάγκος την άνεση της πληθώρας επιλογών που έχει για κάθε θέση, αλλά και τις λύσεις σε ρόλους μέσα στο σύνολο της ομάδας!
Τα πράγματα και τα ονόματα που θα αποφασιστεί - τα προσεχή 24ωρα και κυρίως από βδομάδα, αφού οι σκέψεις και οι συναντήσεις με τον πρόεδρο και τα υψηλά ιστάμενα κλιμάκια της πλατείας Αλεξάνδρας θα δρομολογηθούν μετά την κυριακάτικη πρεμιέρα του 2ου γύρου με τη Βέροια στο Καραϊσκάκη – να παραχωρηθούν με τη μορφή δανεισμού μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος είναι αρκετά ξεκάθαρα.
Στην πρώτη σειρά της ιεράρχησης είναι οι Ντιόγκο, Τάτος, Ζαραδούκας. Ο Βραζιλιάνος είναι «τελειωμένος» 100% από τον Ζαρντίμ εδώ και ένα δίμηνο και επειδή η προσδοκία να υπάρξει ενδιαφέρον και να πουληθεί και… κοψοχρονιά ακόμα, ώστε να απαλλαχθούν οι Πειραιώτες από το «νταλκά» του συμβολαίου του δεν πρόκειται να υλοποιηθεί, ο πονοκέφαλος (αυτός ο ένας και μοναδικός) της διοίκησης είναι να βρεθεί πάση θυσία τρόπος να αδειάσει τη γωνιά.
Ο Κολομβιανός Πίνο είναι πανέτοιμος να μπει στα γήπεδα και η θέση ξένου που κρατάει ο Ντιόγκο, πιέζει χρονικά να απελευθερωθεί από την παρουσία του.
Ο δεύτερος κατά σειρά στον οποίο δεν υπολογίζει στο ελάχιστο ο Πορτογάλος είναι ο Ανδρέας Τάτος. Για τον οποίο τα (απορριπτικά) συμπεράσματα του Ζαρντίμ προφανώς και είχαν βγει από τα τέλη της προετοιμασίας, γι’ αυτό και δεν τον συμπεριέλαβε άλλωστε στη λίστα που δόθηκε στην UEFA για το C.L. Η τελευταία ευκαιρία που πήρε ο γεννημένος στη Χειμάρρα στις 23 Μαΐου ’89 Βορειοηπειρώτης μέσος, ήταν στο «Κλεάνθης Βικελίδης» όταν ξεκίνησε 11άδα και έγινε αλλαγή στη συνέχεια, με τον τεχνικό των «ερυθρολεύκων» να του κάνει δριμείες παρατηρήσεις τις επόμενες μέρες στο Ρέντη…
Εκτός ευρωπαϊκού καταλόγου έμειναν από το καλοκαίρι δύο ακόμα ονόματα: Του Γιάννη Ζαραδούκα και του Παναγιώτη Βλαχοδήμου. Στον αριστερό μπακ ο «Ζ» δεν δείχνει να ποντάρει καθόλου με πιο πρόσφατη επιβεβαίωση, ότι ακόμα και σε διπλό στο Ρέντη με την Καλλιθέα για βασικό επιλέγει αποκλειστικά τον Χολέβα (που δεν έχει χάσει ματς φέτος).
Θα πρέπει λοιπόν να θεωρείται βέβαιο ότι οι Ντιόγκο, Τάτος, Ζαραδούκας είναι το «τρίο στανταράκι» που θα εγκαταλείψει το λιμάνι στο αμέσως επόμενο διάστημα.
Οι «ειδικές» περιπτώσεις Φέτφα, Βλαχοδήμου
Για τον Βλαχοδήμο δεν είμαι καθόλου σίγουρος για το αν θα δοθεί δανεικός. Έχει πάρει λίγες μεν, αλλά περισσότερες ευκαιρίες από άλλους, τόσο ο ίδιος ο προπονητής όσο και οι συνεργάτες του (Νικοπολίδης, κλπ.) έχουν διαθέσει αρκετό χρόνο για συνομιλίες μαζί του με σκοπό την ψυχολογική τόνωση του νεαρού επιθετικού, ενώ ποτέ δεν έχει εγκαταλειφθεί από τον Ζαρντίμ εκείνη η σκέψη που έχει κάνει από το καλοκαίρι να τον δοκιμάσει με πιο πολύ επιμονή για τη θέση του δεξιού μπακ-χαφ. Με όραμα να «βγει»… αλά Χολέβας στην απέναντι πλευρά. Τέτοιο στυλ.
Ούτε ο Φετφατζίδης προβλέπω να παίρνει των ομματιών του για να «ψηθεί», εκτός κι αν η προσέγγιση των Γερμανών πάρει σάρκα και οστά με επισημότητα. Η μετακίνηση του στο εξωτερικό θα είναι πράγματι μια ενδιαφέρουσα προοπτική «ψησίματος» για τον διεθνή επιθετικό. Στον οποίο ποντάρει πολύ όπως είναι γνωστό και ο ίδιος ο Μαρινάκης και εφόσον δουλέψει στις προπονήσεις όπως επιθυμεί ο Ζαρντίμ θα χρησιμοποιείται πλέον συχνότερα στους αγώνες.
Γενικά για Φετφατζίδη πρωτίστως, καθώς όμως και για Βλαχοδήμο υπάρχει η – απόλυτα σωστή νομίζω – πεποίθηση στον Ολυμπιακό, ότι μπορούν κάλλιστα να βαδίσουν στα χνάρια του Μήτρογλου και να αφήσουν εποχή στην ομάδα και το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Πιο πιθανός, εξάλλου, είναι ο δανεισμός του Τάσου Παπάζογλου – καθώς με την επιστροφή Αβραάμ «καργάρει» το οπλοστάσιο των στόπερ – παρά των Φετφατζίδη, Βλαχοδήμου, ενώ ο Μάρκο Πάντελιτς είναι της άποψης να βρίσκεται στον Ολυμπιακό και ας μην παίζει, παρά να πάει να αγωνιστεί για λίγο καιρό σε οποιαδήποτε άλλη μικρομεσαία ομάδα.


πηγή: sportdog.gr   

Δεν υπάρχουν σχόλια: