Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Πούλιος: «Σκοπός μας είναι να ικανοποιήσουμε την πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών»

Ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ, Κώστας Πούλιος, φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και μίλησε για τη συμφωνία της Φούτμπολ Λιγκ και του ΠΣΑΠ για την αύξηση των δόσεων που οφείλουν οι ομάδες στους ποδοσφαιριστές.

Για τη συμφωνία Φούτμπολ Λιγκ και ΠΣΑΠ για την αύξηση των δόσεων προς τους ποδοσφαιριστές η οποία θα γίνει υπό την αιγίδα της ΕΠΟ:

«Όντος επιτεύχθηκε αυτή η συμφωνία ύστερα και από προτροπή της ΕΠΟ. Στην κατάσταση που βρίσκεται η χώρα αλλά και οι ομάδες μπήκαμε στη διαδικασία να κάνουμε περισσότερες τις δόσεις στους οφειλόμενους ώστε οι ομάδες να μπορέσουν να εξυγιανθούν σιγά-σιγά.

Για τη Σούπερ Λιγκ δεν έχουμε καταλήξει ακόμα, αλλά για τη Β? εθνική που είναι μικρότερα τα ποσά καταλήξαμε στις 30 δόσεις και να μην ανέρχεται κάτω από 2.000 ευρώ η κάθε δόση. Ελπίζουμε να ανοίξει και ο δρόμος για τη Σούπερ Λιγκ ώστε να αποφευχθεί η διαδικασία των ομάδων στο άρθρο 99».

Για το αν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα:

«Εμείς κοιτάμε το δάσος και όχι το δέντρο, σίγουρα κάποιοι θα έχουν πρόβλημα στο διακανονισμό αλλά αυτό που μας ενδιαφέρει εμάς είναι να μην αφανιστούν οι ομάδες και να αποπληρώσουν σε 2, 2,5 χρόνια τα χρέη τους. Ο διακανονισμός αυτός αφορά και τους ξένους ποδοσφαιριστές, εκτός αν προσφύγουν στην UEFA. Θα μπορεί όμως να συμφωνήσει και η UEFA σε έναν ανάλογο διακανονισμό λόγω της οικονομικής κατάστασης της χώρας».

Για τους παίκτες:

«Οι παίκτες πρέπει να κάνουν υπομονή και αντί για 15 δόσεις να είναι 30 αλλά να ξέρουν ότι θα παίρνουν τα χρήματα. Σκοπός μας είναι να ικανοποιήσουμε την πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών. Πρέπει όλοι να καταλάβουμε την κατάσταση που βρίσκεται η χώρα και να βοηθήσουμε όλοι».

Τέλος, τόνισε:

«Απαράβατος όρος από την ΕΠΟ αλλά και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς θα είναι το εγγυητικό ταμείο, ώστε οι ποδοσφαιριστές που πέφτουν οι ομάδες τους να εισπράττουν τα χρήματα τους».







πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: