Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

«Είναι ο καταλληλότερος»

Το εγκώμιο του Αντρέα Τρινκιέρι του νέου προπονητή της Εθνικής μπάσκετ έπλεξε ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6. Έγινε προσέγγιση και στον Μεσίνα...

«Είναι ο καταλληλότερος»
«Είναι ο καταλληλότερος»…

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 χαρακτήρισε την επιλογή του Αντρέα Τρινκιέρι ως την καλύτερη για τον πάγκο της Εθνικής ομάδας μπάσκετ, η οποία έχει πολύ υψηλούς στόχους.

Φιλοδοξία και κατάρτιση: έπαιξαν ρόλο για την τελική απόφαση επεσήμανε ο πρόεδρος της ΕΟΚ, ο οποίος έκανε γνωστό ότι επικοινώνησε και με τον Έτορε Μεσίνα, αλλά δεν προχώρησε η περίπτωσή του καθώς δεν του επέτρεπε η ΤΣΣΚΑ Μόσχας να αναλάβει τεχνική ηγεσία μιας εθνικής ομάδας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθόσφαιρας, Γιώργου Βασιλακόπουλου στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 και τον Διονύση Δεσύλλα:

-για την επιλογή Τρινκιέρι:
«Είχαμε πει ότι ο νέος χρόνος θα μας βρει με νέο προπονητή στην Εθνική ομάδα. Ήμασταν συνεπείς σε αυτό. Είχαμε κάνει έναν κατάλογο με κάποια ονόματα. Εξετάσαμε τις περιπτώσεις όλων των προπονητών και κρίναμε ότι ο καταλληλότερος για την Εθνική, η οποία έχει υψηλούς στόχους, είναι ο Αντρέα Τρινκιέρι, ο οποίος θα μας δικαιώσει.
Είναι ευρωπαίος. Ας μην ακούμε αυτή την ανοησία ότι είναι ξένος. Έχει γεμίσει το ελληνικό πρωτάθλημα με αλλοδαπούς. Το πρωτάθλημα είναι πολυεθνικό και δεν είναι πρόβλημα αυτό. Είμαστε ευρωπαίοι και δεν θέλω να απαντήσω.
Εντυπωσιαστήκαμε από τον τρόπο που δουλεύει. Έχει –ήδη- αρχείο με όλους τους παίκτες μας και είναι αρκετά ενημερωμένος για την Εθνική. Ξέρει όλους τους παίκτες που μπορεί να έχει στη διάθεσή του απ’ έξω και ανακατωτά.»


-για τα κριτήρια της απόφασης:
«Ένα βασικό κριτήριο είναι η φιλοδοξία του, η κατάρτισή του και η ικανότητά του. Αυτά τα συγκέντρωσε και με το παραπάνω και για αυτό τον επιλέξαμε. Και φυσικά, έπαιξε ρόλο η διαθεσιμότητα. Υπήρχε και ο Μεσίνα. Αλλά όταν επικοινώνησα μαζί του, μου είπε ότι η ΤΣΣΚΑ δεν του δίνει άδεια να δουλέψει σε εθνική ομάδα».

-για τους βοηθούς του Τρινκιέρι (Λιμνιάτης, Παπανικολάου, Καντζούρης):
«Είναι παιδιά πολύ φιλόδοξα. Είναι πάνω από 20 χρόνια στο άθλημα με μεγάλη εμπειρία. Τα βάζουμε στον Τρινκέρι γιατί και αυτά τα παιδιά έχουν να μάθουν πολλά από τον προπονητή μας».

-πότε αναμένεται στην Ελλάδα ο Τρινκιέρι:
«Ο Τρινκιέρι θα έρθει στο τέλος του Ιουνίου. Έχει πρωτάθλημα με την ομάδα του τώρα. Κοιτάμε –βέβαια- μήπως ξεκλέψει ένα μικρό χρονικό διάστημα για να έρθει και να δώσει μια συνέντευξη Τύπου για να τον γνωρίσετε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: