Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

«Έξυπνη επιλογή ο Τρινκιέρι»

Πολύ καλή επιλογή χαρακτήρισε τον Αντρέα Τρινκιέρι για τον πάγκο της Εθνικής ομάδας ο Μάριο Μπόνι.

«Έξυπνη επιλογή ο Τρινκιέρι»
Πολύ καλή επιλογή χαρακτήρισε τον Αντρέα Τρινκιέρι για τον πάγκο της Εθνικής ομάδας ο Μάριο Μπόνι.

Ο Ιταλός παλαίμαχος άσος, που έκανε σπουδαία καριέρα στον Άρη, μίλησε στο «Goal» με τα καλύτερα λόγια για την προπονητική αξία του συμπατριώτη του και θεωρεί πως η ομοσπονδία έπραξε σωστά να του εμπιστευτεί τα ηνία της «επίσημης αγαπημένης».

«Για μένα ο Αντρέα και ο Πιανιτζάνι είναι οι καλύτεροι προπονητές στην Ιταλία. Η επιλογή που έκανε η Ελληνική Ομοσπονδία ήταν πολύ καλή και αρκετά έξυπνη. Ο Τρινκιέρι έχει μεγάλη δίψα αλλά και κίνητρο να δουλέψει και είμαι σίγουρος πως η Εθνική Ελλάδας θα είναι το μεγάλο στοίχημα της καριέρας του. Γνωριζόμαστε και προσωπικά, ενώ αρκετές φορές έχω σχολιάσει για λογαριασμό του Sky παιχνίδια της Καντού, με την οποία έχει πετύχει ένα μικρό θαύμα και δικαιολογημένα έχει πάρει τον τίτλο του καλύτερου προπονητή στην Ιταλία»

Για τα επιτεύγματα του Τρινκιέρι είπε: «Κατάφερε να οδηγήσει μετά από πολλά χρόνια ένα ιστορικό κλαμπ όπως είναι η Καντού στην Ευρωλίγκα. Αυτό το πέτυχε χωρίς να έχει στη διάθεσή του τρομερά μεγάλο μπάτζετ. Αγωνιστικά εστιάζει πολύ στο θέμα της ομαδικότητας. Γι' αυτό κι αν προσέξετε την τελευταία διετία στην Καντού δεν θα βρείτε τον μεγάλο σταρ. Ενα χαρακτηριστικό της συγκεκριμένης ομάδας-έργο του προπονητή βεβαίως είναι η καλή κίνηση της μπάλας, με τις επιθέσεις να εκδηλώνονται κυρίως μετά τα πρώτα 12-14 δευτερόλεπτα, ενώ πολύ καλές είναι οι επιδόσεις του και στον αμυντικό τομέα με την Καντού να χρησιμοποιεί πολλές παραλλαγές ανάλογα με τον αντίπαλο. Πέρυσι έφτασε πολύ κοντά στα προημιτελικά Ευρωλίγκα, έπαιξε τελικούς πρωταθλήματος στην Ιταλία με τη Σιένα. Φέτος με ακόμη μικρότερο μπάτζετ είχε επίσης μια καλή πορεία στην Ευρωλίγκα, όμως η ήττα από τη Φενέρ της στέρησε την είσοδο στο Τορ-16».

Σκιαγραφώντας το προφίλ του… ανθρώπου Τρινκιέρι, είπε: «Το μεγάλο του προσόν ως άνθρωπος είναι πως είναι εξαιρετικά επικοινωνιακός, είναι πολύ συμπαθής, ενώ έχει μεγάλη μεταδοτικότητα, κάτι πολύ σημαντικό για έναν προπονητή, κάτι που εκτιμούν οι παίκτες και θα σας το επιβεβαιώσουν σίγουρα παιδιά όπως ο Μπαζίλε ή ο Μαρκονάτο. Του εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία και φυσικά θα του τα πω και στο τηλέφωνο από τη στιγμή που και τυπικά η Ελληνική Ομοσπονδία ανακοίνωσε τη συνεργασία».


πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: