Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Ένα μήνυμα του Ιβαν για τον Ολυμπιακό

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει για τον μεταγραφικό σχεδιασμό του ΠΑΟΚ, ο οποίος είναι στα επίπεδα του… Ολυμπιακού.
Είναι οριστικό ότι ο πήχης έχει τοποθετηθεί τόσο ψηλά που δεν αποκλείεται, αρκετοί από τους φίλους του ΠΑΟΚ ή ακόμη κι από τους παράγοντες της ομάδας, να έχουν πάθει ίλιγγο ακούγοντας για συμβόλαια εκατομμυρίων σαν του Λάζοβιτς, του Λούκας ή του Βιερίνια.
Είναι γνωστό ότι τα συμβόλαια αυτά δεν υποχωρούν κάτω από το εκατομμύριο, χώρια τι μπορεί να εισπράξουν οι ομάδες τους. Ειδικά του Σέρβου της Ζενίτ, κυμαίνεται στα δύο εκατομμύρια και αυτό είναι που χοντραίνει ακόμη περισσότερο το παιχνίδι για τον ΠΑΟΚ. Προφανώς, όποιος ασχολείται με την περίπτωση του Λάζοβιτς είναι αποφασισμένος να ακούσει (τουλάχιστο να ακούσει…) και να συζητήσει για τις αποδοχές του ποδοσφαιριστή.
Αυτό έλεγα τις προάλλες στον Νίκο Κατσαρό και τον Γιάννη Θειακό, που εξέφρασαν τη λογική απορία, αν ο ΠΑΟΚ έχεις τις δυνάμεις για να αποκτήσει τον Λάζοβιτς.
Ακόμη κι αν, λόγω της αγωνιστικού του παραγκωνισμού, η τιμή του πέσει, είναι βέβαιο ότι θα εξακολουθήσει να είναι μια ακριβή συμφωνία.
Κι όλα αυτά, αν τυχόν αποδειχθούν τρικ από την πλευρά του Σαββίδη, ο οποίος τελικά θα επιλέξει μερικές πολύ φθηνότερες και απόλυτα αμφισβητούμενες λύσεις, μην ανησυχείτε, αργά ή γρήγορα θα διαπιστώσουμε πόσα… απίδια έχει ο σάκος του Ιβαν Σαββίδη.
Δεν θα πρέπει πάντως να ξεχάσουμε ότι ο Σαββίδης, αν και του προσφέρθηκε ως ώριμη λύση η μείωση των αποδοχών του Σαλπιγγίδη, στο πλαίσιο των περικοπών του περασμένου καλοκαιριού, δεν την εφάρμοσε και δεν άγγιξε το πιο ακριβό συμβόλαιο. Το άφησε να «τρέξει». Αν επιθυμεί κανείς να το απομονώσει και να το «απομαγνητοφωνήσει», σημαίνει ότι έχει σκοπό να βάλει αρκετά χρήματα, να κάνει μεταγραφές, ακόμη κι αν ο Ιανουάριος δεν προσφέρεται για να αλλάξει τις ισορροπίες, αλλά, ίσα ίσα να γίνουν μικρές διορθωτικές κινήσεις.
Πόσο μικρές είναι επιλογές σαν το Κατσουράνη και του Λάζοβιτς; Είναι ένα θέμα που σηκώνει μεγάλη συζήτηση. Μπορεί να σκεφτεί κανείς ότι εφόσον αποκτηθούν τέτοιου επιπέδου σημαντικοί ποδοσφαιριστές, μεσούσης της σεζόν, τότε το καλοκαίρι ο Σαββίδης θα κάνει θαύματα. Αλλά, ας δούμε πως θα κυλήσουν τα πράγματα μέχρι το τέλος Ιανουαρίου και μέχρι το καλοκαίρι υπάρχει αρκετός χρόνος.
Στην ουσία των μεταγραφικών του ΠΑΟΚ υπάρχει ο ενθουσιασμός από τις εντυπωσιακές –μέχρι τώρα- επιλογές ποδοσφαιριστών που,
-πρώτον, δεν είναι ελεύθεροι, κάτι που σημαίνει ότι ο ΠΑΟΚ μετρά τις δυνάμεις του στην αγορά, σε πολύ δύσκολες μέρες.
- δεύτερον, είναι ακριβοί και κινούνται στα επίπεδα του Ολυμπιακού, όπως ίσως
επιβάλλεται για μια ομάδα που λέει ότι ακολουθεί πορεία ή ετοιμάζεται να ακολουθήσει πορεία πρωταθλητισμού.
Οφείλω να παραδεχθώ ότι ο Σαββίδης, αν και οι πολιτικολογίες του, σε εκείνη την μοναδική του εμφάνιση, στο Βελλίδειο, ήταν… ελαφρώς παρωχημένες, ακολουθεί τις το πρώτο κομμάτι από τις εξαγγελίες του για να φτιάξει ομάδα με ισχυρό ρόστερ και όσο ανταγωνιστικό χρειάζεται για να πρωταγωνιστήσει. Και με αυτό τον τρόπο, στέλνει μήνυμα στον Ολυμπιακό. Σε ποιον άλλον;
Πηγή: Sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: