Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Ομπράντοβιτς: «Από τους πιο ταπεινούς ο Διαμαντίδης»

Το εγκώμιο του Δημήτρη Διαμαντίδη έπλεξε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, μιλώντας στην ιστοσελίδα «mondo.rs».

Ομπράντοβιτς: «Από τους πιο ταπεινούς ο Διαμαντίδης»
«Ο Διαμαντίδης είναι από τα πιο ταπεινά άτομα που έχω γνωρίσει», δήλωσε μεταξύ άλλων ο «Ζοτς» για τον αρχηγό του Παναθηναϊκού, τον οποίο θεωρεί παράδειγμα προς μίμηση, λόγω της σκληρής δουλειάς που κάνει όλα αυτά τα χρόνια, ενώ πιστεύει πως μπορεί να παίζει για ακόμα πέντε χρόνια μπάσκετ υψηλού επιπέδου. Στη συνέχεια, ο πολύπειρος προπονητής τόνισε πως έφυγε σαν φίλος από τους «πράσινους», εκφράζοντας την επιθυμία να επιστρέψει στους πάγκους στο μέλλον.

«Ο Διαμαντίδης είναι από τα πιο ταπεινά άτομα που έχω γνωρίσει. Τόσο ταπεινός που δυσκολεύεται να μιλήσει στον Τύπο για τον εαυτό του και τις επιτυχίες του. Η αγκαλιά που με είχε πάρει μετά τον τελικό με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ δεν ήταν σχεδιασμένη, αλλά δεν έγινε τυχαία. Ήταν η επιβεβαίωση του προσωπικού δεσμού που είχαμε και αυτό είναι πιο σημαντικό από κάθε τρόπαιο. Ως παίκτης, ήρθε στον Παναθηναϊκό με χιλιάδες ελλείψεις, αλλά με τη βοήθεια που είχε από το σύστημά μας και με πολλές ώρες σκληρής δουλειάς, έγινε αυτό που είναι σήμερα. Για εκείνον, δεν υπάρχει το ρεπό, καθώς είναι κάθε μέρα στο γήπεδο. Τα ίδια έκανε και ο Σπανούλης. Ο Διαμαντίδης είναι από τους παίκτες που προσέχει τον εαυτό του, σπάνια βγαίνει έξω, απόλυτα αφοσιωμένος στο μπάσκετ. Πιστεύω πως μπορεί να παίξει για άλλο πέντε χρόνια ακόμα σε υψηλό επίπεδο», δήλωσε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς αναφορικά με τον Δημήτρη Διαμαντίδη.

Για το αν επιθυμεί να επιστρέψει στους πάγκους: «Θα το ήθελα. Αλλά ακόμα και εάν δεν έρθουν οι προτάσεις, δεν θα παραπονεθώ. Μου αρέσει όπως ζω τώρα, συναντώ φίλους, πηγαίνω για καφέ, πηγαίνω σε συναυλίες… Κατά καιρούς, εγώ και ο Δημήτρης (σ.σ. Ιτούδης) συμμετέχουμε σε προπονητικά σεμινάρια».

Για να συνεχίσει ο «Ζοτς»: «Πάντα έλεγα πως οι δύο ομάδες μου είναι η Παρτιζάν και Παναθηναϊκός. Για μένα, τα συγκεκριμένα παιχνίδια είναι μία μεγάλη μάχη, γιατί δεν μ’ αρέσει να παίζω κόντρα στην Παρτιζάν και να έρχομαι στο Βελιγράδι για δύο με τρεις ημέρες! Ευτυχώς, οι φίλοι της ομάδας ξέρουν ποιος και τι είμαι και πάντα με καλωσόριζαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Τέλος, για την αποχώρησή του από τον Παναθηναϊκό: «Όταν πήρα την απόφαση να μη συνεχίσω στην ομάδα, έβγαλα μία ανακοίνωση και αυτό ήταν. Έφυγα με τον καλύτερο τρόπο από την ομάδα, διατηρώντας εξαιρετικές σχέσεις με όλους, ενώ παράλληλα με έκαναν επίτιμο δημότη Αθηνών. Έκανα πολλούς φίλους αυτά τα 13 χρόνια».


πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: