Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Η... μεγάλη Τρίτη του ΠΑΟΚ

Θα ξεκαθαρίσει μέχρι τις πρώτες μέρες της επόμενης εβδομάδας αν οι Ρώσοι της Ζενίτ πουν «ντα» ή «νιέτ» στον ΠΑΟΚ για τον Λάζοβιτς. Ποιο είναι το plan B.
Ο Ντάνκο Λάζοβιτς, την προηγούμενη εβδομάδα, βρισκόταν λιγάκι… μακριά από τη συμφωνία με τον ΠΑΟΚ είτε λόγω της δικής του διάθεσης να ψάξει και για κάτι άλλο είτε διότι η Ζενίτ ήθελε μια ομάδα που θα καλύψει εξ ολοκλήρου το συμβόλαιο του παίκτη, ο οποίος αμείβεται με ένα εκατ. ευρώ το εξάμηνο!

Ομως ο στρατηγικός σύμβουλος του ΠΑΟΚ, Γκέρμαν Τσιστιακόφ, μετά τις τελευταίες επαφές του στη Ρωσία με τους ανθρώπους της Ζενίτ και με την πλευρά του παίκτη, μετέφερε ορισμένα ευχάριστα νέα στη Θεσσαλονίκη και στους άμεσους συνεργάτες του. «Περιμένουμε απάντηση πριν από τις 10 του μήνα», φέρεται να είπε, αλλά θα κάνει πιο συγκεκριμένα τα πράγματα όταν φτάσει αύριο στη Θεσσαλονίκη.

Ο ΠΑΟΚ, μέσω του Τσιστιακόφ, διαπραγματεύεται με τους παράγοντες του συλλόγου της Αγίας Πετρούπολης το ποσό που θα καλύψουν οι Ρώσοι από το υπάρχον συμβόλαιο του Λάζοβιτς, μια και ο Σέρβος θέλει -όπου και να πάει- να πάρει το ένα εκατομμύριο ευρώ που δικαιούται μέχρι το καλοκαίρι.
Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, μέχρι την προσεχή Τρίτη ενδέχεται να υπάρξει το «ντα» ή το «νιετ» των Ρώσων στον ΠΑΟΚ.
Πάντως ακόμη και να μην αποκτηθούν παίκτες πρώτης γραμμής από τη λίστα των Λάζοβιτς, Λούκας και Βιεϊρίνια, στον ΠΑΟΚ έχουν και Plan B, αλλά με παίκτες που δεν θα κάνουν το… μπαμ.


ΓΙΑΤΙ Ο ΠΑΟΚ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΚΟΛΟΒΟ

 Μετά τον δανεισμό του Κώστα Παναγιωτούδη στον Πανιώνιο, οι φήμες για την απόκτηση του Δημήτρη Κολοβού έπαιρναν κι έδιναν. Ομως η άποψη των ιθυνόντων (για το αγωνιστικό τμήμα) του ΠΑΟΚ είναι συγκεκριμένη: «Είναι καλή περίπτωση, είναι καλός παίκτης, όμως δεν θέλουμε άλλους μικρούς κι άπειρους στην ομάδα μας. Εχουμε αρκετούς».

ΛΟΥΚΑΣ

Ο Λούκας είναι ο μεγάλος στόχος του ΠΑΟΚ, γιατί είναι πολύ καλός παίκτης, «μπουκαδόρος» κι έχει γενικότερα όλα τα απαραίτητα αγωνιστικά χαρακτηριστικά που λείπουν στα άκρα της ομάδας. Παράλληλα πληροί και την ηλικιακή προϋπόθεση (24 ετών) του Δώνη. «Είναι κι επένδυση για το μέλλον», λένε στον ΠΑΟΚ. Ο Τσιστιακόφ θα μπει στην τελική ευθεία της διαπραγμάτευσης με την Καρπάτι μετά τις 10 Ιανουαρίου.

ΣΚΟΝΔΡΑΣ

Ο δεξιός μπακ του Ατρομήτου είναι η «καψούρα» του Δώνη, ο παίκτης θέλει να παίξει στην Τούμπα και δεν αποκλείεται να μετακομίσει άμεσα στη Θεσσαλονίκη. Πολλά θα εξαρτηθούν από τις απαιτήσεις του Ατρομήτου αλλά και από την απόφαση των ιθυνόντων του ΠΑΟΚ για τον Ετο, που σίγουρα δεν είναι υπέρ του Βραζιλιάνου. Την παρούσα φάση είναι πιο κοντά από ποτέ στον «Δικέφαλο».

ΣΙΛΝΤΕΝΦΕΛΝΤ

Ο Κροάτης στόπερ της Ντιναμό Μόσχας, Γκόρντον Σίλντενφελντ, είναι ψηλά στη μεταγραφική λίστα του ΠΑΟΚ, μια και είναι καλός αμυντικός, πολύ δυνατός και ξέρει μπάλα. Ομως η απόκτησή του θα εξαρτηθεί από τη θέση που θα αγωνίζεται ο Κατσουράνης. Ο Δώνης ακόμη δεν αποφάσισε αν τον προορίζει για την άμυνα ή για το κέντρο. Η καλή του απόδοση στα στόπερ (προπονήσεις) έχει μπερδέψει τον κόουτς του ΠΑΟΚ.

ΟΛΑΪΤΑΝ
 

Ο Ολαϊτάν αποτελεί μια χαμένη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ, μια και πρώτος ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, Γιώργος Γεωργιάδης, τον ανακάλυψε, η διαπραγμάτευση ήταν σε πολύ καλό δρόμο, όταν όμως η κουβέντα πήγε στη συμφωνία, το οικονομικό επιτελείο του «Δικεφάλου» είπε «όχι». Ο παίκτης θα έπαιρνε 140.000-150.000 ευρώ και θα φορούσε τη φανέλα του ΠΑΟΚ από το καλοκαίρι κι όχι από τον Ιανουάριο.

ΔΙΑΨΕΥΣΗ  ΓΙΑ ΣΙΣΟΚΟ
 Χθες ακούστηκε το όνομα του Σισοκό για να «μετακομίσει» στην Τούμπα το προσεχές καλοκαίρι. Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, ο Γκέρμαν Τσιστιακόφ, στη συζήτησή του με τον τεχνικό διευθυντή της Βόλφσμπουργκ Κλάους Αλοφς, πέρα από το ζήτημα τού Βιεϊρίνια, ρώτησε και για το κόστος της απόκτησης τού Ιβοριανού μεσοεπιθετικού. Το ποσό που άκουσε έφτανε τις 700.000 ευρώ. Πάντως στον ΠΑΟΚ διαψεύδουν όλο το παραπάνω σενάριο, όπως και το φημολογούμενο ενδιαφέρον για τον Σωτήρη Κυργιάκο.sday gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: