Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Ξεχρεώνει την εταιρία με τις ευλογίες της Τρόικας!!

Μια ανάσα από την αποπληρωμή του χρέους προς το Δημόσιο βρίσκεται πλέον η ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ο Ιβάν Σαββίδης είναι έτοιμος να κάνει πράξη την υπόσχεση που είχε δώσει από την πρώτη στιγμή πως τα χρέη του ΠΑΟΚ είναι και δικά του χρέη και αυτός δε θέλει να χρωστά σε κανέναν.

Ποια είναι τα νέα δεδομένα που πλέον διαμορφώνουν την κατάσταση; Σύμφωνα με πληροφορίες από το οικονομικό ρεπορτάζ, η Τρόικα έδωσε το πράσινο φως στην Κυβέρνηση να προχωρήσει στην ρύθμιση των χρεών. Έτσι τις επόμενες μέρες και με την Τρόικα σύμφωνη, το Υπουργείο Οικονομικών θα καταθέσει στην Βουλή προς ψήφιση, νομοσχέδιο που θα προβλέπει μείωση κατά 80% των «παλαιών προσαυξήσεων» σε περίπτωση πλήρους εξόφλησης εφάπαξ του χρέους. Δηλαδή η ΠΑΕ ΠΑΟΚ όπως και κάθε άλλη ανώνυμη εταιρεία θα μπορεί να πληρώσει εφάπαξ τα πρωτογενές της χρέος και μόλις το 20% των προσαυξήσεων.

Τι σημαίνει αυτό για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ σε ότι αφορά ποσά; Στα μέσα του περασμένου Δεκέμβρη και σε γενική συνέλευση των μετόχων της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, είχε γίνει γνωστό από τον Αχιλλέα Μαυρομάτη το ακριβές ποσό σε ότι αφορά το χρέος της ΠΑΕ προς το Δημόσιο. Τότε τα συνολικά τα χρέη της ΠΑΕ ανέρχονταν σε 31.451.509 ?. Από αυτά τα 11 εκατομμύρια ευρώ ήταν το πρωτογενές χρέος και τα υπόλοιπα οι προσαυξήσεις. Όμως θυμίζουμε ότι πριν από μερικές μέρες ο Ιβάν Σαββίδης πλήρωσε τρία εκατομμύρια ευρώ προς το Δημόσιο επιτρέποντας έτσι στους Ζαγοράκη και Βρύζα να ξεμπλοκάρουν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς και να αρθεί η δέσμευση των περιουσιακών τους στοιχείων.

Η ουσία είναι μια: ο ΠΑΟΚ με 15 εκατομμύρια ευρώ είναι έτοιμος να απαλλαγεί οριστικά από τα χρέη προς το Δημόσιο, να απαλλαγεί από ένα ακόμη βαρίδιο του παρελθόντος και ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ να συνεχίσει με τον Ιβάν Σαββίδη την πορεία προς τη γιγάντωση του συλλόγου από κάθε επίπεδο. Αυτό φυσικά που ενδιαφέρει άμεσα είναι να κατατεθεί το νομοσχέδιο στη Βουλή, να ψηφιστεί και στη συνέχεια να περάσει και στο ΦΕΚ. Από εκείνη τη στιγμή και μετά είναι θέμα χρόνου η ΠΑΕ να καταβάλει το ποσό και να λύσει οριστικά αυτό το πρόβλημα.
πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: