Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Μπορεί να του κλείσει το σπίτι;

Απλά τα πράγματα, πλέον, για τον Παναθηναϊκό. Κλείνει το σπίτι του Ολυμπιακού και κρατάει ανοικτή την πόρτα των πλέι-οφ. Μπορεί; Η απάντηση από τον γνωστό - άγνωστο! Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται με το ένα πόδι έξω από την Ευρώπη. Κάτι που συνεπάγεται με οικονομικό πρόβλημα ακόμα μεγαλύτερο απ΄ αυτό που ήδη υπάρχει. Και, βέβαια, είναι και το θέμα πρεστίζ. Είναι βαρύ κι ασήκωτο κοτζάμ Παναθηναϊκός να μην καταφέρνει να πάρει έστω μια θέση που να του δίνει το ευρωπαϊκό εισιτήριο.
Απ΄ αυτή την άποψη, λοιπόν, μια λύση υπάρχει ουσιαστικά για τον Παναθηναϊκό. Να πάει να κάνει διπλό στο "Καραϊσκάκη". Μόνο έτσι μπορεί να ελπίζει ότι θα αλλάξει το κλίμα και ότι θα δείξει πως έχει δικαίωμα να βγει στο Γιουρόπα.


Δεν πείθει και απογοητεύει
Μέχρι τώρα, άλλωστε, ο Παναθηναϊκός δεν πείθει ότι δικαιούται το ευρωπαϊκό εισιτήριο, όπως λέγαμε και στο προηγούμενο θέμα. Την ίδια στιγμή ο κόσμος του έχει απογοητευτεί με όσα βλέπει επί τόσο καιρό.
Αν, λοιπόν, ο Παναθηναϊκός θέλει να δώσει και λίγη γλύκα στους οπαδούς του με το φινάλε της σεζόν, αλλά και να διεκδικήσει με περισσότερες πιθανότητες την Ευρώπη, τότε θα πρέπει να κάνει την υπέρβαση. Να κερδίσει τον Ολυμπιακό εκτός έδρας.
Μόνο εύκολο δεν είναι
Είναι εύκολο κάτι τέτοιο; Όχι, βέβαια. Ο Ολυμπιακός και πρωταθλητής είναι ήδη και παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά έχει, ενώ θα παίζει και σε ένα γήπεδο που θα είναι γεμάτο, διψώντας για μια πανηγυρική νίκη σε βάρος του αιώνιου αντιπάλου.
Αν και δεν υπάρχουν φαβορί στα ντέρμπι, ωστόσο ο Ολυμπιακός ξεκινάει ως το ξεκάθαρο φαβορί και βάσει βαθμολογίας και βάσει αγωνιστικής εικόνας. Έστω κι αν ο Παναθηναϊκός τα πάει φέτος σχετικά καλά (μόνο) στα ντέρμπι.
Για το πώς αντιμετωπίζει, όμως, ο Ολυμπιακός το συγκεκριμένο ματς θα τα πούμε τις επόμενες μέρες. Σήμερα κοιτάω περισσότερο προς το πράσινο στρατόπεδο, αφού προέρχεται από ένα ακόμα πρόσφατο αγωνιστικό στραπάτσο μέσα στο ΟΑΚΑ με τη λευκή ισοπαλία κόντρα στον Πανιώνιο.
πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: