Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Δεν είναι κακό όνειρο, αλλά ζοφερή πραγματικότητα!!

Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για την πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνει η ΑΕΚ ενόψει του «τελικού» παραμονής κόντρα στον Πανθρακικό.

Δεν είναι κακό όνειρο, αλλά ζοφερή πραγματικότητα!
Όταν ξεκινούσε η σεζόν ήταν κάτι παραπάνω από βέβαιο πως θα ήταν μία πρωτόγνωρη εμπειρία για την ΑΕΚ το να είναι προς το βυθό της βαθμολογίας. Στο τέλος του πρώτου γύρου έμοιαζε σχεδόν βέβαιο το μοιραίο και όλοι οι υπολογισμοί έκαναν λόγο για πέντε απαραίτητες νίκες προκειμένου να σωθεί.

Τις τέσσερις τις έχει κάνει, απομένει όμως η σημαντικότερη στο παιχνίδι-μπαράζ (όπως έχουν τα πράγματα) με τον Πανθρακικό στο ΟΑΚΑ. Ένα ματς που μπαίνει εκ των πραγμάτων δίπλα σε μερικά από τα σημαντικότερα στην ιστορία της Ένωσης, όσο και αυτό ακούγεται τραβηγμένο! Αλλά πώς να μην είναι, όταν για πρώτη φορά στην ιστορία της η ΑΕΚ κινδυνεύει πραγματικά με υποβιβασμό; Γιατί κακές χρονιές έχει ξανακάνει η Ένωση στην 89χρονη πορεία της, ωστόσο ποτέ δεν τερμάτισε πιο κάτω από την έβδομη θέση επί εθνικής κατηγορίας! Ένα πλασάρισμα που φέτος θα ισοδυναμούσε με θρίαμβο!

Στη φετινή χρονιά, αν καταφέρει να σωθεί κάτι που θα είναι επιτυχία όπως εξελίχτηκε η σεζόν, καλό είναι να κάτσουν σοβαρά και να προβληματιστούν όλοι για το πώς θα υπάρξει αύριο για τον σύλλογο. Στην απευκταία περίπτωση που υποβιβαστεί, τότε θα υπάρξουν άλλου είδους προβλήματα, με το τηλεοπτικό συμβόλαιο εξανεμισμένο και με το έτσι και αλλιώς πάμφτωχο ρόστερ να αποψιλώνεται και άλλο! Υποβιβασμός θα σημαίνει αλυσιδωτές αντιδράσεις και θα δημιουργήσει κραδασμούς που αυτή την ώρα δεν μπορεί εύκολα να αντιληφθεί κανείς.

Όμως και στην περίπτωση που καταφέρει να νικήσει με καθαρό σκορ και ουσιαστικά εξασφαλίσει την παραμονή της, μην πιστέψει κανείς πως αυτό που βίωσε όλη η ομάδα δεν θα το ξαναζήσει.

Ο Εβαλντ Λίνεν δούλεψε πολύ για να φτάσει η (σχεδόν καταδικασμένη στον πρώτο γύρο) ΑΕΚ έως εδώ, αλλά στα Γιάννενα παραδόθηκε άνευ όρων και έχει μεγάλη ευθύνη. Έτσι κι αλλιώς είναι υπ 'ατμόν και θα πρέπει να βρεθεί το καλοκαίρι ένας αξιόλογος προπονητής, γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας που όμως θα πρέπει να δουλέψει με δεμένα τα χέρια και με ελάχιστους ποιοτικούς παίκτες.

Όποιος πιστεύει πως αυτό που ζει φέτος η ΑΕΚ είναι απλά ένα κακό όνειρο και μόλις ξυπνήσει όλα θα είναι όπως παλιά, κάνει τεράστιο λάθος. Πρόκειται για μία ζοφερή πραγματικότητα και αποτελεί απλώς, την αρχή ενός μακρινού και δύσβατου δρόμου, που μπορεί να κρατήσει ακόμη και χρόνια. Με απρόβλεπτες συνέπειες στη διαδρομή του, αν δεν βρεθεί ένας ισχυρός και αποφασισμένος χρηματοδότης.πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: