Τρίτη 9 Απριλίου 2013

«Ίδιες πιθανότητες πρόκρισης ΠΑΟ και Μπάρτσα»

Μοιρασμένες πιθανότητες πρόκρισης δίνει σε Παναθηναϊκό και Μπαρτσελόνα ο Λεβόν Κένταλ, που αντιμετώπισε την Κυριακή με την Ομπραντόιρο τους «μπλαουγκράνα».

«Ίδιες πιθανότητες πρόκρισης ΠΑΟ και Μπάρτσα»
Την εμπειρία του από την Μπαρτσελόνα, που αντιμετώπισε την Κυριακή με την Ομπραντόιρο γνωρίζοντας την ήττα στην παράταση, μοιράστηκε μέσω της SportDay ο Λεβόν Κένταλ.

Ο Καναδός πάουερ φόργουορντ, που έχει περάσει από Πανιώνιο και Μαρούσι, είχε 20 πόντους και 9 ριμπάουντ απέναντι στους Καταλανούς και συμβουλεύει τους «πράσινους», στους οποίους δίνει μεγάλη τύχη.

Αναλυτικά ο Λεβόν Κένταλ μίλησε στη SportDay:

-την ήττα από την Μπαρτσελόνα την Κυριακή: «Ήταν σκληρό και κλειστό παιχνίδι, που χάσαμε στις λεπτομέρειες. Η Μπαρτσελόνα, έστω και με τις απώλειες που είχε, εμφανίστηκε σε εξαιρετική κατάσταση. Ήθελαν να νικήσουν. Ο κόουτς Πασκουάλ άνοιξε πολύ το rotation, μοιράζοντας τον χρόνο σε όλους, αλλά όταν τους πιέσαμε και το παιχνίδι πήγαινε πόντο-πόντο, έριξε στο παρκέ παίκτες όπως ο Σάδα, ο Όλεσον και ο Τόμιτς και καθάρισε».

-την απουσία του Ναβάρο στο ματς της Κυριακής: «Δεν είχαν καμία σχέση, εν συγκρίσει με το πώς παίζουν, παρουσία αυτού. Εκτός από τις ικανότητες που έχει και είναι αδιαμφισβήτητες, εμπνέει σιγουριά στην ομάδα και μόνο με την παρουσία του. Βέβαια, από την άλλη, φέτος έχουν συνηθίσει να παίζουν χωρίς εκείνον σε αρκετά. Απ' ό,τι όμως, αποδείχθηκε, πλέον έχουν μάθει να παίζουν χωρίς τον Πιτ Μάικλ, που ήταν μια τεράστια απώλεια. Όλοι μαζί προσπαθούν να καλύψουν το κενό του και δη ο Ίνγκλις».

-την παρουσία του Αμπρίνες στο ματς της Κυριακής: «Ήταν καταπληκτικός στο παιχνίδι μας. Αν και μικρός σε ηλικία είναι πανέξυπνος. Δεν φοβάται να πάρει προσπάθειες. Έχει εξαιρετικό σουτ - ιδιαίτερα από μακρινή απόσταση. Βγαίνει άνετα από τα σκριν, κάτι που δεν... προδίδει η σωματοδομή του, διαβάζει τις άμυνες και πράττει αναλόγως, είτε με πρωτοβουλίες, είτε με ασίστ. Αν υστερεί σε κάτι, αυτό είναι η άμυνα».

-τα υπόλοιπα ατού της Μπαρτσελόνα: «Ο Σάρας έχει αναβαθμισμένο ρόλο και θα επηρεάσει τα παιχνίδια με την εμπειρία του. Άλλωστε είναι μετρ του πικ εν ρολ. Ο Χουέρτας είναι ποιοτικός παίκτης και σημαντικός για το πικ εν ρολ της ομάδας του. Περισσότερο οργανώνει. Ο Σάδα έχει έφεση στην άμυνα και κινείται εξαιρετικά χωρίς την μπάλα. Ο Λόρμπεκ παραμένει ο κορυφαίος παίκτης της Ευρώπης στο λόου ποστ. Ο Ουάλας είναι σπουδαίος σουτέρ, αν και δεν είναι το πρώτο βιολί της ομάδας. Ο Τόμιτς είναι ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στην περιφέρεια και τη φροντ λάιν».

-το τι πρέπει να κάνει ο Παναθηναϊκός: «Να κόψει τη συνεργασία ανάμεσα στα γκαρντ και στους ψηλούς της Μπαρτσελόνα, που είναι φοβερή στο λόου ποστ. Γενικότερα, δεδομένης της εξαιρετικής φροντ λάιν των "μπλαουγκράνα", με παίκτες όπως οι Τόμιτς, Λόρμπεκ και Τζαβάι, η παρουσία του Λάσμε θα είναι πολύ σημαντική. Είναι παίκτης -κλειδί γιατί μπορεί να τα... βάλει με πολύ ψηλότερούς του αντιπάλους. Σημαντική θα είναι και η εμφάνιση των Μπράμος και Ματσιούλις, από τη στιγμή που η Μπάρτσα έχει κενό στη θέση "3", μετά τους τραυματισμούς των Μάικλ και Ραμπασέδα. Για να προκριθεί ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να είναι επιθετικός σε όλες τις φάσεις και να τη στριμώξει και να της μεταφέρει έξτρα πίεση. Δεν ξέρω τι ακούγεται. Κατ' εμέ οι αντίπαλοι έχουν τις ίδιες πιθανότητες πρόκρισης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: