Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Κιοσέογλου : «Ο Άρης δεν πρότεινε ποτέ στον Γκάλη κάποιο ρόλο»

Το μέλος της επιτροπής που έχει αναλάβει τη διοργάνωση της εκδήλωσης προς τιμήν του Νίκου Γκάλη, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 7 Μαΐου, Σωτήρης Κιοσέογλου, μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» για το πώς πάνε οι προετοιμασίες μέχρι στιγμής. Επίσης τόνισε ότι άνθρωποι σαν τον Γκάλη δε θα πρέπει να είναι έξω από το μπάσκετ και πως θα πρέπει να αξιοποιούνται από την Πολιτεία αλλά και από τους συλλόγους που έχουν υπηρετήσει.


Για το πώς πάνε οι προετοιμασίες της εκδήλωσης:

«Οι προετοιμασίες συνεχίζονται πυρετωδώς , πάμε πάρα πολύ καλά μέχρι στιγμής. Υπάρχει θετικό κλίμα απ΄ όλους μας με μεγάλη όρεξη και περηφάνια ώστε αυτή η τελετή να είναι αντάξια του ονόματος του Νίκου Γκάλη. Σήμερα ανακοινώθηκε και το σόλντ άουτ των εισιτηρίων, το περιμέναμε και πιστεύουμε ότι θα είναι κάτι αντάξιο της φήμης του Νίκου Γκάλη».

Για το τι θα περιλαμβάνει η εκδήλωση:

«Δεν μπορώ να πω με λεπτομέρειες τι ακριβώς θα γίνει ,γιατί θα είναι έκπληξη. Θα είναι μια πολύ μεγάλη παραγωγή, με πολύ κόσμο, θα είναι πάνω από 10 άτομα παλιοί συμπαίκτες-αντίπαλοι του Γκάλη, θα είναι όλη η ομάδα 87' που κατέκτησε το ευρωπαϊκό και όλοι οι συμπαίκτες του απ? όταν ήρθε στην Ελλάδα. Όλοι αυτοί θα είναι μέρος ενός σόου στο Παλαί Ντε Σπορ που μεγαλούργησε ο Γκάλης και έγραψε ιστορία».

Για το αν υπάρχει τηλεοπτική κάλυψη:

«Θα υπάρχει κατά 99% τηλεοπτική μετάδοση, εξετάζουμε όλους τους παράγοντες».

Για το αν μιλάνε με τον Γκάλη και πως το βιώνει ο ίδιος:

«Το βιώνει όπως όλοι οι άνθρωποι. Αυτή η μέρα θα είναι του Γκάλη. Το περιμένει σαν μικρό παιδί με ανυπομονησία. Να σε τιμήσει η ομάδα που σε ανέδειξε είναι κάτι μοναδικό. Είναι ο επίλογος μιας μεγάλης διαδρομής που ξεκίνησε το 79' και κατέκτησε σχεδόν τα πάντα με Εθνική και Άρη, μόνο που δεν είχε μπει το φινάλε. Ήρθε η ώρα να μπει το φινάλε σε όλη αυτή τη μεγάλη πορεία αυτού του αθλητή».

Για τα οικονομικά προβλήματα στο μπάσκετ και γενικότερα στον αθλητισμό και ότι δεν είναι μόνο αυτό το πρόβλημα:

«Δεν είναι μόνο οικονομικό το πρόβλημα , είναι και ηθικό. Δε γίνεται άνθρωποι σαν τον Γκάλη να είναι έξω από το μπάσκετ. Πρέπει να είναι κοντά στο μπάσκετ αυτοί οι άνθρωποι, λείπουν από το μπάσκετ. Είναι παράξενο που δεν αξιοποιούνται αυτοί οι άνθρωποι. Η Πολιτεία πρέπει να βρεθεί κοντά σε αυτούς τους ανθρώπους».

Για το αν προτάθηκε ποτέ στον Γκάλη κάποιος ρόλος από τον Άρη:

«Όχι, απ' ότι γνωρίζω ποτέ. Ότι συμβαίνει στην Ελλάδα και την ελληνική οικονομία συμβαίνει και στους συλλόγους και στον αθλητισμό. Δεν πρέπει όμως να αλλάξει αυτό το πράγμα; Ας είναι ο Άρης πρωτοπόρος και σ' αυτό και να αλλάξει κάποια πράγματα στον ελληνικό αθλητισμό γενικότερα, να μπούνε άνθρωποι που αγαπάνε τον αθλητισμό». πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: