Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Καφενείο η εθνική ομάδα, λέει ο Σάντος!!

Εγώ ξέρω ότι ο Φερνάντο Σάντος είναι προπονητής, ήταν τέλος πάντων, της εθνικής. Της εθνικής ομάδος της Ελλάδος. Όχι άλλα να δηλώνει στην Ελλάδα και άλλα εκτός Ελλάδος... Τρεις παίκτες ενδιαφερόντουσαν στο κρίσιμο ματς με την Κόστα Ρίκα για την προσωπική τους διάκριση κι όχι της ομάδας. Βαρειά κουβέντα. Την είπε ο Σάντος σε μέσο εκτός Ελλάδος. Ότι αυτοί οι τρεις ψαχνόντουσαν να βάλουν το γκολ της πρόκρισης, για να πάρουν τη δόξα και δεν έπαιζαν για το σύνολο, δεν βοηθούσαν στην ανάπτυξη.
Κι όταν τον ρώτησαν από Ελλάδα μερηά τι είναι αυτά που λες, αφεντικό, ο Σάντος δεν τα διέψευσε, όμως τα είπε κι αλλοιώς. Η ουσία είναι μία. Ότι η Ελλάδα σαν ομάδα στο πιο καθοριστικό παιχνίδι ήταν καφενείο. Δεν το είπε έτσι ο Πορτογάλος, αλλά αυτό το συμπέρασμα βγαίνει.
Όταν ένας παίκτης, κι όχι μονάχα ένας, κάνει του κεφαλιού του, δηλαδή γράφει τον προπονητή, τότε μιλάμε για ουζερί. Ότι πήγαμε να ψαρέψουμε μπαρμπούνια κι όχι να διεκδικήσουμε πρόκριση από αντίπαλο.
Και, βέβαια, την πρώτη ευθύνη όταν η ομάδα είναι καφενείο, εκεί όπου παίζει ο καθένας για πάρτη του τάβλι και θανάση, την έχει ο προπονητής. Δεν είναι προς τιμήν του προπονητή όταν οι παίκτες τον γράφουν. Όταν αυτός κρατάει στην ομάδα παίκτες παρτάκηδες.

Γιατί εγκατέλειψε την αποστολή ο Σάντος, γράφει ο apodytiriakias.gr

Δεν είναι κατινισμός να πεις ότι ο προπονητής της εθνικής ομάδας, στην πραγματικότητα ο αρχηγός της, ο γενικός κουμανταδόρος της, όφειλε να μη ξεκόψει από την αποστολή στο μουντιάλ μέχρι την επιστροφή στην Αθήνα. Αυτό είναι αυτονόητο, όχι κιτρινισμός. Ο Φερνάντο Σάντος, όμως, παραδόξως ήθελε να βρεθεί στην Πορτογαλία χωρίς καθυστέρηση. Ούτε μια ημέρα αργοπορία. Οι δικαιολογίες που κολλάνε;
Λυπήθηκα που υποχρεώθηκα να αφήσω την ομάδα αμέσως μετά τον αποκλεισμό μας, δεν το ήθελα, ήταν δύσκολο, αλλά δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά. Αυτά είπε ο Σάντος. Λέγονται τέτοια πράγματα; Να, που ελέχθησαν.
Είπε κι άλλα περίεργα ο Σάντος. Ότι είμασταν μια ομάδα ενωμένη, ότι μόνο τα κλάματα δεν βάλαμε όταν αποχαιρετηθήκαμε με τους παίκτες. Από την άλλη ο πρόεδρος της ΕΠΟ είπε ότι ο Σάντος ήθελε να φύγει μια ώρα αρχύτερα μόνος του για την Πορτογαλία και ότι κάποιοι παίκτες το πήραν άσχημα που τους “εγκατέλειψε”.
Τι ήταν να επιστρέψει κανονικά στην Ελλάδα ο προπονητής και την άλλη μέρα να καβαλήσει το αεροπλάνο για την πατρίδα του. Είναι να μην πάει το μυαλό σου στο κακό; Ότι κάτι χοντρό έγινε στην Βραζιλία και δεν μας το λένε, ούτε οι απεσταλμένοι δημοσιογράφοι, αν το μυρίστηκαν. Από ποιους να το μάθεις, από τους παίκτες ή, από τους ανθρώπους της ΕΠΟ;

Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: