Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Ο Μήτρογλου, ο Μπεργκ και τα ντέρμπι!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος βλέπει στο blog του στο gazzetta το μεγάλο ντέρμπι των αιωνίων του ελληνικού ποδοσφαίρου κάτω από ένα άλλο πρίσμα.
ΤΙ βλέπουμε στα τρία τελευταία ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό;
ADVERTISEMENT
Πέρσι στο Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός στη Λεωφόρο ήταν αντίπαλοι ο Μπεργκ με το Μήτρογλου. Το έβαλε στο τελευταίο λεπτό ο Μήτρογλου και κέρδισε ο Ολυμπιακός.
Πέρσι στο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός στο Καραϊσκάκη δεν έπαιζε ο Μήτρογλου (Φούλαμ) κι έκανε τη διαφορά ο Μπεργκ, φτιάχνοντας το πρώτο γκολ και βάζοντας το δεύτερο στο τελικό 0-3.
Φέτος στο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός στο Καραϊσκάκη δεν θα παίξει ο Μπεργκ και θα παίξει ο Μήτρογλου, που όπως όλοι ξέρουμε τη μεγάλη του τη ρέντα εδώ και χρόνια την έχει όταν παίζει με τον Παναθηναϊκό.
Να δούμε λοιπόν αν τρίτο σερί ντέρμπι αιωνίων κριθεί από τον σέντερ φορ της μίας η, της άλλης ομάδας.
Το φοβερό είναι ότι σέντερ φορ έκριναν τα ντέρμπι και του αμέσως προηγούμενου χρόνου!
Πρόπερσι, στο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ ο Φιγκερόα κι ισοφάρισε ο Μήτρογλου (1-1). Και στο Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός προηγήθηκε ο Ολυμπιακός με 2-1 με δύο γκολ του Τζιμπούρ και ισοφάρισε ο Τοτσέ (2-2)!
Γενικά ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια βασίζεται σχεδόν αποκλειστικά στους εκάστοτε καλούς επιθετικούς του για να σκοράρει κατά του Παναθηναϊκού. Ο Τζιμπούρ ήταν ο σκόρερ στο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-1 το 2011-12 και στο 2-1 το 2010-11. Ο Μιραλάς επίσης σκόρερ σε αυτό το τελευταίο ματς, Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 2-1 το 2010-11, αλλά και στο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 2-1 το 2010-11. Και μην ξεχνάμε τον Ντάρμπισαϊρ στο Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 0-1 το 2009-10.
Η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα ήταν το χρυσό γκολ του Αμπντούν στο Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 0-1 το 2011-12.
Και γνώμη μου είναι ότι όπως έγινε τότε με τον Αμπντούν, ο Ολυμπιακός αρχής γενομένης από το αυριανό ντέρμπι, θα πρέπει να βρει βοήθειες κι από άλλους παίκτες του στο σκοράρισμα κατά του Παναθηναϊκού, αφού δεν μπορεί να στηρίζεται αποκλειστικά στον εκάστοτε σέντερ φορ του, ακόμη κι αν αυτός είναι ο γνήσιος γκολτζής Κώστας Μήτρογλου.
Άλλωστε, παραδοσιακά ο Ολυμπιακός είχε τους μεγάλους γκολτζήδες που «κάρφωναν» τον Παναθηναϊκό, αλλά είχε κι άλλους παίκτες που έκαναν τη διαφορά σε αυτά τα παιχνίδια. Είχε τον Αναστό (με 10 γκολ), αλλά είχε και τον Μητρόπουλο (πέντε). Είχε τους Ντέταρι (5), Καραπιάλη (4), Προτάσοφ (3 ), αλλά είχε και τον Τσαλουχίδη (3). Είχε τον Τζόλε (8) και τον Αλεξανδρή (5), αλλά είχε και τον Γιαννακόπουλο (3) και τον Ανατολάκη (2)! Είχε το Ριβάλντο (3) και τον Τζιοβάνι (3), αλλά είχε και τον Στολτίδη (3)! Δηλαδή, έπαιρνε αρκετά γκολ ακόμη κι από αμυντικογενείς παίκτες (όπως κι από Άντζα, Τοροσίδη κ.α).
Χρειάζεται, δηλαδή, να ‘απλώσει’ λίγο το πράγμα και να μην περιμένει ο Ολυμπιακός από τον όποιο σέντερ φορ το γκολ με τον Παναθηναϊκό, όπως συμβαίνει κατά κόρον τα τελευταία χρόνια. Ξέρω γω, από τον Τσόρι και τον Κασάμι και τον Αφελάϊ πρέπει να περιμένεις γκολ σε τέτοια ματς.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: