Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Τσόρι: «Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να επαναληφθεί»

Πάθημα που πρέπει να διδάξει στους παίκτες του Ολυμπιακού χαρακτήρισε την ήττα στο περυσινό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ο Τσόρι. «Ίδιας ή μεγαλύτερης σημασίας με το ματς κόντρα στη Γιουβέντους».

Τσόρι: «Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να επαναληφθεί»
Ο Τσόρι Ντομίνγκες τόνισε πως οι παίκτες του Ολυμπιακού πρέπει να ξεπεράσουν τη σπουδαία νίκη επί της Γιουβέντους και να εμφάνιστούν συγκεντρωμένοι κόντρα στον Παναθηναϊκό την Κυριακή (26/10, 19:30). Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός τόνισε μέσω της κάμερας της Nova ότι δεν πρέπει οι «ερυθρόλευκοι» να επιτρέψουν να επαναληφθεί κάτι παρόμοιο με το περυσινό, όπου το «τριφύλλι» επικράτησε 3-0 στο Καραϊσκάκη. Επιπλέον, τόνισε πως η ομάδα του χρειάζεται βελτίωση στο τελείωμα των φάσεων. «Δώρο τη νίκη στον κόσμο», ανέφερε

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε

Πόσο σημαντικές είναι για σένα σε προσωπικό επίπεδο οι μέρες που περνάς στον Ολυμπιακό, υπό την έννοια πως εδώ και μήνες γράφει τις πιο σημαντικές σελίδες της ευρωπαϊκής ιστορίας του;

«Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος, περνάω μία πάρα πολύ καλή περίοδο, νιώθω έντονη την αγάπη του κόσμου και του συλλόγου. Πάντα είναι πολύ όμορφο να γράφεις ιστορία με έναν σύλλογο που σου φέρεται τόσο καλά που νιώθεις σαν την οικογένειά σου».

Αν δεις όλη την καριέρα σου από την αρχή αυτό είναι το σημαντικότερο κομμάτι της;

Δεν ξέρω αν είναι οι πιο σημαντικές, διότι έχω περάσει πολύ όμορφες στιγμές με την Ρούμπιν Καζάν και την Ζενίτ. Όμως το γεγονός ότι μου έχει τύχει να παίξω με μεγάλους αντιπάλους και να κερδίσω κάνει το παρών πολύ όμορφο για εμένα».

Τι σημαίνει για την εικόνα του Ολυμπιακού στην Ευρώπη οι νίκες επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, επί της πρωταθλήτριας Ισπανίας και της πρωταθλήτριας Ιταλίας;

«Είναι πάρα πολύ σημαντικό για όλο τον σύλλογο και για όλους τους ανθρώπους που εργάζονται στην ομάδα ότι μπορούμε αυτή τη στιγμή και γράφουμε ιστορία για τον σύλλογο. Ο Ολυμπιακός κάνει βήματα μπροστά, ανεβαίνει κάποια σκαλοπάτια, γίνεται λίγο πιο γνωστός απ’ όσο ήταν και μέρα με τη μέρα με πολλή δουλειά κερδίζει λίγο περισσότερο σεβασμό».

Πόσο δύσκολη είναι διαδικασία μετά από μια μεγάλη ευρωπαϊκή επιτυχία… να γεμίσουν οι δυνάμεις, να καθαρίσει το μυαλό και να ετοιμαστεί η ομάδα για το ντέρμπι;

«Χρειάζονται λίγες ημέρες μετά από τέτοια ματς. Όμως το περυσινό πάθημα μας έχει διδάξει ότι δεν πρέπει να επιτρέπουμε να επαναληφθεί κάτι τέτοιο. Πρέπει να καταλάβουμε ότι έχουμε μπροστά μας ένα παιχνίδι ίδιας ή μεγαλύτερης σημασίας από αυτό με την Γιουβέντους και να εμφανιστούμε στο ύψος των περιστάσεων. Γνωρίζουμε όλοι μας πόση σημασία έχει το παιχνίδι για τον σύλλογο και ότι πιστεύω ότι πρέπει να προετοιμαστούμε καλά».

Τι εικόνα έχεις για τον Παναθηναϊκό. Ποια τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα;

«Δεν νομίζω πως έχει νόημα να μιλήσω για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του αντιπάλου. Σημασία είναι πως πρόκειται για δύσκολο παιχνίδι και πρέπει αν είμαστε πανέτοιμοι και συγκεντρωμένοι. Να ξεχάσαμε τι κάναμε με την Γιουβέντους, αλλά και την κούραση για να κάνουμε την δουλειά μας, να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο».

Τι στοιχεία χρειάζεται να έχει ο Ολυμπιακός για να φθάσει στη νίκη;

«Πρέπει να κάνουμε αυτό που γνωρίζουμε καλά. Να έχουμε καλή, σωστή κυκλοφορία της μπάλας. Πρέπει να έχουμε καλύτερο τελείωμα των φάσεων από ότι τελευταία. Αυτό είναι που μας λείπει περισσότερο. Αλλά πρέπει κυρίως να είμαστε συγκεντρωμένοι και να δείξουμε την ποιότητα που έχουμε. Πιστεύω ότι εκτός από ότι είμαστε μαχητές πάντα πρέπει να βελτιώνουμε πράγματα».

Θα ήθελα να στείλει ένα μήνυμα στον κόσμο, που αναμένεται να γεμίσει στο «Καραϊσκάκη» για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι...

«Αυτή τη φορά αντί να μιλήσω, να δείξουμε στο γήπεδο την φιλοδοξία και τη θέληση που έχει η ομάδα να κερδίσει. Ξέρω την σημασία που έχει το παιχνίδι για μας και θα ήθελα να τους δώσουμε μία νίκη σαν δώρο».

Εισπράττεις πόσο αγαπητός και σημαντικός είσαι για τον κόσμο του Ολυμπιακού;

«Το νιώθω καθημερινά, το εισπράττω από τον κόσμο και αυτό κου δίνει δύναμη και κίνητρο για να συνεχίσω να δουλεύω. Θέλω να γίνομαι συνεχώς καλύτερος για να μπορέσω να ανταποδώσω την αγάπη στον κόσμο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: