Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Το ντέρμπυ, η φανέλλα και το πριμ!!

Λίγο πριν το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός στο Φάληρο, ο θρυλικός Αποδυτηριάκιας αποκαλύπτει στον sportdog μία παλιά ιστορία με άρωμα ντέρμπι... Πριν από επτάμισυ χρόνια περίπου ο Παναθηναϊκός κερδίζει 1-0 στο Καραϊσκάκη, για το πρωτάθλημα τον Ολυμπιακό, με γκολ του Δημήτρη Παπαδόπουλου στο ’89. Ίδιο σκορ και στο προηγούμενο παιχνίδι, στο ΟΑΚΑ, όταν ο Ολυμπιακός έχασε με αυτογκόλ του Κωστούλα.
«Κερδίστε τον Ολυμπιακό στο Φάληρο κι αφήστε σε μένα το πριμ» είχε υποσχεθεί στους παίκτες του Παναθηναϊκού ο Τζίγγερ, για ντέρμπυ στις 4 Μαρτίου το 2007. Γίνεται το ματς, κερδίζει ο Παναθηναϊκός εκτός έδρας, αλλά δεν υπάρχει φως για το πριμ του μεγαλομετόχου. Πόσο θα είναι. Και πότε θα πάμε τράπεζα λένε στα πηγαδάκια οι παίκτες, επί προπονητή Μουνιόθ.
Παρένθεση. Λίγες ώρες πριν από κάθε ντέρμπυ Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού ο Σωκράτης Κόκκαλης συνήθιζε να πασάρει μια επιταγή 250-300.000 ευρώ στον Κούλη. Ένας είναι ο Κούλης, ο διευθυντής στου Ρέντη, ο Δουρέκας. Ένα έκτακτο πριμ, σπέσιαλ προεδρικό. Κλείνει η παρένθεση.
Στην περίπτωση του ντέρμπυ του 2007 δεν υπήρξε επιταγή, ούτε καν το νούμερο ξέρανε οι παίκτες του Παναθηναϊκού. Περνάνε οι ημέρες, οπότε ο Παπαδόπουλος, ο σκόρερ, σαν εκπρόσωπος των συμπαικτών του βρίσκει τον Τζίγγερ και του λέει τι γίνεται με το πριμ που μας είχατε τάξει;
«Α, έτσι...» παίρνει ανάποδες ο Γιάννης Βαρδινογιάννης. «Για το πριμ παίζετε, όχι για την ομάδα!».

NIKH 3-0 στο ντέρμπυ δεν θα είναι αρκετή για τον Ολυμπιακό, γράφει ο apodytiriakias.gr

Το 1-1 που βούτηξε ο Παναθηναϊκός στην Ολλανδία είναι ό, τι καλύτερο εν όψει του ντέρμπυ της Κυριακής. Η ισοπαλία, μάλιστα, παίρνει μια πρόσθετη αξία διότι ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε την Αϊντχόβεν και δεν ισοφαρίστηκε.
Βασικό στοιχείο η ψυχολογία, κι αυτήν περισσότερο από το θετικό αποτέλεσμα εκτός έδρας χρειαζότανε ο Παναθηναϊκός. Τι, δηλαδή, να την έκανε την ισοπαλία που προερχόταν από τον Παναθηναϊκό που είχε συμβιβαστεί με το “Χ”, μάλιστα αν η Αϊντχόβεν ήταν όπως η Εστορίλ;
Στον Ολυμπιακό δεν τους φθάνει η νίκη, μόνον. Ανοικτή πληγή παραμένει πάντα το 3-0 του Παναθηναϊκού πέρυσι στο Καραισκάκη. Δεν το έχουν χωνέψει ακόμα οι γάβροι και δικαιολογημένα. Αν, λοιπόν, κερδίσουν κι αυτοί με το ίδιο 3-0, δεν τους λέει τίποτα. Απλά θα πατσίσουν. Δεν κατάλαβα. Είναι ίδιος σήμερα ο Ολυμπιακός με τον Παναθηναϊκό; Σε καμμία περίπτωση. Άρα;
Άρα, ο γάβρος θα νοιώσει ότι πράγματι πήρε την ρεβάνς του 3-0 μ' ένα 5-0, τουλάχιστον. Μόνον; Για βάλε στο λογαριασμό ότι ο βάζελος δεν θα έχει τον Μπεργκ. Και το 6-0 είναι λίγο. Λογικά πράγματα. Μ' ένα 2-0 δεν ξεπλένεται το περσινό 3-0 του Παναθηναϊκού εκτός έδρας.

*Πηγή: sportdog.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: