Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Μετά το Σαμπιονά είμαστε εμείς!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο sport-fm.gr τα πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα φέτος σε ολόκληρη την Ευρώπη!

Μετά το Σαμπιονά είμαστε εμείς!
• Τόσα χρόνια γκρίνιαζε πολύς κόσμος, κι ειδικά οι λεγόμενοι ειδικοί του ποδοσφαίρου κι οι δημοσιογράφοι, γιατί το ελληνικό πρωτάθλημα τέλειωνε από τα Χριστούγεννα-και το έπαιρνε ο Ολυμπιακός.

• Τώρα που ο Ολυμπιακός είναι δεύτερος, πίσω από τον ΠΑΟΚ, ενώ είναι κι ο Παναθηναϊκός στη μάχη του τίτλου, πάλι δεν μας αρέσει!

• Η πλάκα είναι ότι χθες έκανε μία έρευνα το μεγάλο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA και τόνισε ότι μόλις δύο πρωταθλήματα σε όλη την Ευρώπη είναι φέτος τα πιο ανταγωνιστικά σε επίπεδο κορυφής: το ελληνικό, με τη διαφορά του ενός βαθμού από τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό και της Τσεχίας, με τη διαφορά επίσης ενός βαθμού από την Σπάρτα Πράγας και την Πλζεν. Μάλιστα κι εκεί η τρίτη Γιάμπλονετς είναι πέντε πόντους πίσω από την κορυφή, όπως ακριβώς εδώ ο Παναθηναϊκός!

• Οι Ιταλοί υπενθυμίζουν ότι μικρές βαθμολογικές διαφορές υπάρχουν και στην Τουρκία (δύο πόντους η διαφορά Μπεσίκτας και Φενέρμπαχτσε), ενώ τρεις πόντους είναι η διαφορά σε Βουλγαρία (ΤΣΣΚΑ και Λούντογκορετς), Αγγλία (Τσέλσι και Μάντσεστερ Σίτι), Πολωνία (Σλασκ και Λέγκια), Σλοβακία (Ζίλινα και Τρέντσιν) και Σλοβενία (Μάριμπορ και Ντομζάλε). Ένα βαθμό έχει διαφορά κι η Μπαρτσελόνα από τη Ρεάλ στην Ισπανία, αλλά η Ρεάλ έχει ένα παιχνίδι λιγότερο.

• Και μην το γελάτε καθόλου. Ελάχιστα είναι τα πρωταθλήματα στην Ευρώπη, που τον τίτλο διεκδικούν τρεις ομάδες, όπως συμβαίνει φέτος στο ελληνικό. Στην Ιταλία η τρίτη Νάπολι απέχει 12 πόντους από την κορυφή. Στην Αγγλία η τρίτη Γιουνάϊτεντ είναι 10 πόντους πίσω από την πρώτη θέση. Στην Πορτογαλία η τρίτη Μπράγκα είναι 9 πόντους πίσω από την κορυφή. Στην Ολλανδία η τρίτη Φέγενορντ κι αυτή 12 πόντους πίσω από την πρώτη θέση. Στο Βέλγιο η τρίτη Κορτράικ απέχει 10 βαθμούς από την κορυφή.

• Καλά αν πάμε στη Γερμανία η δεύτερη Βόλφσμπουργκ είναι 11 πόντους μακριά από την Μπάγερν!!! Στη Αυστρία η Σάλτσμπουργκ έχει αποσπαστεί οκτώ πόντους, όπως και στην Ελβετία η Βασιλεία και στη Δανία η Μίντιλαντ και στην Ουγγαρία η Βιντεότον, ενώ στη Ρουμανία η Στεάουα είναι ήδη στο +9, στη Ρωσία η Ζενίτ στο +7, στη Σερβία, η Παρτίζαν στο +6. Ακόμη στην Ουκρανία η Ντινάμο Κιέβου είναι στο +5 από τη Σαχτάρ και στην Κροατία η Ντινάμο Ζάγκρεμπ στο +4 από τη Ριέκα.

• Πλάκα πλάκα συναγωνισμός υπάρχει στη Γαλλία (Μαρσέιγ, Παρί και Λιόν είναι μέσα σε τρεις πόντους), στην Τουρκία (Μπεσίκτας, Φενέρ και Γαλατά επίσης είναι μέσα στους τρεις πόντους) και στην Ελλάδα! Άντε και στην Ισπανία, όπου όμως η τρίτη Ατλέτικο θα μείνει εφτά πόντους πίσω από τη Ρεάλ, αν αυτή κερδίσει τη Σεβίλλη στο εξ αναβολής παιχνίδι.

• Όπως ενδιαφέρον έχουν στη συνέχεια και τα πρωταθλήματα σε Τσεχία (ίδια κατάσταση με το δικό μας), στην Σκωτία (Σέλτικ, Αμπερντίν και Νταντί περίπου ίδια), στην Κύπρο (ΑΠΟΕΛ κι Απόλλων ισόβαθμοι και πέντε πόντους πίσω τους ο Ερμής) και στην Σλοβενία (Ντομζάλε, Μάριμπορ και Τσέλιε στους τέσσερις πόντους).

• Εγώ δεν λέω ότι έχουμε ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα. Αλλά σίγουρα είναι ένα από τα πιο ανταγωνιστικά. Και δεν το ξέρουμε!*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: