Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Ο Σερ Αλεξ που δεν... μάσησε τα λόγια του!!

O Σερ Αλεξ έχει γενέθλια και το FourFourTwo θυμάται 31 ατάκες του που έγραψαν ιστορία. Αλλωστε, ποτέ δεν μάσησε τα λόγια του. Γράφει ο Πολύδωρος Παπαδόπουλος. 
Εκανε 104 μεταγραφές στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, κάθισε στον πάγκο της σε 1498 αγώνες, έφερε στο «Ολντ Τράφορντ» 49 τίτλους και το Four FourTwo παρουσιάζει 31 από τις καλύτερες ατάκες του Σκωτσέζου θρύλου.  Εξάλλου, οι γνήσιοι Σκωτσέζοι ποτέ δε... μασάνε τα λόγια του, πως θα μπορούσε να το κάνει αυτό ο Σερ Αλεξ! Δεν μπήκε ποτέ σε καλούπια και οι χαρακτηρισμοί του μαρτυρούν την ευθύτητα που τον διέκρισε σε όλη την καριέρα του. Ο Θρύλος του Βρετανικού ποδοσφαίρου, ο άνθρωπος που άλλαξε την ιστορία της Γιουνάιτεντ συμπληρώνει σήμερα τα 73 του χρόνια. Χρόνια Πολλά Σερ Αλεξ!
Tελικός Champions League 1999: «Football, bloody hell. Δεν μπορώ να το πιστέψω. Δεν μπορώ να το πιστέψω. Ποδόσφαιρο. Ο Θεός το ευλόγησε»
Στο Ημίχρονο του Τελικού: «Στο τέλος του ματς, το κύπελλο θα είναι μόλις δυο μέτρα μακριά σας και δεν θα μπορείτε ούτε καν να το αγγίξετε αν χάσουμε. Και για πολλούς από σας θα είναι το κοντινότερο που θα φτάσετε ποτέ. Μην τολμήσετε να έρθετε εδώ πέρα ξανά αν δε δώσετε ότι έχετε»
Μετά το τέλος του αγώνα με τη Μπάγερν: «Σήμερα θα ήταν τα 90ά γενέθλια του Σερ Ματ Μπάσμπι, όμως νομίζω ότι έπαιξε κι αυτός στο παιχνίδι από εκεί πάνω.»
Μετά από δεύτερη ήττα από Αρσεναλτο 2006 «Μόνο οι πραγματικοί πρωταθλητές βγαίνουν έξω και δείχνουν την αξία τους μετά από μια ήττα. Περιμένω από εμάς να το κάνουμε αυτό.»
Οταν έκαναν το λάθος να τον ρωτήσουν τον  Νοέμβριο του 2005, αν ήταν η χειρότερη εβδομάδα της καριέρας του «Αυτά είναι τελείως μαλακίες. Τελείως ανοησίες».
Ράιαν Γκιγκς: «Θυμάμαι την πρώτη φορά που τον είδα. Ηταν 13 χρονών και γλιστρούσε στο γήπεδο σαν κόκερ σπανιέλ που κυνηγάει ένα κομμάτι χαρτί το οποίο το παίρνει ο αέρας».
Γκάρι Νέβιλ: «Αν ήταν τρία εκατοστά πιο ψηλός θα ήταν ο καλύτερος χαφ στην Μεγάλη Βρετανία. Ο πατέρας του ήταν 1.85, εγώ θα τα έριχνα στον γαλατά».
Πολ Ινς: «Πάντα καταλάβαινα πότε ένας παίκτης βρίσκεται στο αποκορύφωμά του, αυτός ένιωθε ικανός να ανέβει στο Εβερεστ με τις παντόφλες από να περπατήσει μέχρι το σπίτι. Ετσι ακριβώς ήταν».
Ιταλοί: «Λένε ότι οι Αγγλοι είναι πολύ δυνατοί, ότι οι ίδιοι είναι αδύναμοι στον αέρα, ότι δεν μπορούν να κάνουν το ένα, ότι δεν μπορούν να κάνουν το άλλο. Μετά σε νικάνε 3-0».
Χουάν Σεμπαστιάν Βερόν και Τύπος: «Συνεχίζεται το ίδιο. Δεν θα μιλήσω μαζί σας. Είναι ένας παικταράς και εσείς ηλίθιοι».
Λίβερπουλ: «Η πρόκληση για μένα δεν είναι αυτό που συμβαίνει τώρα, η μεγάλη πρόκληση για μένα είναι να κατεβάσω την Λίβερπουλ από τον γαμ... θρόνο της. Και μπορείτε να το γράψετε αυτό».
Αφού πέταξε παπούτσι στο πρόσωπο του Μπέκαμ: «Ηταν ένα περίεργο ατύχημα. Αν το προσπαθούσα 100 φορές δεν θα το πετύχαινα ξανά. Αν μπορούσα να το κάνω θα ήμουν επιτυχημένος σαν ποδοσφαιριστής».
Οσο για τα αίματα που έβαγαλε ο Μπέκαμ: «Γαμώτο, απλά ράψτε τον»
Για την Τσέλσι: «Αν η Τσέλσι χάνει βαθμούς, σημαίνει ότι η γάτα την έχει κάνει. Και ξέρετε πώς πάει αυτό με τις γάτες. Μερικές φορές δε γυρίζουν σπίτι»
Πίπο Ιντζάγκι: «Αυτός ο τύπος έχει γεννηθεί οφσάιντ».
Αρσέν Βενγκέρ: «Λένε ότι είναι ένας έξυπνος άνθρωπος. Ετσι δεν είναι; Μιλάει πέντε γλώσσες. Εγώ έχω ένα παιδί από την Ακτή Ελεφαντοστού που μιλάει πέντε γλώσσες».
Ράφα Μπενίτεθ: «Νομίζω ότι είναι ένας θυμωμένος άνθρωπος. Πρέπει να είναι ενοχλημένος με κάτι. Θεωρώ ότι θα μπορούσε να καταπιεί το δηλητήριό του, ελπίζω να αντιδράσει και να καταλάβει ότι αυτά που λέει είναι παράλογα».
Ζοσέ Μουρίνιο: «Σίγουρα με έγλειφε, αποκαλώντας με Αφεντικό και Μεγάλο όταν πίναμε το ποτό μας μετά τον αγώνα του πρώτου ματς. Αλλά θα βοηθούσε αν οι χαιρετούρες του συνοδεύονταν από ένα αξιοπρεπές ποτήρι κρασί. Αυτό που μου έδωσε ήταν σα... νέφτι».
Για το νέο προπονητικό κέντρο, το «φρούριο» Κάρινγκτον σχολίασε: «Κρατάει έξω τους μαλ...ες από τα μίντια»
Σχετικά με τις ελπίδες της Λίβερπουλ για κατάκτηση του τίτλου το 2007: «Πρέπει να κάνεις πλάκα. Μοιάζω για μαζοχιστής που είναι έτοιμος να κόψει τις φλέβες του; Δεν ακούγεται καλύτερο για υποβιβασμό;».
Ο Τέβες στην Μάντσεστερ Σίτι: «Είναι η Σίτι. Είναι μία ομάδα μικρή, με νοοτροπία μικρή. Το μόνο για το οποίο μπορούν να μλάνε είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Αυτό είναι όλα όσα έχουν κάνει στη ζωή τους και δεν μπορούν να το ξεπεράσουν».
Κι άλλο για την Σίτι: «Κάποιες φορές έχει έναν γείτονα που κάνει θόρυβο. Δεν μπορεί να κάνεις τίποτα γι' αυτό. Πάντα θα κάνει θόρυβο. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να συνεχίσεις τη ζωή σου, να ανοίξεις την τηλεόραση και να ανεβάσεις λίγο περισσότερο τον ήχο».
Ο Ρούνεϊ ζήτησε μεταγραφή: «Κάποιες φορές κοιτάς τη φάρμα σου, βλέπεις μία αγελάδα και σκέφεσαι ότι είναι η καλύτερη αγελάδα που είχες ποτέ. Είναι γεγονός. Δεν είναι αλήθεια; Ποτέ όμως δεν είναι έτσι».
Πιθανή μεταγραφή Κριστιάνο στην Ρεάλ: «Νομίζετε ότι θα μπω σε διαπραγματεύσεις με αυτή τη μαφία; Οπωσδήποτε όχι. Δεν θα τους πουλούσα ούτε μία αρρώστεια. Αυτό είναι ένα 'όχι', στα σίγουρα. Δεν υπάρχει συμφωνία ανάμεσα στις ομάδες».
19ος τίτλος της Γιουνάιτεντ: «Δεν μιλάμε για το ότι περάσαμε την Λίβερπουλ. Το πιο σημαντικό είναι ότι η Γιουνάιτεντ είναι η καλύτερη ομάδα της χώρας όταν κατακτά τίτλους».
Για τον χαρισματικό εαυτό του «Eίμαι ένας τόσο φοβερά ταλαντούχος τύπος. Θα μπορούσα να ξεκινήσω να ζωγραφίζω ή κάτι τέτοιο»
Για τους οπαδούς που δεν... βοηθούν «Έχουμε κόσμο που έρχεται εδώ για να φάει τα πατατάκια του και να θαυμάσει το τοπίο»
Οταν οι παίκτες του κέρδιζαν, συχνά χησιμοποιούσε την ατάκα«Τα παλικάρια σκίστηκαν στο γήπεδο».
Κανείς δεν θα ξεχάσει τι είχε πει μετά από καυγά με τον Σμάιχελ. «Είχε υψωθεί από πάνω μου και οι υπόλοιποι παίκτες είχαν σχεδόν καλύψει τα μάτια τους. Κοιτάζω πάνω και σκέφτομαι, «αν με χτυπήσει, είμαι νεκρός».
Στο ημίχρονο με την Σέφιλντ Γουένσντεϊ το 1998 είχε... ακουστεί για τα καλά... «Τι στο διάολο παίζετε ακριβώς; Αυτό είναι το μεγαλύτερο φορτίο από σκατά που έχω δει ποτέ μου. Κανείς από σας δεν μπορεί να με κοιτάξει στα μάτια, γιατί κανείς σας δεν έχει το δικαίωμα να μιλήσει. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ήρθατε εδώ αποφασισμένοι να τα τινάξετε όλα στον αέρα με τις μαλακίες που κάνετε στο γήπεδο»
Οσο για την αντίδρασή του μετά από νίκη με τη Φούλαμ το 2005 «Στο ημίχρονο το σκορ θα μπορούσε να είναι 20 -20. Αλλά τελικά επικράτησε η κοινή λογική – ή το βαρετό ποδόσφαιρο!»
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: