Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

NBA Power Rankings: Με φόρα στο 2015 οι Μπλέιζερς!!

Η πιο φορμαρισμένη ομάδα στο ΝΒΑ, καθώς φεύγει το 2014 είναι οι Μπλέιζερς ακολουθούμενοι από τους Γουόριορς, Ράπτορς και Μπουλς, ενώ σε ανοδική τροχιά έχουν μπει οι ενισχυμένοι Ρόκετς και Μάβερικς.

NBA Power Rankings: Με φόρα στο 2015 οι Μπλέιζερς
Στην κορυφή των Power Rankings λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος, ανέβηκαν οι Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς, καθώς εκμεταλλεύτηκαν τη χαλαρότητα των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς.

λησιάζουν την πρώτη θέση οι Τορόντο Ράπτορς και οι Σικάγο Μπουλς, ενώ οι Χιούστον Ρόκετς και οι Ντάλας Μάβερικς έκαναν κινήσεις στο μεταγραφικό πεδίο για να πάνε ακόμα καλύτερα. Σε πτώση βρίσκονται οι Σαν Αντόνιο Σπερς και οι Μαϊάμι Χιτ. Στην τελευταία θέση φυσικά κατρακύλησαν οι Νικς που έχουν χάσει με όλους τους δυνατούς τρόπους φέτος.

1. Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς (26-7): Την ένατη νίκη στα δέκα τελευταία ματς έφτασαν μετά την επικράτησή τους στην παράταση με τους Ράπτορς. Με πατημένα τα γκάζια προχωρούν οι Μπλέιζερς που πείθουν πλέον πως είναι ικανοί για μεγάλα πράγματα. Ο Μπάρκλεϊ μάλιστα προέβλεψε πως οι Μπλέιζερς θα πάνε στον τελικό. Ο Λίλαρντ είναι εντυπωσιακός ειδικά όταν η μπάλα καίει περισσότερο, καθώς είναι πρώτος σκόρερ στις τέταρτες περιόδους και τις παρατάσεις με 7,4 πόντους ανά παιχνίδι. Χαρακτηριστική η κίνησή του στον κόσμο μετά το κρίσιμο καλάθι που πέτυχε, δείχνοντας πως στο τέλος είναι η ώρα του Λίλαρντ.

2. Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς (25-5): Για χριστουγεννιάτικες διακοπές πήγαν στο ηλιόλουστο Λος Άντζελες, καθώς έχασαν από τους Λέικερς και τους Κλίπερς, χωρίς να προβάλλουν ιδιαίτερη αντίσταση. Ευτυχώς μετά επέστρεψαν στη βάση τους και φυσικά επιβλήθηκαν των Τίμπεργουλβς και των Σίξερς. Το πρόγραμμα δυσκολεύει τις επόμενες μέρες, καθώς θα βρουν αντιμέτωπους τους Ράπτορς και τους Θάντερ αλλά δεν θα μετακινηθούν από το Όκλαντ. Τραυματίες οι Μπόγκατ και Έζελι, αλλά με τον έμπειρο Λι και τον ανεβασμένο Σπέιτς δεν έχουν πρόβλημα στη ρακέτα.

3. Τορόντο Ράπτορς (24-8): Με ήττα συνέχισε την περιοδεία στη δυτική περιφέρεια, καθώς δεν μπόρεσαν να ξεπεράσουν το εμπόδιο των Μπλέιζερς στην παράταση. Ωστόσο νωρίτερα είχαν περάσει με επιτυχία από το Ντένβερ και το Λος Άντζελες, όπου νίκησε κατά κράτος τον Κρις Πολ ο Λόουρι. Καλύτερα αποδίδουν στην επίθεση οι Ράπτορς παρά την απουσία του πρώτου σκόρερ ΝτεΡόζαν, του οποίου η συνεισφορά έχει λείψει περισσότερο στην άμυνα. Ο Ρος αναλαμβάνει σταδιακά περισσότερες πρωτοβουλίες και ο Τζόνσον από τον πάγκο είναι δυναμίτης.

4. Σικάγο Μπουλς (22-10): Τις επτά διαδοχικές νίκες είχαν φτάσει οι «Ταύροι» πριν την απρόσμενη ήττα στο «United Center» από τους Νετς. Παίκτης της εβδομάδας στην ανατολική περιφέρεια ο Μπάτλερ που με δικό του καλάθι απέδρασαν με το «διπλό» από την Ιντιάνα τη Δευτέρα (29/12). Το βραβείο του πιο βελτιωμένου παίκτη είναι θέμα χρόνου να το λάβει, αλλά αυτή την απόδοσή του δεν την περίμενε κανείς, ούτε καν ο Θίμποντο όπως δημόσια ομολόγησε. Ο Γκασόλ είναι ο καλύτερος σκόρερ στο λόου ποστ στην ιστορία της ομάδας και πλέον οι Μπουλς δεν χρειάζεται να τα περιμένουν όλα από τον Ρόουζ και το Νοά.

5. Ατλάντα Χοκς (23-8): Συνεχίζει να αποδίδει πέρα από κάθε προσδοκία η ομάδα του Μπούντενχολζερ φτάνοντας στις επτά νίκες σε οκτώ αγώνες μετά την επικράτηση τους με τους Καβαλίερς, με τον Άντιτς να εμφανίζεται στη βασική πεντάδα, λόγω της απουσίας του γριπωμένου Χόρφορντ. Ο Μίλσαπ κέρδισε κατά κράτος τον πολυδιαφημισμένο Κέβιν Λαβ με 26 πόντους έναντι 7 του αντιπάλου του. Μοναδική ανορθογραφία ο εντός έδρας διασυρμός τους από τους Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο με 107-77! Την επόμενη μέρα όμως πήραν το… αίμα τους πίσω στο Μιλγουόκι.

6. Ντάλας Μάβερικς (23-10): Αρχίζει να προσαρμόζεται στους νέους του συμπαίκτες ο Ρόντο και έφτασαν στις τρεις σερί νίκες. Επιβλητική η εμφάνιση ειδικά στο 114-87 εναντίον των Γουίζαρντς. Το ρόστερ τους δείχνει πολύ γεμάτο σε όλες τις θέσεις με εξαίρεση αυτή του αναπληρωματικού σέντερ, όπου προσπαθούν να συμφωνήσουν με τον αναποφάσιστο βετεράνο Ζερμέιν Ο’Νιλ. Ο Βιλανουέβα δεν πρόκειται για σοβαρή λύση, ενώ λειτούργησε το σχήμα με τον Νοβίτσκι σέντερ εν τη απουσία του Τσάντλερ.

7. Γουάσινγκτον Γουίζαρντς (22-9): Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τους Γουίζαρντς, καθώς είχαν το πιο εύκολο πρόγραμμα στη λίγκα. Ανταποκρίθηκαν εντυπωσιακά στο Χιούστον, αλλά έπεσαν χωρίς αντίσταση στο Ντάλας. Νωρίτερα είχαν ηττηθεί στην Ουάσινγκτον από τους Μπουλς, στην επανάληψη της περσινής σειράς των πλέι οφ. Η μάχη του Ρόουζ με τον Γουόλ στην τέταρτη περίοδο είχε νικητές κυρίως τους φιλάθλους. Χριστουγεννιάτικο δώρο στο Νενέ η επιστροφή του στη βασική πεντάδα.

8. Χιούστον Ρόκετς (21-9): Με Μπρούερ και Σμιθ ενισχύθηκαν σημαντικά στις θέσεις των φόργουορντ, καθώς ήταν εμφανές πως κάτι τους έλειπε εκεί. Όμως αυτό σημαίνει λιγότερες ευκαιρίες για το δικό μας Κώστα Παπανικολάου, και για την ακρίβεια καμία ευκαιρία, αφού από τότε που έφτασαν στο Χιούστον δεν έχει πάρει ούτε λεπτό συμμετοχής ο Έλληνας φόργουορντ.

9. Μέμφις Γκρίζλις (23-8): Δείχνουν να συνέρχονται μετά τις τέσσερις συνεχόμενες ήττες, καθώς επικράτησαν των Χιτ στο Μαϊάμι και ακολούθως των Σπέρς στο «Grindhouse». Η απουσία του Ράντολφ φαίνεται στο παρκέ, αλλά πολύ σύντομα επιστρέφει στα παρκέ, καθώς έχει υποχωρήσει το πρήξιμο στο δεξί του γόνατο. Ο αντικαταστάτης του στην πεντάδα, Λούερ δεν είναι για παραπάνω από 15 λεπτά και γι’ αυτό ο προπονητής του χρησιμοποιεί πολλά χαμηλά σχήματα με τον Πρινς ή τον Ποντέξτερ.

10. Λος Άντζελες Κλίπερς (21-11): Στο σπίτι τους είναι πιο αξιόπιστοι, αλλά το σερί των εφτά συνεχόμενων εντός έδρας νικών έφτασε στο τέλος με τους Ράπτορς. Σημαντική η ευρεία νίκη απέναντι στους Γουόριορς τα Χριστούγεννα, καθώς έδειχνε κλονισμένη η ψυχολογία τους. Ωστόσο με έξι παίκτες να έχουν σταθερότητα στην απόδοσή τους δεν μπορούν να πάνε πολύ μακριά. Ένας τραυματισμός ίσως να τους έφερνε και μακριά από την postseason. Έκλεψε την παράσταση το γιορτινό κοστούμι του Χόουζ, αφού στο παρκέ έτσι και αλλιώς δεν κάνει πολλά πράγματα.

11. Φοίνιξ Σανς (18-15): Ανεβάζουν ρυθμό οι «Ήλιοι» φτάνοντας σε έξι διαδοχικές νίκες πριν την ήττα στη Νέα Ορλεάνη. Το πολύ γρήγορο μπάσκετ με δυο ή και τρεις πόιντ γκαρντ (Ντράγκιτς-Μπλέντσο-Τόμας) και αθλητικούς φόργουορντ προκαλούν πονοκέφαλο στις αντίπαλες ομάδες. Ο Τόμας που χειροκροτήθηκε στην επιστροφή του Σακραμέντο, απέλυσε τον ατζέντη του, με τις φήμες να κάνουν λόγο για δυσαρέσκεια για το χρόνο συμμετοχής του στη νέα του ομάδα.

12. Σαν Αντόνιο Σπερς (19-14): Μικρή κρίση στα «Σπιρούνια» προκάλεσαν οι έξι ήττες σε εφτά ματς (ανάμεσα σε αυτές με τους Θάντερ τα Χριστούγεννα και τους Πέλικανς την επόμενη μέρα) και αντιμετώπισαν με μεγάλη σοβαρότητα τους Ρόκετς επικρατώντας με 110-106 όπου επανεμφανίστηκε για πρώτη φορά μετά τους περσινούς τελικούς ο Πάτι Μιλς. Μετά όμως έχασαν από τους Γκρίζλις και οι ένατοι Πέλικανς πλησίασαν στα δυο παιχνίδια. Όχι τυχαία τα άσχημα αποτελέσματα συνέπεσαν με την απουσία του Λέοναρντ, του πιο αθλητικού παίκτη της ομάδας, ενώ και ο Πάρκερ αντιμετωπίζει πρόβλημα στο γόνατο.

13. Κλίβελαντ Καβαλίερς (18-13): Μεγάλο πρόβλημα η έλλειψη ποιοτικού σέντερ μετά τον τραυματισμό του Βαρεζάο και όχι τυχαία γνώρισαν τη συντριβή από τους Πίστονς των Ντράμοντ και Μονρό μέσα στο Κλίβελαντ με 103-80 και συνέχισαν με ήττα στην Ατλάντα με τον ΛεΜπρον να απουσιάζει με πρόβλημα στο γόνατο. Ο Λαβ είναι ασταθέστατος, ενώ ο «βασιλιάς» δείχνει κάποιες φορές πάρα πολύ χαλαρός, όπως ομολόγησε ο ίδιος στο Ορλάντο πριν τη διένεξη του με τον Χάρις. Μοιραία άρχισαν οι φήμες πως οι παίκτες δεν ανταποκρίνονται στον Ντέιβιντ Μπλατ.

14. Νιού Όρλεανς Πέλικανς (16-15): Κέρδισε στη Νέα Ορλεάνη τους Σπερς και τους Σανς, έχασε στο Σικάγο και στην Ιντιάνα. Ο Ντέιβις δείχνει πως σύντομα θα είναι ο καλύτερος παίκτης στο ΝΒΑ, αλλά οι συμπαίκτες του δεν τον τροφοδοτούν όσο πρέπει. Με την ευκολία που σκοράρει από όλα τα σημεία του γηπέδου, θα μπορούσε να βάζει 30 πόντους ανά παιχνίδι. Τουλάχιστον οι Χόλιντεϊ και Έβανς δείχνουν σε καλύτερη κατάσταση τελευταία. Ο Γκόρντον επιστρέφει στη δράση τις επόμενες μέρες, αν και με την απόδοσή του τα τελευταία δυο χρόνια αποτελεί ένα πανάκριβο βαρίδι για τους «Πελεκάνους».

15. Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ (15-17): Ο τραυματισμός του Ντουράντ τους παρέκκλινε λίγο από την πορεία τους για σταθεροποίηση στην πρώτη οκτάδα, αλλά επιστρέφει ο περσινός MVPτου ΝΒΑ αυτή την εβδομάδα και όλα θα μπουν σε μια σειρά. Πάρα ταύτα με τον Γουέστμπρουκ σε εντυπωσιακή κατάσταση είναι μέσα σε όλα τα ματς, κέρδισαν τους Σπερς ανήμερα των Χριστουγέννων και το ρεκόρ 3-3, θα ήταν καλύτερο, αν αξιοποιούσαν και τον Ιμπάκα περισσότερο. Ο Ισπανοκονγκολέζος σκοράρει μόνο 3,4 πόντους κατά μέσο όρο στις τέταρτες περιόδους παρά τους πολλούς τραυματισμούς των συμπαικτών του.

16. Μιλγουόκι Μπακς (16-16):Περίεργη εβδομάδα για τα «Ελάφια», καθώς έχασαν από τους Χόρνετς και τους Χοκς στο «Μπράντλεϊ Σέντερ», αλλά τους κέρδισαν εκτός έδρας. Δεν τους έχει στοιχίσει ιδιαίτερα η απουσία του Πάρκερ, καθώς ειδικά ο Νάιτ έχει ανταποκριθεί στον αυξημένο ρόλο του. Ιστορική βραδιά στην Ατλάντα για τον Ντάντλι έχοντας απόλυτη ευστοχία με 10/10 σουτ. Διάσειση έπαθε ο Ιλιασόβα στην επιστροφή του μετά το κάταγμα στη μύτη.

17. Μαϊάμι Χιτ (14-18): Έκανε πλάκα ο Γουέιντ στο φιλαράκι του τον ΛεΜπρον ανήμερα των Χριστουγέννων οδηγώντας τους Χιτ στο 101-91.Το είχαν ανάγκη το θετικό αποτέλεσμα μετά το στραπάτσο με τους Σίξερς. Όμως στην επιστροφή του Μπος ηττήθηκαν από τους γείτονες τους Μάτζικ εντός έδρας. Η παρουσία τους στην «AmericanAirlinesArena» είναι προβληματική έχοντας μόνο 6 νίκες σε 18 ματς και το πρόγραμμα θα δυσκολέψει και άλλο.

18. Μπρούκλιν Νετς (15-16): Την έκπληξη έκαναν οι Νεοϋορκέζοι κερδίζοντας στο Σικάγο τους Μπουλς με 96-82. Παίκτες με ποιότητα έχουν πολλούς, αλλά δεν έχουν πολλούς με καλά αθλητικά προσόντα και οι σταρ της ομάδας είναι στη δύση της καριέρας τους. Άφθονο γέλιο με το φύσημα στο αυτί του Γουέστ χάρισε ο Γκαρνέτ, που σκέφτεται σοβαρά την επόμενη μέρα μακριά από τα παρκέ. Ο Χόλινς κατάλαβε πως γίνεται να βασίζεται στους Γουίλιαμς και Λόπεζ και έβαλε στη θέση τους τον Τζακ και τον Πλάμλι αντίστοιχα.

19. Σακραμέντο Κινγκς (13-18):Ο Κάζινς αγρίεψε με τους Νικς και με τους 39 πόντους του επανέφερε τους Κινγκς στα θετικά αποτελέσματα. Βέβαια δεν αποτελεί και ιδιαίτερο κατόρθωμα απέναντι στους Νεοϋορκέζους. Πάλι άρρωστος ο πληθωρικός σέντερ μετά από γιορτές: μετά τις Ευχαριστίες κόλλησε ιογενή μηνιγγίτιδα και μετά τα Χριστούγεννα είχε πυρετό χάνοντας το ματς με τους Σανς. Συμβόλαιο μέχρι το τέλος της χρονιάς υπέγραψε ο Τάιρον Κόρμπιν, του οποίου η θητεία στη Γιούτα δεν ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη. Πρέπει να βάλει τους «Βασιλιάδες» σε τροχιά πλέι οφ για να κερδίσει νέο συμβόλαιο.

20. Ντένβερ Νάγκετς (13-19): Απίστευτη εμφάνιση από τον Φαρίντ με 26 πόντους και 25 ριμπάουντ στη νίκη απέναντι στους Τίμπεργουλβς. Δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν όμως το ρυθμό των Λάουρι και Γουίλιαμς και μοιραία γνώρισαν την ήττα από τους Ράπτορς, αλλά και στη συνέχεια από τους Λέικερς του αναζωογονημένου Μπράιαντ. Δυστυχώς ο Γκαλινάρι έπαθε ότι και ο Ρόουζ πέρυσι, μετά τη ρήξη χιαστού ακολούθησε η ρήξη μηνίσκου και θα χάσει το υπόλοιπο της χρονιάς, ωστόσο θα είναι υγιής λογικά για το Ευρωμπάσκετ το Σεπτέμβριο.

21. Ορλάντο Μάτζικ (13-22): Απέδρασαν με το «διπλό» από το Μαϊάμι στο ντέρμπι της Φλόριντα, με τον Ολαντίπο να βάζει τους τελευταίους τρεις πόντους για το 102-101. Με τις τρεις νίκες την τελευταία εβδομάδα και το πρόγραμμα να βελτιώνεται σύντομα, μπορούν να ελπίζουν να ανέβουν παραπάνω στη βαθμολογία, αν και τους έφερε λίγο πίσω η εντός έδρας αποτυχία με τους Πίστονς. Στην ήττα από τους Καβαλίερς ο Χάρις ήρθε σε διένεξη με τον ΛεΜπρον, ο οποίος έβαλε μετά στην τέταρτη περίοδο 15 πόντους. Όπως δήλωσε ο «βασιλιάς» το επεισόδιο τον ξύπνησε. Τι τον ήθελε τον καβγά ο Χάρις;

22. Ιντιάνα Πέισερς (11-21): Με τους περισσότερους τραυματίες να έχουν γυρίσει στην αγωνιστική δράση, αποκτούν ρυθμό ειδικά στο αμυντικό σκέλος. Στο ντέρμπι της Μίντγουεστ με τους Μπουλς γύρισαν από το -22, αλλά ένεκα του Μπάτλερ και του Γκασόλ στο τέλος δεν μπόρεσαν να κρατήσουν τη νίκη, ωστόσο έκαναν «φύλλο και φτερό» τους Νετς στο Μπρούκλιν με 110-85. Με τα χάλια των περισσότερων ομάδων στην Ανατολή φέτος, μπορούν να εισέλθουν στην οκτάδα των πλέι οφ.

23. Γιούτα Τζαζ (11-21): Εμφανής η βελτίωσή τους το τελευταίο διάστημα με πέντε νίκες στα επτά τελευταία παιχνίδια, ενώ παραλίγο να φύγουν με το διπλό από το Λος Άντζελες. Κατανοούν καλύτερα τον κόουτς Σνάιντερ οι νεαροί παίκτες του. Αρέσει πολύ τελευταία ο Γάλλος σέντερ, Γκομπέρ και συνθέτουν ένα πολύ καλό δίδυμο με τον Καντέρ στη θέση του σέντερ. Χάνει το υπόλοιπο της σεζόν ο Άλεκ Μπερκς, καθώς θα αντιμετωπίσει με εγχείρηση τον τραυματισμό του στον ώμο.

24. Μπόστον Σέλτικς (10-18): Έφυγε ο Ρόντο και μαζί του πάνε λογικά και οι ελπίδες των Σέλτικς για πλέι οφ. Τέσσερα ματς χωρίς νίκη μετρούν οι «Κέλτες» και η συνέχεια προβλέπεται δυσοίωνη. Δεν έχουν κακό ρόστερ, αλλά όλοι πλην του Σμαρτ είναι αναλώσιμοι και αυτό έχει επηρεάσει το κλίμα στην ομάδα. Ειδικά ο Γκριν θα μπορούσε να βοηθήσει σημαντικά κάποιον διεκδικητή του τίτλου. Οι Σέλτικς θα είναι από τις πιο δραστήριες ομάδες ενόψει της προθεσμίας των ανταλλαγών στις 19 Φεβρουαρίου.

25. Σάρλοτ Χόρνετς (10-22):Τις τέσσερις συνεχόμενες νίκες διαδέχτηκαν τρεις συνεχόμενες ήττες για τους Χόρνετς, ειδικά οι δυο τελευταίες στη Σάρλοτ από τους Μάτζικ και Μπακς πόνεσαν πολύ. Ο Γουόκερ ανεβαίνει μετά το νωθρό ξεκίνημα, αλλά δεν αρκεί αυτός μόνο εδικά τώρα που ο Τζέφερσον θα λείψει για τέσσερις εβδομάδες με διάστρεμμα στη βουβωνική χώρα. Για να μπουν στα πλέι οφ πρέπει να πάρουν περισσότερες βοήθειες. Στην D-League για να πάρουν παιχνίδια ο φανερά ανέτοιμος για το ΝΒΑ, Βόνλε και ο Τέιλορ που μετά τα προβλήματα του με το νόμο έχει παραγκωνιστεί από τον Στιβ Κλίφορντ.

26. Ντιτρόιτ Πίστονς (8-23): Σε μια σοκαριστική εξέλιξη οι Πίστονς άφησαν ελεύθερο τον Τζος Σμιθ, αν και είχε συμβόλαιο μέχρι το 2016 και οφειλές 27 εκατομμυρίων δολαρίων ύστερα από αυτή τη σεζόν. Καλύτερα να αναγνωρίζεις τα λάθη σου έστω και καθυστερημένα και να προχωράς προς τη σωστή πορεία, ο Σμιθ δεν μπορούσε να αποδώσει στο 3 μαζί με Μονρό και Ντράμοντ. Όχι τυχαία κέρδισαν αμέσως μετά τους Πέισερς, τους Κάβαλιερς εκτός έδρας με το εντυπωσιακό 103-80 και τους Μάτζικ. Η στροφή στα νιάτα (Ντράμοντ, Μονρό και Κάλντγουελ-Πόουπ) θα φέρει και καλύτερα αποτελέσματα.

27. Λος Άντζελες Λέικερς (10-22): Στο πρώτο ματς που απουσίασε ο Κόμπι κέρδισαν τους πρωτοπόρους Γουόριορς! Ο Νικ Γιανγκ τόνισε μεταξύ σοβαρού και αστείου πως έπαιξαν ελεύθεροι σαν τους χαρακτήρες στο «Django Unchained», χωρίς κάποιον δηλαδή να μονοπωλεί το παιχνίδι τους. Με ή χωρίς τον «Μαύρο Πάνθηρα» έχασαν τα τρία επόμενα παιχνίδια με τους Μπουλς, Μάβερικς και Σανς, αλλά κέρδισαν μέσα στο Ντένβερ χάρη στο τριπλ νταμπλ του Κόμπι. Δείχνει πως του έκανε καλό η ξεκούραση. Καλή προσθήκη ο Ταρίκ Μπλακ στους ψηλούς, αν και δεν θα κάνει τη διαφορά.

28. Φιλαδέλφεια Σίξερς (4-26):Τα κατάφεραν οι Σίξερς μέσα στο Μαϊάμι φτάνοντας τις τέσσερις νίκες, όλες μακριά από τη Φιλαδέλφεια. Μετά βέβαια έχασαν στη Γιούτα, στο Πόρτλαντ και στο Όκλαντ, καθώς δυσκολεύονται πολύ να σκοράρουν. Ο καλύτερος παίκτης της ομάδας, Κάρτερ-Γουίλιαμς είχε 2/20 εντός πεδιάς με τους Τζαζ. Μόλις πέρασε στην άλλη όχθη του Ατλαντικού ο Τούρκος Φουρκάν Αλντεμίρ και αντιμετωπίζει πελματιαία απονευρωσίτιδα στο δεξί του πόδι περιορίζοντας σημαντικά τα λεπτά συμμετοχής του.

29. Μινεσότα Τίμπεργουλβς (5-25): Πολύ κακή η αμυντική των «Λύκων» και μοιραία δεν μπόρεσε να πάρει νικηφόρο αποτέλεσμα (0-4) στο βεβαρημένο πρόγραμμα της περασμένης εβδομάδας. Ρεκόρ καριέρας έκανε με τους 30 πόντους του στη Γιούτα ο Μαχάμαντ. Ο Ρούμπιο επιστρέφει σε 2-3 εβδομάδες από το βαρύ διάστρεμμα που υπέστη στις 7 Νοεμβρίου. «Αισθάνομαι καλά, όχι τέλεια» δήλωσε ο Ισπανός πόιντ γκαρντ. Ο Πέκοβιτς ακόμα δεν έχει επιστρέψει στις προπονήσεις και έτσι η ομάδα για να γεμίσει το κενό κάτω από το καλάθι συμφώνησε με τον Ραντούλιτσα που έφυγε κακήν κακώς από την Κίνα.

30. Νιού Γιόρκ Νικς (5-28): Λίγοι αποδείχτηκαν οι 34 και 36 πόντους του Καρμέλο Άντονι απέναντι στους Γουίζαρντς και τους Κινγκς αντίστοιχα. Μετά απουσίασε στο Πόρτλαντ και μοιραία ήρθε άλλη μια ήττα για τους Νικς, η 18η σε 19 ματς και 8η συνεχόμενη. «Οι οπαδοίμας πονάνε, το ίδιο κάνουμε και εμείς», τόνισε απογοητευμένος ο σταρ των Νεοϋορκέζων. Οι τραυματισμοί αυξάνονται και η απελπισία τους μεγαλώνει. Ίσως είναι καιρός να ξεκουράσουν τον Άντονι και να πάνε για μια Τοπ-5 επιλογή στο ντραφτ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: