Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Η ελπίδα συναντά τη σιγουριά…!!

Πολλάκις έχουμε αναφερθεί στην «εξάρτηση» του Παναθηναϊκού από τον Δημήτρη Διαμαντίδη.

Η ελπίδα συναντά τη σιγουριά…
Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς κάνει σπουδαία δουλειά φέτος, πηγαίνει κόντρα στα προγνωστικά και οι «πράσινοι» είναι άκρως ανταγωνιστικοί. Αρκεί να ναι καλά ο «3D»…
Γράφει ο Νίκος Βαγγέλης
Στο ματς με την Μπαρτσελόνα, ο αρχηγός έλειπε, όμως εμφανίστηκε η ελπίδα στο σύνδρομο στέρησης, ονόματι… ΝτεΜάρκους Νέλσον! Ο Αμερικανός γκαρντ ξεπέρασε τον τραυματισμό του, δεν έχει ακόμα την ταχύτητα και την εκρηκτικότητα που μας είχε συνηθίσει με την φανέλα του Ερυθρού Αστέρα, όμως προσφέρει δύο σημαντικά πράγματα: ΣΙΓΟΥΡΙΑ και ΗΡΕΜΙΑ στους συμπαίκτες του.
Δεν είναι ο Διαμαντίδης, όμως, αποτελεί ένα αρκετά «πειστικό» υποκατάστατό του. Μάλιστα, μπορεί και να συνυπάρξει μαζί του, με τα αποτελέσματα να είναι ευεργετικά για μια ομάδα γεμάτη ενέργεια και ενθουσιασμό, που θέλει κάποιον (ή κάποιους) να κρατούν τα χαλινάρια. Αυτό έγινε στο ματς με την Μακάμπι Τελ Αβίβ και ήρθε η μεγάλη υπέρβαση.
Πολλοί θα πείτε πως κλειδί της νίκης ήταν ο Τζέιμς Γκιστ. Δεν θα διαφωνήσουμε! Αυτός έκανε το φοβερό «στοπ» στον Τζέρεμι Πάργκο. Αυτός πέτυχε κρίσιμα καλάθια και έβγαλε αστείρευτο πάθος στην άμυνα. Η υπογραφή του μπήκε «φαρδιά-πλατιά» στην επιφάνεια. Όμως, κοιτώντας… πίσω από τις κουρτίνες θα δείτε τα ονόματα των δύο «ηθικών αυτουργών» (Διαμαντίδη-Νέλσον) που πρόσφεραν όλη την ουσία στον θρίαμβο του εξάστερου.
Σε ένα ματς γεμάτο ένταση και δυνατές μονομαχίες διατήρησαν την ψυχραιμία τους και είχαν καθαρό μυαλό. Οι δυο τους έβαλαν μαζί 23 πόντους, μοίρασαν 12 ασίστ και υπέπεσαν σε μόλις 4 λάθη (2 έκαστος). Πάνω απ΄ όλα κατάφεραν να ελέγξουν τον ρυθμό και δεν επέτρεψαν στους Ισραηλινούς να καθαρίσουν όταν το ματς άρχισε να ξεφεύγει.
Η συνύπαρξή τους δίνει ελπίδα. Συν τοις άλλοις, απελευθερώνει τον Έι Τζέι Σλότερ από οιαδήποτε οργανωτική αρμοδιότητα και δίνει αρκετή «τροφή» στον δυναμικό κοντά στο καλάθι Εστεμπάν Μπατίστα. Βέβαια, στη ζωή δεν είναι όλα ρόδινα. Αμφότεροι δεν έχουν την φρεσκάδα (ο καθένας για διαφορετικό λόγο) να αλλάξουν τις ισορροπίες σε ένα παιχνίδι.
Όμως, νομίζουμε πως αυτά που δίνουν είναι ό,τι δεν μπορεί να δώσει κανένας άλλος από το υπάρχον ρόστερ και αυτο τους καθιστά πολύτιμους. Ειδικά τον Διαμαντίδη, ο οποίος έχει την εμπειρία να… παίξει με τα μυαλά των αντιπάλων του και να πάρει μερικά «μεγάλα» σουτ, ακόμα κι όταν η μπάλα ζυγίζει πολλούς τόνους!

Πηγή: superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: