Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Ο έλεγχος του πρώτου γύρου της Πρέμιερ Λιγκ!

Το england365.gr παρουσιάζει ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία στο φινάλε του 2014, με το πέρας του πρώτου μισού της φετινής Πρέμιερ Λιγκ. «Ρολόι» δουλεύει η Τσέλσι, μόνιμη απειλή ο Γκρατσιάνο Πελέ.

Ο έλεγχος του πρώτου γύρου της Πρέμιερ Λιγκ
Το 2015 θα βρει την Τσέλσι στην κορυφή, στο +3 από τη δεύτερη Μάντσεστερ Σίτι.

Η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο ήταν αρκετά τυχερή μετά την ισοπαλία (1-1, με πέναλτι που δεν δόθηκε ποτέ στον Φάμπρεγας) ώστε να διατηρήσει την απόστασή της από τους «πολίτες» που έχασαν προβάδισμα δύο τερμάτων κόντρα στη Μπέρνλι (2-2).

Οι δύο ομάδες, βέβαια, από άποψη γκολ, ισοβαθμούν στην κορυφή με 41 τέρματα υπέρ έπειτα από 19 αγωνιστικές. Οι «μπλε» έχουν δεχθεί και τα λιγότερα τέρματα στο φετινό πρωτάθλημα, με τη Σαουθάμπτον να ακολουθεί έχοντας τη δεύτερη καλύτερη άμυνα!  Η Άστον Βίλα βρίσκεται στη χειρότερη θέση στον τομέα των τερμάτων, έχοντας πετύχει μόλις 11 και έχοντας μαζέψει 22 φορές τη μπάλα από τα δίχτυα της! Ακόμα κι έτσι, ωστόσο, βρίσκεται στη 13η θέση της βαθμολογίας...

Πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα είναι ο Σέρχιο Αγουέρο έχοντας πετύχει 14 γκολ σε 15 ματς στα οποία έχει αγωνιστεί και παρά το γεγονός πως απουσιάζει από τις αρχές Δεκεμβρίου, όταν με την έναρξη του αγώνα απέναντι στην Έβερτον τραυματίστηκε στο γόνατο, ουδείς πρόλαβε να τον πιάσει. Ο Ντιέγκο Κόστα, βρίσκεται σε απόσταση βολής με 13 γκολ, στα 12 είναι ο Τσάρλι Όστιν της ΚΠΡ, δύο λιγότερα έχει ο Αλέξις Σάντσες που κάνει κάθε φορά τον Βενγκέρ να χαμογελάει και στα 9 βρίσκεται ο Παπίς Σισέ με τον οποίο η Νιούκαστλ «αναστήθηκε» μετά το κάκιστο ξεκίνημα στη σεζόν.
Η ανωτερότητα της Τσέλσι οφείλεται σε αρκετά μεγάλο βαθμό και στο τρομερό «εργαλείο» που ακούει στο όνομα Σεσκ Φάμπρεγας! Με τις περισσότερες ασίστ (13), τις περισσότερες ευκαιρίες που έχει δημιουργήσει παίκτης της Πρέμιερ (61) και με τις περισσότερες επιτυχημένες μεταβιβάσεις, ο Ισπανός είναι αφεντικό.
Όσον αφορά συνολικά τις πάσες, πάντως, οι σύλλογοι του Μάντσεστερ απολαμβάνουν από μια κορυφή, με τη Σίτι να έχει μετρήσει 11.265, ενώ τη Γιουνάιτεντ να έχει το μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχημένων μεταβιβάσεων με 85,4%. Η Τσέλσι βρίσκεται στην τρίτη θέση και στα δύο κομμάτια, με 10.315 πάσες και ποσοστό επιτυχίας στο 85%.


Όπως ο Φάμπρεγας πρωταγωνιστεί στη δημιουργία και τον έλεγχο του παιχνιδιού για την Τσέλσι, έτσι ο Εντέν Αζάρ έχει τις περισσότερες απόπειρες για ντρίμπλα, πετυχαίνοντας τις 89 από τις 151 που έχει επιχειρήσει, όντας γνήσιος βιρτουόζος.

Ο παίκτης, πάντως, με τα περισσότερα χιλιόμετρα μέχρι αυτό το σημείο στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, είναι ο Στίβεν Ενζονζί. Ο άσος της Στόουκ έχει τρέξει 214,8 χλμ. καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση της σχετικής λίστας, έναντι του Φάμπρεγας που έχει 213,2 χλμ., ενώ ο άμεσος συνεργάτης του στον άξονα της Τσέλσι, Νεμάνια Μάτιτς, έχει τρέξει 210,2 χλμ.

Και πάμε στην άμυνα...
Ο Ναθάνιελ Κλάιν της Σαουθάμπτον αποδεικνύεται... νίντζα και έχει πέσει 78 φορές στα πόδια των αντιπάλων του για να μην τους αφήσει να περάσουν και να κερδίσει την κατοχή της μπάλας. Δεύτερος έρχεται ο Μάτιτς με 68 μαρκαρίσματα.

Η ομάδα με τα περισσότερα φάουλ, είναι η Κρίσταλ Πάλας στα 258, με τις Έβερτον, Λίβερπουλ και Τσέλσι να εμφανίζονται ιδιαίτερα προσεκτικές και να μην σταματούν πολύ συχνά την εξέλιξη των παιχνιδιών. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι οι ποδοσφαιριστές αυτών των ομάδων αποφεύγουν τις κίτρινες κάρτες.

Καταλήγοντας στη θέση του τερματοφύλακα, ο Ρομπ Γκριν ήταν αυτός που από τα μέσα Αυγούστου μέχρι και την 28η Δεκεμβρίου, όταν και πραγματοποιήθηκε η 19η αγωνιστική της φετινής Πρέμιερ Λιγκ, είχε την περισσότερη δουλειά. Με 69 επεμβάσεις και 31 γκολ παθητικό, είναι πρώτος στη λίστα των πιο... busy πορτιέρο του πρωταθλήματος. Οι Αντριάν (Γουέστ Χαμ) και Γκουζάν (Άστον Βίλα) ακολουθούν στον τομέα των αποκρούσεων, ενώ οι Χίτον (Μπέρνλι) και Τζούλιαν Σπερόνι (Κρίσταλ Πάλας) συγκατοικούν στη δεύτερη θέση αυτών που έχουν δεχθεί τα περισσότερα γκολ. 


Πηγή:england365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: