Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Αυτός που περίμενε ο Παναθηναϊκός!!

Ο Χρήστος Ρομπόλης γράφει στο www.sport-fm.gr για τον άνθρωπο που έκανε τη διαφορά στη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Μακάμπι, αλλά και τη… new year’s resolution των «πρασίνων».

Αυτός που περίμενε ο Παναθηναϊκός
Άξιζε η αναμονή… Ο ΝτεΜάρκους Νέλσον πιστοποίησε μόλις στο τρίτο του παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό και μετά από μακρά αποχή λόγω σοβαρού τραυματισμού πως είναι το κομμάτι που έλειπε από το παζλ της περιφερειακής γραμμής. Δεν είναι το ίδιο καλός δημιουργός με τον Διαμαντίδη, δεν είναι εξίσου καλός σκόρερ με τον Σλότερ ή δεινός σουτέρ όπως ο Μπλουμς, αλλά φέρνει κάτι που έλειπε στο «τριφύλλι» και μάλιστα… πάνω στην ώρα.

Ο Αμερικανός γκαρντ συμπληρώνει ιδανικά όλους τους υπόλοιπους στη γραμμή των γκαρντ γιατί είναι εξαιρετικός αμυντικός κι όσο μπόι του λείπει, τόση ενέργεια και δύναμη βγάζει στο παρκέ. Ο Νέλσον περιόρισε σημαντικά τη δράση του Τζέρεμι Πάργκο, φρόντισε να φανεί το λιγότερο δυνατό η απουσία του Διαμαντίδη όταν αυτός έπαιρνε ανάσες ή ήταν εκτός ρυθμού, ενώ απέδειξε πως μπορεί να αγωνιστεί και στο πλάι του αρχηγού αποτελώντας έναν δεύτερο πόλο δημιουργίας και σκορ.

Είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν χωρίς αυτόν ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να πάρει αυτό το ματς. Η επιστροφή του Νέλσον ισχυροποιεί τους «πράσινους» στην κατάλληλη χρονική στιγμή, τώρα που λάθη-όπως θα ήταν μια ήττα από τη Μακάμπι στο ΟΑΚΑ-δεν συγχωρούνται και μετράνε στο ταμείο του Top 16.

Η παρουσία του, σε συνδυασμό με την επιστροφή του Μπατίστα στις καλές εμφανίσεις, αλλά και το καλύτερο φετινό ματς του Τζέιμς Γκιστ (έστω κι αν αμφότεροι έχουν τις ευθύνες τους για τα πολλά χαμένα ριμπάουντ) έγειραν την πλάστιγγα υπέρ του Παναθηναϊκού. Πάντως το μεγαλύτερο μάθημα που παίρνουν οι «πράσινοι»-ευτυχώς χωρίς να τιμωρηθούν-είναι πως σε αυτό το επίπεδο τις νίκες παίρνει η άμυνα. Κι όσο κι αν το τελικό 83 είναι ωραίο στο μάτι, αυτό το… 12 στο οποίο περιόρισαν τη Μακάμπι στην τέταρτη περίοδο έκρινε τελικά το παιχνίδι.

Ο Παναθηναϊκός έκλεισε, λοιπόν, ιδανικά το 2014. Μια χρονιά με νταμπλ στην Ελλάδα μόνο πετυχημένη μπορεί να θεωρηθεί. Όμως ακόμη κι αν αυτό επαναληφθεί το 2015, ίσως να μη «γεμίζει» απόλυτα τον καλομαθημένο (ή… κακομαθημένο) στις ευρωπαϊκές διακρίσεις κόσμο του Παναθηναϊκού, που περιμένει το κάτι παραπάνω στην Ευρωλίγκα και δεν χορταίνει με τους σημαντικότατους μεν, αλλά για πολλούς εσωτερικής κατανάλωσης εγχώριους τίτλους. Η νίκη της Μακάμπι ήταν απλώς το πρώτο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Απαιτούνται όμως πολλά ακόμη, του… χρόνου πλέον, για να γίνει πράξη η πράσινη new year’s resolution. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: