Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Τζέιμς και Νέλσον κερδίσανε τον Γκέρσον!!

Το μπάσκετ είναι ένα άθλημα που παίζεται για τέσσερα δεκάλεπτα, αλλά σημασία έχει μόνο το τελευταίο… Γράφει ο  Μιχάλης Λεάνης

Τζέιμς και Νέλσον κερδίσανε τον Γκέρσον
Για τρεις περιόδους η Μακάμπι είχε τον απόλυτο έλεγχο, αλλά όταν άρχισαν τα δύσκολα, ο Τζέιμς Γκιστ και ο Ντε Μάρκους Νέλσον καθάρισαν τον… βοηθό του Γκέρσον.
Για να μην μπερδεύεστε, αυτός που παριστάνει τον προπονητή στους πρωταθλητές Ευρώπης δεν είναι τίποτα άλλο πέρα από μια… μαριονέτα του μεγάλου Πίνι. Μόνο που καμιά φορά δεν τον ακούει και τσακώνονται, όπως μας μετέφερε ο ρεπόρτερ της κρατικής τηλεόρασης. Προφανώς υπάρχει κι άλλο μπέρδεμα στην Μακάμπι. Η γενικά δεν ακούει ο Γκούντες ή λέει άλλα αντί άλλων ο Γκέρσον και στο τέλος χάνουν τα αυγά και τα πασχάλια.
Αυτό με την επιμονή στον Οχαγιόν σε άμυνα και επίθεση δεν εξηγείται. Ειδικά στην άμυνα, ο γκαρντ της Μακάμπι δεν έχει σχέση. Τελευταία φορά που ασχολήθηκε, ήταν πριν καν αρχίσει το Παλαιστινιακό ζήτημα!!!
Πάμε όμως και στα σοβαρά. Ο Παναθηναϊκός νίκησε όταν αποφάσισε να παίξει άμυνα. Μέχρι το 28′ παρακολουθούσε την Μακάμπι να καρφώνει και να βγάζει αιφνιδιασμούς. Να βρίσκει ελεύθερους διαδρόμους προς το καλάθι και εύκολα τρίποντα. Γι αυτό στο πρώτο ημίχρονο βρέθηκε να χάνει με 14 και στο δεύτερο με 10.
Ε, κάπου εκεί θυμήθηκε να παίξει άμυνα και η Μακάμπι έχασε το φως της. Ο Γκιστ έδωσε το σύνθημα, παρέα με τον Νέλσον, που ήταν οι δύο καλύτεροι του Παναθηναϊκού. Φοβερή δουλειά σε όλους τους τομείς. Ετσι δεν πήγε χαμένη η καλή επιθετική βραδιά του Μπατίστα. Ο Διαμαντίδης ανέβασε στροφές, όπως και ο Σλότερ, ο Μαυροκεφαλίδης έκανε κανένα δυο χορευτικά και όλα πήραν το δρόμο τους. Από την άμυνα, όχι από την επίθεση, γιατί εκεί πρόβλημα δεν υπήρχε. Με τα μάτια μάρκαρε η Μακάμπι.
Τελικά ο Παναθηναϊκός κράτησε αλώβητη την έδρα του και πήρε και διαφορά 7 πόντων. Νωρίς είναι ακόμα, αλλά μπορεί και να χρειαστεί σε τρεις – τέσσερις μήνες. 
Πηγή: www.superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: