Αρκεί απλά μια πρόταση σε προηγούμενο ένταλμα σύλληψης που ανέφερε πως: «είναι ένας άνθρωπος με ροπή στα ποινικά αδικήματα και ικανός να χρησιμοποιήσει κάθε μέσο εξαπάτησης προκειμένου να πετύχει τους σκοπούς του», για να διαπιστώσει πως η παρουσία του μόνο προβλήματα θα μπορούσε να φέρει στη Λιντς.
H Football League τον περασμένο Μάρτιο, προσπάθησε να βάλει εμπόδια στην πραγματοποίηση του γάμου της Λίντς με τον Τσελίνο, λαμβάνοντας υπόψη πως είχε ήδη δυο καταδίκες για εξαπάτηση (ύψους 7,5 εκ. ευρω) του Υπουργείου Γεωργίας και για ψευδή λογιστικά στοιχεία στην Κάλιαρι, μια σύλληψη για προσπάθεια υπεξαίρεσης κατά την ανακατασκευή του Stadio Is Arena (που χρησιμοποιήσει ως έδρα εδώ και λίγα χρόνια η Κάλιαρι) και μια καταδίκη για φοροδιαφυγή και μη καταβολή δασμών ύψους 390.000 ευρώ κατά την αγορά ενός πολυτελούς γιοτ.
Ο Μάσιμο Τσελίνο ωστόσο κατάφερε να κερδίσει την έφεση και τελικά να αποκτήσει το 75% του συλλόγου μέσω της εταιρείας του, Eleonora Sport Limited. Όμως, η Football League εξετάζοντας εκ νέου την υπόθεση απαιτεί από τον Ιταλό να παραιτηθεί από τη θέση που κατέχει στον σύλλογο, δίνοντας του διορία 28 ημερών. Βέβαια, αν προσέξει κανείς καλύτερα θα διαπιστώσει πως η υπόθεση αυτή έχει μάλλον τυπικό χαρακτήρα, αφού από τις 28 Μαρτίου ο Τσελίνο θα μπορεί να ανακτήσει τα καθήκοντα του.
Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως τα βάσανα της Λίντς θα λάβουν τέλος με μαγικό τρόπο. Ήδη από το καλοκαίρι τα «παγώνια» είδαν τρεις διαφορετικούς προπονητές να κάθονται στον πάγκο τους και αν υπολογίσουμε ότι στην Ιταλία ο Τσελίνο ήταν γνωστός ως «προπονητοφάγος» έχοντας 36 τεχνικούς σε 22 χρόνια στην Κάλιαρι, έχουμε μια εικόνα για τα «προσεχώς» στο «Ελαντ Ρόουντ».
Η Λιντς αυτή την στιγμή βρίσκεται στο δεύτερο μισό του βαθμολογικού πίνακα (15η) της Τσάμπιονσιπ, στην κατηγορία όπου επέστρεψε τα τελευταία τέσσερα χρόνια μετά την παρουσία της για μια τριετία στη League One.
Για τον σύλλογο που συμπλήρωσε 95 χρόνια ιστορίας, οι οιωνοί στο ξεκίνημα της νέας χιλιετίας έμοιαζαν εξαιρετικοί. Η παρουσία στα ημιτελικά του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ (το 1999-2000) και η παρουσία στα ημιτελικά του Τσαμπιονς Λιγκ την επόμενη σεζόν, ήταν λογικό πως ξύπνησαν μνήμες της δεκαετίας του 60 και 70, όταν ο σύλλογος αγωνίστηκε σε πέντε τελικούς ευρωπαικών Κυπέλλων.
Όμως η εξέλιξη της ιστορίας ήταν βγαλμένη από εφιάλτη. Η αντίστροφη μέτρηση φαίνεται πως ξεκινά (χωρίς να σημαίνει πως ήταν η πηγή των δεινών) με την απομάκρυνση του Ντέιβιντ Ο’Λίρι, του τεχνικού που είχε οδηγήσει την ομάδα στους δυο ημιτελικούς, μετά την αποτυχία να προκριθεί για δεύτερη φορά στο Τσάμπιονς Λιγκ τον Ιούλιο του 2002.
Οι συνεχείς αλλαγές ιδιοκτητών, η είσοδος σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης, ο υποβιβασμός για πρώτη φορά στην τρίτη κατηγορία του αγγλικού πρωταθλήματος, η απομάκρυνση παικτών, αποτέλεσαν μια δύσκολη πραγματικότητα που έπρεπε να αντιμετωπίσει η Λιντς τα τελευταία δέκα χρόνια. Κανείς από τους ιδιοκτήτες που άλλαξε τα τελευταία χρόνια ο σύλλογος δεν κατάφερε να προσφέρει την ηρεμία και την ασφάλεια που θα ήθελαν οι οπαδοί και δυστυχώς όπως φαίνεται με την περίπτωση του Τσελίνο, όχι μόνο δεν καταφέρνουν να λύσουν τα προβλήματα που ήδη έχει, αλλά φορτώνουν τη Λιντς και με ακόμη περισσότερα.
Πηγή:England365.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου