Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

Μετά από 37 χρόνια επιστρέφουν τα Χανιά!

Στις 21 Δεκεμβρίου 1977 ήταν η τελευταία φορά που η ΑΕΚ υποδέχθηκε τον Α.Ο. Χανίων στην Αθήνα, αλλά τότε ήταν για το Κύπελλο Ελλάδας. Συνδετικός κρίκος ο Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Μετά από 37 χρόνια επιστρέφουν τα Χανιά
Ιστορική σημασία έχει για την ΑΕΚ και τον Α.Ο. Χανίων η αυριανή αναμέτρηση στο Ολυμπιακό Στάδιο, καθώς είναι η πρώτη φορά που οι δύο ομάδες έρχονται αντιμέτωπες μετά από 37 χρόνια.

Συγκεκριμένα, η «Ένωση» είχε υποδεχθεί στη Νέα Φιλαδέλφεια τους Κρητικούς, αλλά ήταν στο πλαίσιο του Κυπέλλου Ελλάδας και τότε με οδηγό τον Ντούσαν Μπάγεβιτς είχε επικρατήσει με σκορ 6-1.

Η ενημέρωση της ΠΑΕ

Ο ΑΟ Χανιά επισκέπτεται την έδρα της ΑΕΚ μετά από 37 χρόνια, για δεύτερη φορά στην ιστορία του. Οι δύο ομάδες είχαν τεθεί αντιμέτωπες σε μονό αγώνα Κυπέλλου στη Νέα Φιλαδέλφεια στις 21 Δεκεμβρίου 1977 και η κορυφαία ελληνική ομάδα της εποχής είχε νικήσει με 6-1, ξεκινώντας έτσι την πορεία της προς την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας και του νταμπλ, αφού είχε αναδειχθεί και πρωταθλήτρια.

Ο αγώνας αυτός, αν και έχει… ξεχαστεί, έχει ιστορική σημασία, αφού σε αυτόν πέτυχε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς τα πρώτα του γκολ με την ΑΕΚ σε επίσημο αγώνα. Είχε κάνει ντεμπούτο στο 1-0 επί της Καστοριάς τρεις μέρες νωρίτερα, αλλά στον αγώνα με τα Χανιά σκόραρε τέσσερις φορές, ανοίγοντας έτσι τον… λογαριασμό του με την ΑΕΚ. Στην ομάδα ανήκε από το καλοκαίρι του 1977, αλλά ένας τραυματισμός στο γόνατο δεν του είχε επιτρέψει να παίξει ως τα τέλη του χρόνου. Στο ματς με τα Χανιά πέτυχε τα δύο πρώτα και τα δύο τελευταία γκολ της ΑΕΚ, ενώ το τρίτο και το τέταρτο είχαν σημειώσει οι Μίλτον Βιέρα (μαζί με τον Μπάγεβιτς στη φωτογραφία) και Γιώργος Βλαντής αντίστοιχα.*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: