Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Από εβδομάδα το νέο νομοσχέδιο!!

Την επόμενη εβδομάδα, όπως δεσμεύτηκε η υφυπουργός Αθλητισμού, Νάντια Βαλαβάνη, κατατίθεται στη Βουλή το πρώτο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, το οποίο θα περιλαμβάνει τη νέα ρύθμιση για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών, διατάξεις που σχετίζονται με το ΣΔΟΕ και τις νέες αρμοδιότητές του, καθώς και διατάξεις που αφορούν το αδίκημα της μη καταβολής οφειλών προς το Δημόσιο.

Ανάμεσα στις διατάξεις υπάρχει και εκείνη που ενδιαφέρει την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και τον Ιβάν Σαββίδη. Σύμφωνα λοιπόν με αυτήν, καταργείται το πλαφόν του ενός εκατομμυρίου ευρώ και έτσι θα υπάρχει ρύθμιση για 100 δόσεις που αφορούν οφειλές ακόμη και άνω του 1 εκατ. ευρώ. Παράλληλα αν ο Σαββίδης πληρώσει εφάπαξ το πρωτογενές χρέος, μπορεί να γλιτώσει τις προσαυξήσεις. Εφόσον λοιπόν ψηφιστεί το νομοσχέδιο, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ καλείται να παραιτηθεί από τις προσφυγές στα δικαστήρια, να αποδεχθεί έτσι το χρέος της και να προχωρήσει στην καταβολή εφάπαξ του ποσού έτσι ώστε να «καθαρίσει» και να αποβάλλει αυτό το βαρίδιο που χρόνια τώρα την συνοδεύει.

Παράλληλα, ο Ιβάν Σαββίδης θα έχει την ευκαιρία να κάνει πράξη αυτό που είχε πει από την πρώτη στιγμή ότι δηλαδή «τα χρέη του ΠΑΟΚ είναι δικά μου χρέη και σε εμένα δε μου αρέσει να χρωστώ». Η αποπληρωμή του χρέους θα είναι και το καλύτερο μήνυμα σε όλους ότι δεν έχει απογοητευτεί από τις συνεχόμενες αγωνιστικές αποτυχίες και θέλει να οδηγήσει τον ΠΑΟΚ ψηλά.
*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: