Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Λάζαρης: «Ο αντί-Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα»

Ο πρώην τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ Σίμος Λάζαρης με δηλώσεις του υποστήριξε πως ο «δικέφαλος» συνετέλεσε στο να δημιουργηθεί η μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα που είναι ο αντί-Ολυμπιακός 
Ο πρώην συνεργάτης του Γιώργου Μπατατούδη Σίμος Λάζαρης μίλησε στον Focus fm και αναφέρθηκε στον Ιβάν Σαββίδη, τον ΠΑΟΚ και το τι πρέπει να γίνει για να αλλάξει η κατάσταση. Αρχικά είπε τα εξής: "Μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα είναι ο αντί-Ολυμπιακός. Δημιουργήθηκε από το μεγαλείο του ΠΑΟΚ".
Για τον λόγο που δεν παίρνει τίτλους ο ΠΑΟΚ: "Δεν έχει να κάνει με τις διοικήσεις. Ξέρουμε πως λειτουργεί το ελληνικό ποδόσφαιρο. Τα κέντρα λήψεως αποφάσεων βρίσκονται στην Αθήνα και οι αποφάσεις λαμβάνονται σε πολύ κλειστές αίθουσες. Μιλάω για την Σούπερ Λίγκα και την ΕΠΟ. Ο ΠΑΟΚ δεν έχει φροντίσει να είναι παρόν εκεί. Έχουν γίνει πρόεδροι στην Σούπερ Λίγκα στελέχη σχεδόν από όλες τις ομάδες εκτός από τον ΠΑΟΚ. Δεν έχει διεκδικήσει την προεδρία. Δεν μπορεί να είναι πρόεδρος ο Μποροβήλος και να μην έχει κάποιον ο ΠΑΟΚ. Δεν υπάρχει οργάνωση. Τα 3.5 χρόνια που ήμουν στην ομάδα δεν είχαμε μεγάλη παρέμβαση αλλά ήμασταν παρόντες, πάνω από τους οργανισμούς και αντιδρούσαμε. Δεν είχαμε τιμωρηθεί ούτε μια μέρα. Κάποτε ο διευθύνων σύμβουλος της Αϊντχόφεν μου είχε πει ότι αν είχαν αυτοί τον κόσμο που έχει ο ΠΑΟΚ θα ήταν πρώτοι στον κόσμο".
Για το τι πρέπει να αλλάξει στον ΠΑΟΚ: "Είναι θέμα προγραμματισμού. Η ομάδα βρήκε έναν επενδυτή, κάτι που σπανίζει. Πρέπει να τον προστατεύσουμε, να τον βοηθήσουμε. Θέλει γενικά προγραμματισμό. Πόσους δανεικούς έχει δώσει ο Ολυμπιακός σε ομάδες του πρωταθλήματος και πόσους ο ΠΑΟΚ; Υπάρχουν πολλά ταλέντα στην Βόρεια Ελλάδα. Γιατί δεν ανήκουν όλα στον ΠΑΟΚ; Να δοθούν δανεικοί να επηρεάσουν καταστάσεις, να έχουμε συμμάχους".
Για το πως πρέπει να κινηθεί ο Σαββίδης: "Δεν σκορπάει τα λεφτά του. Έχει καλύψει 100% τον ΠΑΟΚ. Τον βοήθησε να μην γίνει σαν την ΑΕΚ και αυτές τις ομάδες που έπεσαν. Πρέπει τώρα να επιλέξει ανθρώπους που μπορούν να βοηθήσουν. Να δημιουργηθεί ένα πλάνο. Δεν είναι μόνο το αγωνιστικό. Είναι και το εμπορικό, το μάρκετινγκ. Υπάρχουν πολλά. Είναι όμως αμαρτία να απογοητευτεί και να φύγει ο Σαββίδης".
Για την αγωνιστική εικόνα της ομάδας: "Δεν είμαι αρμόδιος να κρίνω αγωνιστικά την ομάδα. Πιστεύω όμως ότι λόγω της νίκης στο "Καραϊσκάκη" η ομάδα υπερτιμήθηκε"
Για τον Άγγελο Αναστασιάδη: "Είχαμε μια κόντρα στο παρελθόν οπότε δεν θέλω να μιλήσω. Θα πω μόνο πως η διοίκηση ή πρέπει να τον αποδεσμεύσει ή να του κάνει ένα 5ετές συμβόλαιο".

Δεν υπάρχουν σχόλια: