Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Θρίλερ κι εκεί κι εδώ!!

Ο Κ. Νικολακόπουλος είδε τη Ντνίπρο και μέσα από το blog του στο gazzetta κάνει τις εκτιμήσεις του.
Έδειξε η Νόβα σε επανάληψη το Ντνίπρο-Σεντ Ετιέν. Ήταν το τελευταίο παιχνίδι της αντιπάλου του Ολυμπιακού στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, πριν δύο μήνες. Εκείνο ήταν και το τελευταίο επίσημο παιχνίδι της.
Σίγουρα η έλλειψη ρυθμού είναι ένα θέμα για κάθε ομάδα, αλλά το μεγαλύτερο ρόλο πόσο καλά προετοιμασμένη είναι. Κι η Ντνίπρο έχει δώσει εδώ κι ένα μήνα πάρα πολλά φιλικά παιχνίδια, ενώ ας έχουμε στο μυαλό μας ότι στο αντίστοιχο περσινό παιχνίδι της, δηλαδή στο πρώτο νοκ άουτ του Γιουρόπα Φλεβάρη μήνα, το αποτέλεσμα ήταν Ντνίπρο-Τότεναμ 1-0. Άρα, είχε αποδειχθεί περίτρανα ότι δεν είχε επηρεαστεί σημαντικά τότε από την έλλειψη αγώνων.
Τέλος πάντων, πήρα νομίζω μία καλή γεύση από το τι εστί Ντνίπρο, σε ένα παιχνίδι της στο Κίεβο κόντρα σε μία από τις καλύτερες ομάδες του γαλλικού πρωταθλήματος. Για όσους δεν το ξέρουν, η Σεντ Ετιέν είχε τερματίσει 4η στο περσινό γαλλικό πρωτάθλημα, ενώ και στο φετινό είναι 4η αυτή την στιγμή.
Κι επειδή ο κόσμος δεν είναι υποχρεωμένος να ξέρει την Ντνίπρο, που την τελευταία διετία είναι μαζί με Σαχτάρ και Ντινάμο Κιέβου μέσα στις τρεις καλύτερες ομάδες στην Ουκρανία, πρέπει να παραδεχθώ ότι είναι ένας πολύ καλός αντίπαλος. Δεν είναι καμία φοβερή και τρομερή ομάδα, αλλά για να την αποκλείσει ο Ολυμπιακός θα πρέπει να φτύσει αίμα. Αν την αποκλείσει.
Είναι μία ομάδα που δεν παίζει θεαματικό ποδόσφαιρο, αλλά δεν σε αφήνει κι εσένα να παίξεις καλό ποδόσφαιρο, με τον τρόπο του παιχνιδιού της. Δυσκολοκατάβλητη, σκληροτράχηλη, δίνει βάση στο πως δεν θα φάει γκολ και κυνηγάει το γκολ με κάποιους χαρισματικούς παίκτες της.
Ξεχωρίζει οπωσδήποτε από πλευράς ταλέντου ο έξω αριστερά Κονόπλιανκα, που μπορεί και να σκοράρει ο ίδιος, αλλά και να φτιάξει σε ένα παιχνίδι τρία γκολ για τους συμπαίκτες του…
Στην άμυνα κυριαρχεί η μορφή του πανύψηλου Βραζιλιάνου Ντάγκλας, που είναι ηγετική φυσιογνωμία. Κι ο Σαντάνα θα πρέπει να βρεθεί σε πολύ καλή βραδιά, αν επιλεγεί από τον Περέϊρα, για να μη χάσει τις εντυπώσεις στη σύγκριση με το συμπατριώτη του.
Στη μεσαία γραμμή ο έμπειρος Ρόταν κάνει όλες τις δουλειές. Μπορείς να τον δεις να βοηθάει τα στόπερ, αλλά και να φτιάχνει παιχνίδι και να σκοράρει με κάποιο μακρινό σουτ η, από στημένη φάση.
Σέντερ φορ είναι ο Κροάτης Κάλινιτς, που μπορεί να χάσει ένα…άχαστο, αλλά παίζει εκπληκτικά τη θέση και παρότι πολύ ψηλός, είναι σούπερ κινητικός. Περιέργως είδα ότι στα φιλικά του Φλεβάρη, βασικός φορ έπαιζε κυρίως ο Ζοζούλια κι αλλαγή ο Κάλινιτς. Ο Ζοζούλια είναι πιο γρήγορος και την προηγούμενη διετία είχε βάλει λίγα πιο πολλά γκολ από τον Κάλινιτς.
Την Ντνίπρο ο καλός Ολυμπιακός μπορεί να την περάσει. Αλλά οι πιθανότητες πρόκρισης είναι μοιρασμένες. Μακάρι να βγω λάθος κι ο Ολυμπιακός να προκριθεί άνετα, αλλά εγώ περιμένω δύο παιχνίδια-θρίλερ. Και στο Κίεβο και στον Πειραιά.
Κι αυτά που λένε, «καλά αν δεν περάσεις τη Ντνίπρο, ποια θα περάσεις», εγώ τα ακούω βερεσέ. Σε τέτοιο επίπεδο, άμα δεν σκιστείς, και δη με τη συγκεκριμένη αντίπαλο, πολύ απλά δεν θα περάσεις. Και για εμένα θα είναι πολύ σημαντική επιτυχία αν ο Ολυμπιακός αποκλείσει τους Ουκρανούς.
Παρεμπιπτόντως, η Ουκρανία είναι 8η στη γενική βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ. Κι η Ελλάδα είναι 13η. Για να ξέρουμε και τι μας γίνεται.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: